De huizensite Makelaarsbalie.nl is een landelijk opererende NVM internetmakelaar. Door zo efficiënt mogelijk te werken op basis van automatisering en ondersteuning per mail of telefonisch is er minder personeel nodig. Dit is terug te zien in de aanzienlijk lagere kosten die voor een reguliere makelaar betaald moeten worden. Makelaarsbalie heeft een vestigingsadres maar ontvangt in principe geen bezoek. Ze zijn wel 7 dagen per week bereikbaar per mail en telefonisch.

Wat is Makelaarsbalie?

Je kent zelf je eigen woning het beste. Makelaarsbalie is een internetmakelaar die je zelf de teugels in eigen hand laat houden. Als NVM makelaar leveren ze professionele hulp voor een vast bedrag. Een plaatsing op funda.nl maakt onderdeel uit van het tarief. Met drie standaard pakketten bepaal je zelf hoeveel ondersteuning je nodig hebt. Er kunnen wel verschillen zijn in plaatsing per tarief zoals het toevoegen van 360 graden foto’s.

Deze dienstverlener richt zich op huiseigenaren die hun woning willen verkopen. Voor kopers is er wat informatie te vinden maar de commerciële pakketten zijn niet bestemd voor kopers. De 7 dagen per week bereikbaarheid (ook in de avond), plaatsing op Funda.nl en andere huizensites inclusief de scherpe tarieven maakt Makelaarsbalie tot de goedkoopste internet makelaars van Nederland. Als je op zoek bent naar een full-service dienstverlening is Makelaarsbalie niet de makelaar voor jou, dan kun je beter andere makelaars vergelijken die meer service en ondersteuning bieden.

Hoe werkt Makelaarsbalie.nl?

Je kunt via de website makelaarsbalie.nl direct naar huizen zoeken, hoe dit (niet) werkt kun je hieronder lezen. Omdat de dienstverlening zich vooral richt op verkopers is deze functie wat minder van belang. Er zijn drie pakketten / tarieven voor ondersteuning die bestemd zijn voor verkopers.

Kies een pakket en dien een aanvraag in. Er moet direct betaald worden, vervolgens zullen medewerkers van Makelaarsbalie contact opnemen om de details te regelen. Er is een pagina voor klanten waar je kunt inloggen. Als iemand interesse heeft in de woning zul je een e-mail ontvangen.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

De bezichtiging dien je als huiseigenaar zelf uit voeren. Onderhandelingen worden door de makelaar verzorgd. Naast Funda worden woningen ook aangeboden via JAAP en Huislijn. Dit gebeurt automatisch.

Wat kun je er allemaal vinden?

Het is mogelijk om in het huizenaanbod te kijken, maar dit werkt zoals hierboven vermeld niet optimaal. Het concept en de tarieven van Makelaarsbalie worden duidelijk uitgelegd, er kan worden ingelogd op de klantenpagina. Het is mogelijk om taxaties en andere onderzoeken aan te vragen, dit wordt uitgevoerd door NWWI.

Je kunt een huis zoeken door een postcode in te geven. In onze test voerde we een postcode in Eindhoven in met een straal van +15 kilometer. Het eerste resultaat was een woning in Rotterdam, de tweede in Hoensbroek. De eerste pagina gaf alleen huizen aan die reeds verkocht waren. De postcode aanpassen naar een andere gemeente gaf hetzelfde resultaat.

Dit moet je weten over Makelaarsbalie

Er zijn drie tarieven met meer of minder diensten per pakket. De prijzen variëren van 349 tot 799 euro.

Het is mogelijk om een taxatie uit te laten voeren, dit maakt geen onderdeel uit van het standaard tarief. Makelaarsbalie biedt 100% garantie dat de taxatie wordt geaccepteerd door geldverstrekkers. Het is ook mogelijk om een energielabel te laten bepalen of een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Deze diensten verlopen via de aangesloten partner NWWI.

Er wordt via makelaarsbalie.nl informatie verstrekt over het maken van goede huisfoto’s, dit maakt geen onderdeel uit van de pakketten. Het is mogelijk om voor 150 euro een professionele fotograaf in te schakelen. Het moet hierbij vermeld worden dat één review aangaf dat de kwaliteit niet voldoende was om hier gebruik van te kunnen maken. Dit is niet door ons geverifieerd.

Er is in principe geen bezoekadres, communicatie verloopt per mail, telefoon en een eigen pagina op de website. Indien van toepassing kan er een makelaar langskomen maar dit is geen standaard onderdeel van de dienstverlening.

Hoe werkt een waardebepaling via Makelaarsbalie?

In het Brons pakket wordt geen vraagprijsadvies versterkt, dit maakt wel deel uit van het Zilver en Goud pakket. Dit komt overeen met een waardebepaling. Er wordt dus geen gratis waardebepaling aangeboden, iets wat een aantal makelaars en huizensites wel aanbieden. Verder onderzoek naar woningprijzen en trends dien je zelf uit te voeren.

Ervaringen Makelaarsbalie?

Om te beginnen staat er momenteel een banner op makelaarsbalie.nl met een prijs van 375 euro terwijl op de tarieven pagina 349 euro vermeld staat. Een leuk voordeeltje maar het geeft wel aan dat er iets meer aandacht voor detail mag zijn.

Met tarieven die starten onder 400 euro mag Makelaarsbalie zich de goedkoopste internet makelaar van Nederland noemen. Dit is een heel ander bedrag dan duizenden euro’s makelaarscourtage betalen. Dit betekent wel dat de verkoper zelf het grootste deel van het werk moet uitvoeren. Je zult niet veel contact hebben met deze makelaar, het is voornamelijk een manier om jouw huis op Funda te kunnen plaatsen. Want alleen professionele makelaars mogen huizen publiceren op de grootste huizensite van Nederland. Makelaarsbalie is officieel NVM makelaar.

Met 7 dagen per week ondersteuning via mail of telefoon inclusief avonduren weet Makelaarsbalie een onderscheidende dienstverlening te bieden. Particuliere huiseigenaren zullen het zeker waarderen als ze ‘s avonds of in het weekend een vraag kunnen stellen.