Online zijn er steeds meer rekentools (calculators) te vinden om de waarde van jouw woning te berekenen. Zelfs funda heeft een calculator waarmee je de (geschatte) waarde van een woning kunt berekenen. (funda waardecheck).

Deze tools geven een waarde indicatie af op basis van o.a. vergelijkbare verkochte woningen en data die bekend is bij bijvoorbeeld het CBSKadaster CalcasaHuispediafunda of het gemeentelijk loket (WOZ waarde).

Wij zijn echter van mening dat deze data niet altijd up to date is waardoor het lastig is om een realistisch prijs te berekenen. Ons advies is om altijd een lokale makelaar uit te nodigen voor een fysieke waardebepaling aan huis.

Een waardebepaling is een woningwaarde indicatie (geschatte waarde) van een makelaar waarbij hij of zij de waarde bepaalt van jouw huis. Deze geschatte woningwaarde omvat veelal de huidige marktwaarde van jouw type woning op dit moment in de huidige woningmarkt.

Op basis van deze nauwkeurige schatting kun je samen met de makelaar de verkoopprijs bepalen waarmee je de woningmarkt op gaat. De geschatte woningwaarde is o.a. gebaseerd op de volgende informatie: Adres, straatnaam, huisnummer, postcode, gemeente, locatie, perceel grootte, woningoppervlakte, inhoud, bouwjaar, woningstijl, woz waarde, type woning en de staat van onderhoud van jouw huis.

Daarnaast worden de verkoopprijzen van recente verkopen en vergelijkbare woningen (referentiepanden) uit de omgeving meegenomen bij het vaststellen van de actuele waarde van jouw huis. Een waardebepaling is geen officiële taxatie en kun je dus niet gebruiken voor de aanvraag van een hypotheek. Voor de aanvraag van een hypotheek heb je namelijk een officiële taxatie nodig of een desktoptaxatie.

Een waardebepaling is een schatting van wat een huis ongeveer waard is terwijl een taxatie een bindend officiële rapport is van de waarde van een huis.

Een taxatierapport brengt kosten met zich mee en zal moeten worden uitgevoerd door een erkend taxateur en moet voldoen aan specifieke eisen en wordt gevalideerd door een erkend instituut, zoals het NWWI. Een waardebepaling is doorgaans gratis en zal worden uitgevoerd door een makelaar.

Let op: Een waardebepaling is geen officiële taxatie. Voor het aanvragen van een hypotheek heb je een officiële taxatie nodig van een taxateur.

Een dergelijke woningwaarde indicatie (schatting, waardecheck) van jouw huis is volledig gratis. Makelaars bieden het berekenen aan als gratis dienst.

Enerzijds om zo met je in contact te komen en anderzijds om tijdens dit gesprek ook hun eigen diensten als verkoopmakelaar toe te lichten en je krijgt antwoord op de vraag: Wat kost een makelaar?

Waar kan ik mijn huiswaarde checken? Als je echt wil weten wat jouw woning waard is en wat de verkoopwaarde is dan is het raadzaam om een waardebepaling van jouw huis te laten uitvoeren door een lokaal erkende makelaar.

Zo krijg je echt een duidelijk en helder antwoord op de vraag, hoeveel is mijn huis waard? en je krijgt inzicht in de actuele woningwaarde en recente verkopen.

Daarnaast krijg je antwoord op de vraag: wat bepaalt de waarde van jouw huis? Als je graag een waardebepaling wil ontvangen en meerdere makelaars wil vergelijken vul dan hieronder jouw postcode + huisnummer en we brengen jouw in contact met een lokaal erkende makelaar.

Een waardebepaling is geen officiële taxatie. Wil je graag een taxatie ontvangen voor bijvoorbeeld een nieuwe hypotheek aanvraag, dan dien je deze te laten uitvoeren door een erkend en beëdigd taxateur.

Op onze website brengen we je graag in contact met erkende makelaars uit jouw postcode gebied. Deze makelaars zijn door ons geselecteerd waardoor je verzekerd bent van kwaliteit.

Vul hieronder je postcode in en huisnummer in en ontvang een gratis waarde indicatie van jouw woning. Na je aanvraag zullen één of meerdere erkende makelaars (telefonisch of per e-mail) contact met je opnemen. Na een contact moment weet je exact wat jouw huis waard is en voor wat voor bedrag je jouw huis nu zou kunnen verkopen. Deze aanvraag is helemaal gratis en verplicht je tot niets.

Bereken de waarde van je woning

Ontvang gratis en vrijblijvend een waardebepaling van jouw woning

|
Actief in heel Nederland
Duizenden mensen gingen je voor
Hoeveel is mijn huis waard
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×