Selecteer een pagina

Wat is mijn huis waard?

Vul hier jouw postcode in

Ben je serieus van plan jouw woning te verkopen en ben je op zoek naar een makelaar? Ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een erkende makelaar(s) bij jouw uit de buurt.


75%
Vul jouw gegevens aan


Bedankt voor uw aanvraag

De aanvraag is correct ontvangen en wordt z.s.m. in behandeling genomen. U ontvangt z.s.m. een bevestigingsmail. In het weekend kan het maximaal 2 dagen duren

Wat is mijn WOZ waarde?

De afkorting WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken. Ieder jaar bepaalt de gemeente waar een woning staat wat de huidige waarde is. Deze waardes zijn openbaar en inzichtelijk voor iedereen die behoefte heeft aan deze informatie. Wat is jouw WOZ waarde, en hoe kun je dit opzoeken? Dat leggen we uit op deze pagina.

 

Gratis WOZ waarde controleren

Sinds oktober 2016 kun je gratis de waarde van iedere woning die in het systeem van de overheid staat controleren. Deze informatie wordt verstrekt aan de overheid door de afzonderlijke gemeenten. Er zijn gemeenten die uitgezonderd zijn van deze verplichting, van deze huizen kun je niet zomaar de waarde opvragen. Ook is de controle bedoeld om individuele waarden op te vragen. In theorie kun je alle WOZ waarden in Nederland opvragen, aangezien artikel 40a van de wet WOZ een onbeperkt aantal verzoeken toestaat. Om misbruik te voorkomen is er een limiet gezet op het aantal verzoeken binnen een zekere tijdsduur.

 

Wat is mijn WOZ waarde?

Om zelf de waarde op te zoeken ga je eerst naar https://www.wozwaardeloket.nl. Je kunt hier naast de introductie ook de gebruiksvoorwaarden lezen. Daar vind je naast de wettelijke regels ook enkele beperkingen van het systeem, zoals het feit dat je volledig inzicht hebt, maar per object, en met een limitatie van het aantal objecten dat je mag bekijken. Vervolgens doe je het volgende:

 

  • Klik op “Verder”.
  • Geef een Locatie in, op basis van adres, plaats of postcode.
  • Bij een specifiek adres krijg je direct de informatie te zien, bij alleen een straatnaam op postcode kun je het huisnummer kiezen in de lijst.
  • Je kunt eventueel nog filteropties instellen; de WOZ waarde, het bouwjaar en de oppervlakte.
  • Selecteer het gewenste object en je kunt direct de WOZ waarde bekijken. Ook zie je informatie zoals het bouwjaar en het woonoppervlak.
  • Als je deze informatie wilt bewaren of uitprinten kun je op de knop “PDF” klikken en de informatie als document opslaan.

 

Op basis van de peildatum zie je welke waarde het pand vertegenwoordigt op een specifiek moment. Je kunt dus ook zien of de woning in waarde stijgt in de loop der jaren.

 

Waar komt deze informatie vandaan?

De waarden worden versterkt door de afzonderlijke gemeenten, zij hebben de verantwoordelijkheid om juiste informatie aan te leveren. Wanneer er een aanpassing wordt doorgevoerd, zal dit ook worden doorgegeven aan het loket. De kenmerken van ieder object waaronder het bouwjaar en het woonoppervlak zijn afkomstig uit de BAG (Basisregistraties Adressen en Gebouwen). Deze informatie is beperkt, tijdens een officiële taxatie wordt naar een groter aantal kenmerken gekeken. Deze taxatierapporten zijn niet openbaar in te zien, en kunnen via het WOZ-waardeloket dus niet worden opgevraagd.

 

Klopt mijn woz waarde eigenlijk wel?

Het is mogelijk dat de toetsing niet klopt, wanneer dit het geval is kun je een bezwaar indienen. Wanneer je in het gelijk wordt gesteld kun je de proceskosten vergoed krijgen, anders draai je zelf voor de kosten op. Een taxatierapport legt gewicht in de schaal, ook hier zijn kosten aan verbonden. Informeer bij de makelaar naar de mogelijkheden.

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op starten en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.

Fijn dat ik nu niet zelf op zoek hoef naar een makelaar maar dat de makelaar naar mij komt.
We hebben 3 waardebepalingen ontvangen. We zijn nu nog bezig met onze hypotheek om te kijken wat we kunnen terug kopen alvorens we ons huis gaan verkopen. Bedankt voor het in contact brengen met de makelaars.

Loes

's-Hertogenbosch

We wisten niet zeker of we eerst ons huis moesten verkopen of eerst een ander huis moesten aankopen maar hierin hebben de makelaars ons perfect geadviseerd. We zijn nu eerst aan het kijken wat er allemaal met onze hypotheek mogelijk is. Bedankt voor het vrijblijvende advies.
Maike

Tilburg

Het duurde wel wat langer dan 2 dagen maar we hebben inmiddels een aantal makelaars op bezoek gehad. We ontvingen een duidelijk rapport over onze woning met hierin een duidelijke prijsonderbouwing. We hadden niet in de gaten dat de waarde van onze woning zoveel hoger zou liggen.
Bedankt.
Eric

Dokkum

De tool van watismijnhuiswaard is super.
ik had binnen een aantal dagen verschillende makelaars gesproken en diversen waardebepalingen ontvangen. Er zat onderling wel wat verschil in prijs maar we hebben wel een keuze voor een makelaar kunnen maken.
 
Thanks.
Niels

Rotterdam

×
Nieuwe aanvraag