De huizensite NVM.nl is de grootste brancheorganisatie van makelaars, taxateurs en vastgoeddeskundigen van Nederland. Deze vereniging is opgericht in 1898 en is gevestigd in Nieuwegein. Alle aangesloten leden moeten een eed of belofte afleggen waarmee ze aangeven de erecode van NVM na te streven en aan de kwaliteitseisen te voldoen.

Wat is een NVM Makelaar?

Een NVM-makelaar is een makelaar die is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Deze vereniging stelt eisen aan de kwaliteit van de dienstverlening en de deskundigheid van haar leden en biedt onder andere ondersteuning en informatie aan bij de aan- en verkoop van vastgoed.

NVM.nl

Wat is de afkorting van N.V.M. De afkorting NVM staat voor Nederlandse Vereniging van Makelaars of volledig de Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen U.A. NVM. Het is een belangenorganisatie voor de ruim 4400 aangesloten makelaars en taxateurs. Hiermee is het met afstand de grootste makelaarsvereniging van Nederland is. Meer weten? Check ook Wikipedia 

Nederlandse coöperatieve vereniging

De voorloper van de NVM is de NBM, een collectief van elf makelaars die in 1898 hun krachten zouden bundelen. Sinds 1929 is het mogelijk voor leden om regionale afdelingen te vormen, in 1984 zou de naam aangepast worden naar NVM. Naast de Nederlandse Vereniging van Makelaars zijn er nog andere makelaarsverenigingen zoals VBO en Vastgoedpro.

NVM Makelaar

Ieder lid dient zich te houden aan de NVM-Erecode. Daarnaast zullen aangesloten makelaars in het bezit zijn van diverse diploma’s en certificaten. Er worden tools en databases beschikbaar gesteld aan leden die voor het grote publiek niet toegankelijk zijn.

NVM makelaars kunnen begeleiding bieden bij zowel aankoop als verkoop, ook zijn er een groot aantal taxateurs aangesloten bij deze organisatie.

Hoe weet ik of een makelaar NVM is?

Via de website van de NVM kun je zien welke makelaars zijn aangesloten bij deze belangenorganisatie. Ook mogen deze makelaars naar buiten treden met het NVM logo.

Een belangenorganisatie voor makelaars en taxateurs, welke voordelen heeft dit voor een consument? Naast het behartigen van belangen voor hun leden biedt NVM ook garanties aan klanten die op zoek zijn naar een nvm makelaar of taxateur. Zo worden er voorwaarden gesteld (nvm erecode) aan leden op het gebied van kwaliteit, scholing en communicatie.

Zo kun je dus een lokale nvm makelaar in de arm nemen die op een aantal basisvoorwaarden hetzelfde te werk gaat als een concurrent aan de andere kant van het land. Het kiezen van van een makelaar, aankoopmakelaar die de lokale woningmarkt kent is natuurlijk en pré

NVM makelaars zijn dus geen collega’s maar concurrenten die lid zijn van een overkoepelende organisatie. Dat is anders dan een organisatie met meerdere filialen. Je kunt dus wel degelijk andere tarieven en service overeenkomen per aanbieder, vergelijken is voor klanten zeker niet verkeerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen dienstverlening voor consumenten, voor bedrijven en er is een tak voor agrarische en landelijk vastgoed.

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|

NVM aanbod?

Je vindt op nvm.nl vooral veel informatie over de organisatie, als je op zoek bent naar een woning om te kopen of als je een huis in de verkoop wilt plaatsen dan word je direct doorverwezen naar funda.nl. Deze website is namelijk de huizensite van NVM waar alle leden hun woningen op publiceren.

Toch kun je een (gedeelte) woningaanbod van de NVM wel terug vinden op zuster site van de NVM namelijk op de website www. nvmonlinebieden.nvm.nl/Home

NVM woningaanbod

Alle NVM Makelaars

Je kunt op de website direct naar een lokale NVM makelaar zoeken. Naast locatie kun je ook filteren op bijvoorbeeld aankoop, advies, bedrijfsruimte of vastgoed als belegging. Deze database is beperkt tot de ruim 4400 leden van de NVM, makelaars en taxateurs die aangesloten zijn bij een andere belangenorganisatie zijn niet in dit bestand opgenomen.

NVM leden zoeken

Ben je op zoek naar een lokale NVM Makelaar? Klik op de volgende link en maak kennis met lokale makelaar bij jou in de buurt. NVM Makelaar zoeken

NVM makelaar zoeken

Er zijn diverse pagina’s ingericht met informatie om huiseigenaren te helpen met verkopen of geïnteresseerde kopers advies te geven binnen het aankoopproces. Deze informatie dient niet ter vervanging van een aankoop- of verkoopmakelaar, het kan wel een steuntje in de rug geven.

Dit moet je weten over de Nederlandse Vereniging van Makelaars?

Samen met Wegener Media is NVM de grondlegger van funda, de grootste huizensite van Nederland. In eerste instantie zouden er alleen huizen die door NVM leden verkocht of verhuurd werden op funda komen te staan. Inmiddels worden er ook panden van andere makelaarsverenigingen op het platform toegelaten.

De opkomst van internetmakelaars heeft impact gehad op de werkwijze van NVM. Er zijn diverse rechtszaken geweest omtrent het overnemen van funda informatie op andere sites. De rechter heeft bepaald dat basisinformatie overgenomen mag worden met een link naar de bron.

Er zijn internetmakelaars die een ‘doe-het-samen’ concept hanteren. Hiermee kunnen ze veel goedkoper hun diensten aanbieden dan bij de meer traditionele makelaars mogelijk is. NVM staat internet-only makelaars toe om lid te worden op voorwaarde dat er een meerwaarde wordt geleverd naast plaatsing op funda. Daarom zullen ook internetmakelaars een opname ter plekke uitvoeren om aan de richtlijnen van NVM te voldoen.

Hoe werkt een waardebepaling?
De huizensite nvm.nl is vooral ingericht om consumenten te informeren over de dienstverlening van NVM makelaar en taxateurs. Zodra het gaat over meer praktische zaken wordt je doorverwezen naar funda.nl. Je kunt dus bijvoorbeeld niet direct een online waardebepaling uit laten voeren.

Het is wel mogelijk via andere kanalen om offertes aan te vragen bij NVM makelaars, zo kun je vaak gratis een vrijblijvende waardebepaling ontvangen.

Ervaringen NVM makelaar

Wil je graag jouw woning verkopen en ben je op zoek naar een succesvolle verkoop dan is het verstandig dat je een NVM makelaar inschakelt. Voor kopers en verkopers heeft de website van de nvm.nl niet echt veel te bieden. Het is wel interessant zijn om te lezen wat deze vereniging precies doet voor leden en klanten van deze leden.

Je kunt naar makelaars op zoek gaan maar echt vergelijken is niet mogelijk. De NVM heeft er namelijk geen belang bij om leden tegen elkaar uit te spelen. Op de website wordt wel duidelijk aangegeven dat er geen vaste tarieven bepaald zijn, ook kan er verschil zijn tussen een vaste makelaarscourtage of vast tarief per aangesloten makelaar.

De pagina met marktinformatie over koopwoningen kan interessant zijn om de staat van de huizenmarkt beter te doorzien. Ieder kwartaal worden de cijfers in kaart gebracht en gepubliceerd, je kunt deze gratis en zonder verplichtingen bekijken via de website.

Deskundige makelaars

Dat de Nederlandse Vereniging van Makelaars en taxateurs invloedrijk is binnen het nationale vastgoed mag duidelijk zijn. Met bijna vier maal zoveel leden als de nummer twee VBO is het een grote vereniging met ook grote belangen. Met name het initiatief om funda op te richten is een schot in de roos gebleken, deze website is de grootste huizensite van Nederland.

Om de schijn van monopolisering te vermijden hebben ze wel meerdere malen de invulling van funda.nl aangepast. Toch zijn er nog steeds kritische geluiden vanuit internetmakelaars die van mening zijn dat ze een te grote invloed hebben op de huizenmarkt. Een voordeel is als je een nvm makelaar kent dat deze je inzicht kan geven welke woningen er op de markt komen ( vaak al 24 uur eerder)

Als je op zoek bent naar informatie over de organisatie NVM, dan zul je op deze huizensite vinden wat je zoekt. Wil je direct zoeken naar huizen of je huis verkopen, dan kun je beter direct naar de funda site gaan

Veel gestelde vragen over NVM Makelaars

  1. Wat is een NVM-makelaar? Een NVM-makelaar is een vastgoedprofessional die lid is van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM), de grootste vereniging voor professionals in de vastgoedmarkt in Nederland. NVM-makelaars moeten voldoen aan strikte opleidings- en kwaliteitseisen en hebben toegang tot exclusieve marktgegevens, waardoor zij hun klanten kunnen voorzien van deskundig advies en begeleiding bij het kopen, verkopen, huren of verhuren van onroerend goed.
  2. Wat zijn de voordelen van het inschakelen van een NVM-makelaar? Het inschakelen van een NVM-makelaar biedt diverse voordelen. Zo beschikken NVM-makelaars over uitgebreide kennis van de lokale vastgoedmarkt, toegang tot het NVM-uitwisselingssysteem (waardoor ze over de meest actuele marktgegevens beschikken), en zijn ze gebonden aan de NVM-erecode die hen verplicht tot eerlijk en transparant handelen. Ook zijn NVM-makelaars verplicht om zich regelmatig bij te scholen.
  3. Hoe vind ik een NVM-makelaar in mijn regio? Je kunt een NVM-makelaar in jouw regio vinden door de website van de NVM te bezoeken en de zoekfunctie te gebruiken. Hier kun je zoeken op locatie, type dienstverlening (aankoop, verkoop, huur, verhuur), en andere criteria om een makelaar te vinden die aan jouw specifieke behoeften voldoet.
  4. Wat kost het inschakelen van een NVM-makelaar? De kosten voor het inschakelen van een NVM-makelaar variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type opdracht (aankoop, verkoop, huur, verhuur), de waarde van het onroerend goed, en de specifieke diensten die worden afgenomen. Meestal berekenen makelaars hun tarieven als een percentage van de koop- of verkoopprijs, maar er kunnen ook vaste tarieven of uurtarieven worden afgesproken. Het is belangrijk om vooraf duidelijke afspraken te maken over de kosten.
  5. Wat is het verschil tussen een NVM-makelaar en andere makelaars? Het voornaamste verschil tussen NVM-makelaars en andere makelaars is het lidmaatschap van de NVM. Dit lidmaatschap verplicht NVM-makelaars tot het volgen van een continue opleiding, geeft hen toegang tot exclusieve marktgegevens en tools, en verbindt hen aan een gedragscode die zorgt voor professionaliteit en integriteit in hun handelen. Niet-NVM-makelaars kunnen ook kwalitatief goede diensten aanbieden, maar hebben niet dezelfde toegang tot NVM-specifieke middelen en voordelen.

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|