De huizensite JAAP.NL verzamelt het volledige woningaanbod van Nederland. Zo hebben woningzoekenden een overzicht van alle huizen die op ieder moment te koop of te huur worden aangeboden in Nederland. Het is dan niet nodig om meerdere huizensites te bezoeken.

Wat is JAAP.NL?

In internet termen is JAAP.NL een ‘scraping site’. In plaats van zelf huizen te publiceren wordt de meeste informatie van andere huizensites overgenomen. Het is daarmee een zoekplatform waar niet direct huizen worden aangeboden. Het is niet mogelijk om aanvullende informatie via dit platform op te vragen.

Zoeken, contact opnemen met makelaars en een account aanmaken is gratis. Het is wel mogelijk om zelf huizen aan te bieden, hier worden kosten voor berekend op basis van meerdere tariefschalen met afwijkende opties.

Hoe werkt het?

Op de hoofdpagina kun je direct naar een woning zoeken via het zoekveld. Daarbij kan een plaatsnaam, straatnaam of postcode worden ingevoerd. Het is mogelijk om filters aan te geven waaronder de prijsklasse, het aantal kamers of een type woning. Vervolgens kan in de zoekresultaten opnieuw worden gezocht zonder de zoekopdracht te herhalen. Door in te loggen is het mogelijk om standaard zoekcriteria in te stellen.

Door op de advertentie van een woning te klikken kan de geïnteresseerde bezoeker contact opnemen met de aanbieder. De gegevens van de aanbieder worden onder het adres weergegeven. Er kan vervolgens direct op de knop ‘Plan een bezichtiging’ of ‘Bel aanbieder’ geklikt worden om contact op te nemen voor een bezichtiging of voor meer informatie over de advertentie. Als hier geen reactie op komt zal er direct met een aanbieder contact opgenomen moeten worden. JAAP.NL kan geen verdere details geven omdat ze de plaatsingen zelf niet beheren.

Het is mogelijk om je eigen huis te verkopen via JAAP.NL. Dit kan een manier zijn om te besparen op makelaarskosten. Als dezelfde woning eerder werd aangeboden door een makelaar dan zal deze datum ook aan de nieuwe publicatie gekoppeld worden. Het gaat namelijk niet over de persoon die de woning plaatst maar de woning die wordt aangeboden.

Wat kun je vinden op JAAP?

De huizensite JAAP.NL biedt een actueel aanbod van alle huizen die te huur of te koop worden aangeboden via diverse huizensites in Nederland. De bezoeker kan zo snel een overzicht van het totale aanbod vinden, makelaars en andere aanbieders kunnen hun woningen onder de aandacht van een groter publiek brengen. Hoewel het aanbod groot is kan de verstrekte informatie beperkt zijn. Dit komt omdat JAAP.NL niet zomaar alle informatie van derden mag overnemen. Zo is het mogelijk dat er slechts een zeer korte beschrijving met één foto te zien is. In dat geval kan de bezoeker een verzoek indienen bij de makelaar om het volledige aanbod op deze huizensite te publiceren.

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|

Er is een interactieve kaart waar je kunt zien wat de beschikbaarheid van woningen is in jouw regio. Deze resultaten worden gebaseerd op de zoekcriteria waar je voor hebt gekozen. Het is mogelijk dat er informatie over woningen te vinden is met onjuistheden of ontbrekende informatie. Alle informatie komt van externe bronnen zoals makelaars. Als een bezoeker dergelijke fouten ontdekt kan er direct contact worden opgenomen met de betreffende aanbieder. Hiervoor is er de knop ‘Fout of onjuistheid melden’.

Dit moet je weten over JAAP

Met een account op JAAP.NL is het mogelijk om een huizenmail in te stellen, wanneer er een woning beschikbaar komt die voldoet aan jouw zoekcriteria zal er een e-mail worden verzonden.

JAAP.NL is een zoekplatform, de resultaten zijn afkomstig uit andere bronnen. Een woningbezichtiging plannen of additionele informatie opvragen gaat altijd via de oorspronkelijke aanbieder. De website biedt geen ondersteuning op het aanbod.

Wettelijke uitspraken hebben bepaald dat aggregaat platformen zoals JAAP.NL openbaar toegankelijke informatie mogen doorplaatsen. Zo is het mogelijk dat een woning zonder uitdrukkelijke toestemming ook op deze huizensite te vinden is. Dit valt namelijk onder het citaatrecht.

Jaap.nl

Hoe werkt een waardebepaling?

Het is mogelijk om op de huizensite JAAP.NL als particuliere huiseigenaar een woning aan te bieden. Op deze manier kan er bespaard worden op makelaarskosten. De website biedt geen duidelijke manier om de verkoopwaarde te bepalen, er wordt geadviseerd om op de kaart naar vraagprijzen van soortgelijke woningen te kijken. Hierdoor is het lastig om een prijs te bepalen. Normaal gesproken zal de makelaar een waardebepaling uitvoeren op basis van diverse bronnen. Het geld wat bespaard wordt op een makelaar kan op deze manier verdwijnen als de prijs niet goed wordt bepaald.

Het is mogelijk om de Koopsomtelefoon van het Kadaster te raadplegen of de Woning Index Calculator te gebruiken. Als de huiseigenaar twijfelt om de woning zelf te verkopen of een makelaar in te schakelen is het mogelijk om meerdere offertes aan te vragen bij makelaars in de buurt. Diverse makelaars bieden een gratis waardebepaling, vergelijken kan dus de moeite waard zijn.

Is JAAP een goede huizensite?

Omdat JAAP.NL informatie van meerdere huizensites verzamelt kan een woningzoekende snel een overzicht vinden van woningen die te koop of te huur zijn. Het is wel mogelijk dat de informatie onvolledig, verouderd of onjuist is. De data komt van meerdere bronnen en het is niet toegestaan om alle informatie over te nemen. JAAP.NL werkt samen met een aantal makelaars die wel volledige informatie aanbieden maar dat is zeker niet altijd het geval.

Er zijn diverse pakketten beschikbaar voor (particuliere) aanbieders om relatief goedkoop woningen te publiceren op zowel JAAP.NL als andere websites waaronder Funda.nl. De aanbieder zal wel de meeste zaken zelf moeten regelen zoals het schrijven van teksten, foto’s maken en communicatie met de geïnteresseerde kopers of huurders. Een gratis waardebepaling uitvoeren kan niet direct via de website wat toch wel een beperking is.

De reviews voor JAAP.NL zijn gemengd. Sommige ervaringen zijn zeer positief terwijl andere juist vernietigend zijn. Door de ‘scraping’ methode is niet alle informatie correct,Het gratis overzicht van beschikbare woningen is wel praktisch bij oriëntatie, goedkoop je huis aanbieden kan interessant zijn voor doe-het-zelf verkopers of verhuurders.

Wil je kennis maken met meerdere woningsites? Ga naar top 10 huizensites in Nederland en ontdek nog meer huizensites

Klik hier voor een gratis waardebepaling van jouw woning