De huizensite Kadasterdata.nl biedt een groot aantal digitale producten om alles te weten te komen over jouw huis of over een woning die je graag zou willen kopen. Heb je vragen over erfgrenzen, kadastrale kaart, woz waarde gemeentelijke woonlasten? Wil je de koopsom of woningwaarde of andere gegevens opvragen ? Dan kun je terecht op de website van Kadasterdata.

Wat is Kadasterdata?

Laten we beginnen om te vermelden wat Kadasterdata niet is. Het is namelijk geen officiële website van de overheid, deze huizensite is niet verbonden met Het Kadaster. De data die op deze site te vinden is komt voor een deel uit het systeem van Het Kadaster, ook worden er andere openbare bronnen geraadpleegd. Alle informatie wordt automatisch gegenereerd en is voor iedereen toegankelijk. Voor de meeste documenten zijn kosten van toepassing, er zijn enkele diensten gratis te gebruiken.

Wat doet Kadasterdata.nl?

Je kunt direct digitale producten bestellen over alle objecten in Nederland. Zo vind je hier uittreksels van onder andere:

  • Woningwaarde rapport
  • Koopsommenoverzicht
  • WOZ-waarderapport
  • Koopsom + WOZ waarde
  • Eigendomsakte
  • Hypotheekakte
  • Uittreksel eigendomsakte + woningwaarde
  • Uittreksel Hypotheekakte + woningwaarde
  • Huurwaarde rapport
  • Splitsingsakte
  • Referentiepanden
  • Kadastrale kaart
  • Luchtfoto met perceelsgrenzen
  • Energielabel
  • Bestemmingsplan en vergunningen
  • Gemeentelijke woonlasten
  • Grensreconstructie
  • Splitsing van percelen
  • Energielabel adviseur

kadasterdata kadastrale kaart

Kadasterdata

Wat kun je vinden op Kadasterdata?

Zoals je in het lijstje hierboven al hebt gezien kun je veel documenten over jouw woning of die van een ander direct downloaden op kadasterdata.nl. De meeste documenten zijn alleen tegen betaling beschikbaar. Het is ook mogelijk om SMS berichten te ontvangen. In dat geval moet je wel rekenen op 3 berichten van 3 euro per bericht. Er wordt geen reden aangegeven waarom deze informatie opgesplitst wordt, het genereren van meer inkomsten lijkt voor de hand te liggen.

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|

Wil je basisinformatie over een specifiek adres opvragen? Je kunt via Kadasterdata.nl direct het bouwjaar, energielabel en geschatte woningwaarde inzien. Deze basisinformatie kun je in tegenstelling tot de downloads gratis bekijken zonder je mailadres of telefoonnummer achter te laten. Deze data komt uit openbare bestanden en is niet altijd volledig accuraat. We hebben als test een adres opgezocht, een hoekwoning in dit geval. Het bouwjaar 1967 was juist, het energielabel D klopt ook maar 6370 vierkante meter oppervlak is toch heel wat meer dan de schamele 118 vierkante meter die we in het officiële BAG register vonden.

Je kunt gratis het energielabel van je woning opvragen, hiervoor moet je wel contactinformatie verstrekken zoals een e-mail adres. Dat deze dienst gratis verstrekt wordt is fijn, dat je deze informatie via energielabel.nl gratis kunt opvragen zonder persoonlijke informatie in te vullen wordt niet genoemd. Zo zijn er meer ‘gratis’ diensten waarmee Kadasterdata gebruikersinformatie verzamelt. Wat ze vervolgens met deze informatie doen is niet duidelijk.

Dit moet je weten over Kadasterdata

Kadasterdata is op geen enkele wijze verbonden met Het Kadaster of andere officiële instanties. Ze maken gebruik van informatie uit meerdere systemen die gratis of tegen betaling beschikbaar zijn. Voor deze extra service wordt een tarief berekend. Als Premium Member betaal je maandelijkse voor hoge kortingen op de standaard tarieven.

Niet voor alle panden is dezelfde informatie beschikbaar. Per document zijn er uitzonderingsgevallen die ook worden aangegeven op de website. Deze informatie kan wel wat overweldigend zijn zodat je als consument niet altijd weet welke opties van toepassing zijn op jouw woning. Er wordt vooraf geen controle uitgevoerd dus let op voordat je een bestelling plaatst of neem contact op voordat je bestelt.

Naast diensten voor consumenten levert Kadasterdata ook diensten aan organisaties. Bij een overzicht van tevreden klanten zien we meerdere logo’s van organisaties als de Rabobank en SNS bank. Een opvallend logo is die van het Openbaar Ministerie. Waarom zij informatie moeten opvragen terwijl ze zelf verantwoordelijk zijn voor de organisaties waar Kadasterdata de informatie vandaan haalt is voor ons een raadsel.

Hoe werkt een waardebepaling via Kadasterdata?

Er zijn verschillende manieren om een waardebepaling op te zoeken via Kadasterdata, voor een deel van deze opties moet je betalen. De WOZ-waarde opvragen is in principe gratis mogelijk, er worden wel diverse extra diensten tegen betaling aangeboden. De WOZ-waarde is uiteraard geen volledige waardebepaling, aangezien alle data van Kadasterdata geautomatiseerd gegenereerd wordt kan het niet tippen aan een handmatige waardebepaling door een makelaar. Je kunt ook een lokale makelaar vragen om een indicatie van de waarde te geven, dit is vaak kosteloos mogelijk.

Ervaringen Kadasterdata

Laten we beginnen te vermelden dat Kadasterdata op de hoofdpagina aangeeft niet voor of namens het Kadaster te verwerken, maar deze gegevens gebruikt in eigen producten. Als je de pagina op een mobiel toestel bezoekt zul je deze melding overigens niet zien omdat de indeling dan anders is. Dit ‘verwerken’ mag best tussen aanhalingstekens komen te staan, want aan veel producten wordt geen wezenlijke informatie toegevoegd.

Klik hier voor een gratis waardebepaling van jouw woning