Wat is huispedia?

Wat is Huispedia? Huispedia.nl is een website waar je de echte woningwaarde kunt zien van alle woningen die in Nederland worden aangeboden. Je vindt op deze website woningen die te koop zijn, woningen die binnenkort op de markt komen, woningen die openstaan voor een bod en woningen die je kunt huren. Op funda kun je het complete woningaanbod vinde.

Huispedia marktwaarde

Wil je weten wat de waarde van een bepaalde woning is? Maak dan gebruik van Huispedia waardebepaling. Door gebruik te maken van Huispedia waardebepaling kun je gratis online de waarde bepalen van jouw huis of van de 8 miljoen andere huizen in Nederland. Je krijgt binnen 3 seconde de geschatte marktwaarde van elke woning in Nederland.

Je kunt de woningwaarde van jouw huis gratis online checken door op de website van Huispedia jouw adres in te vullen. Je krijgt dan gelijk een beeld van hoe jouw woning in de markt ligt.

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|

Hoe werkt Huispedia?

Je kunt, net als honderdduizenden andere mensen, jouw eigen woning beheren op Huispedia. Als je dat doet dan ontvang je een maandelijkse update van de waarde van jouw woning en van de woningen in de buurt. Ook zie je wat er rondom jouw huis gebeurt wat betreft de verkoop van huizen.

Omdat je kunt zien wat jouw woning nu en in de toekomst waard is, sta je sterker in je schoenen. Om te ontdekken hoe jouw woning in de markt ligt, moet je een eigen account aanmaken op de website van Huispedia. Hier zijn geen verplichtingen of kosten aan verbonden. Er zijn diverse mogelijkheden, je kunt ‘op termijn beschikbaar’ zetten of je kunt je woning ‘open voor een bod’ zetten. Heb je een account aangemaakt? Dan krijg je via jouw eigen dashboard inzicht in het type mensen dat interesse heeft in jouw woning. Omdat je weet wat bijvoorbeeld hun leeftijd en herkomst is, kun je je verdiepen in de potentiële groep kopers van jouw huis.

Waardebepaling op Huispedia

De waardebepaling op Huispedia is dus, zoals al eerder opgemerkt, gratis. LET OP! Deze waardebepaling klopt niet altijd. De waarde is gebaseerd op DATA en niet vastgesteld door iemand die daadwerkelijk de woning heeft bezocht. Dat de waardebepaling niet klopt kan gebeuren als de samenstellers van de website niet de juiste woningkenmerken hebben ontvangen van het Kadaster.

Klopt de op de website genoemde woningwaarde van jouw woning niet? Dan kun je de woningkenmerken zelf aanpassen of toevoegen. Zo kun je dus zelf de nauwkeurigheid van de geschatte marktwaarde verbeteren. De juiste schatting van de waarde van jouw woning is overigens ook afhankelijk van het recente aanbod van woningen bij jou in de buurt. De schatting kan dus ook na aanpassing of toevoegen van de woningkenmerken nog onnauwkeurig zijn.

Gratis waardebepaling door een makelaar

Je kunt de waarde van jouw woning ook laten bepalen door een makelaar. Deze waardebepaling is nauwkeuriger dan de waardebepaling van jouw huis op Huispedia. Bovenaan de website kun je jouw postcode en huisnummer invullen. Je kunt dan gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van jouw woning ontvangen van een erkende makelaar bij jou in de buurt.

Je krijgt dan bezoek van een erkende makelaar uit jouw postcodegebied. Deze erkende makelaar bepaalt tijdens zijn bezoek de woningwaarde (huizenprijs) van jouw huis. De waardebepaling door een makelaar uit jouw postcodegebied is natuurlijk nauwkeurig dan de waardebepaling door een van de vele op internet te vinden online rekentools. Bij online rekentools is waarde indicatie van jouw woning gebaseerd op informatie die afkomstig is van bijvoorbeeld het Kadaster en de gemeente.

De calculator op de website van www.huispedia.nl geeft, zoals eerder opgemerkt, niet altijd een realistische schatting van de waarde van jouw huis. Een waardebepaling door een erkende makelaar die echt op bezoek komt levert altijd een realistische schatting op van de waarde van jouw woning.

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op gratis waardebepaling en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|