De huizensite Huislijn brengt het aanbod van woningen die makelaars aanbieden samen met de vraag naar woningen. Het zoeken naar en het vinden van een huis staat hier centraal. De bezoeker vindt hier naast koopwoningen tevens huurwoningen en nieuwbouw woningen.

Hoewel de aangesloten makelaars deel kunnen uitmaken van een belangenvereniging zoals NVM, VBO of VastgoedPRO is dit geen verplichting.

Wat is Huislijn?

Huislijn.nl is al ruim 10 jaar online. Het is geen makelaar maar een doorverwijs huizensite die informatie overneemt van makelaars. Daarnaast zijn er nog een aantal andere mogelijkheden zoals zoeken naar nieuwbouw- of recreatiewoningen of naar een makelaar.

Met 4.500.000 pageviews per maand ligt Huislijn dicht tegen de populariteit aan van funda die op ruim 5 miljoen bezoekers zit. Of deze cijfers kloppen is niet direct onafhankelijk te verifiëren. In tegenstelling tot funda.nl staan er op huislijn.nl ook panden van makelaars die niet vallen onder één van de drie grote makelaarsverenigingen. Er zijn ruim 2500 makelaars aanwezig op deze huizensite.

Hoe werkt Huislijn.nl?

Op de hoofdpagina kan direct worden gezocht naar een koopwoning, een huurwoning, een recreatiewoning of naar een makelaar. Op basis van filters kunnen de zoekresultaten aangepast worden. De meeste functionaliteit en informatie is direct op te zoeken via de Huislijn website.

Het is mogelijk om favorieten aan een lijstje toe te voegen, om deze lijst te bewaren is het nodig om een account aan te maken. Dit is overigens gratis.

Naast makelaars is het mogelijk voor particuliere huiseigenaars om een huis te plaatsen voor eenmalig bedrag. Dit is een service die concurrent funda niet biedt. De keerzijde is dat de potentiële koper extra goed moet verifiëren dat de informatie juist is.

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|

Het is mogelijk dat er naast het huidige aanbod ook banners vertoond worden van externe partners die bijvoorbeeld recreatiewoningen verkopen. Dit zijn gesponsorde berichten waar Huislijn inkomsten mee kan genereren. Je zult in dit geval eerst door moeten klikken om het aanbod te kunnen bekijken. Deze advertenties worden aangeduid met een icoon in de rechterbovenhoek.

De status van een object wordt direct getoond, deze informatie is afkomstig van de makelaar die de woning aanbiedt. Zo kan er de melding ‘onder bod’ bij vermeld worden, als de status ‘verkocht onder voorbehoud is’ dan is dit op de zoekresultatenpagina direct zichtbaar.

Als de makelaar deze informatie niet up-to-date houdt dan is het mogelijk dat een huis al verkocht is terwijl het te koop wordt aangeboden.

huislijn

Wat kun je vinden op Huislijn.nl?

Naast het aanbod van makelaars die aangesloten zijn bij de NVM, VBO of VastgoedPRO is het ook mogelijk voor makelaars die niet tot deze belangenorganisaties behoren om huur- of koopwoningen te publiceren. Op funda worden alleen plaatsingen van makelaars toegelaten die aangesloten zijn bij één van de drie grote organisaties.

Je kunt op huislijn.nl dus panden vinden die je op funda niet tegenkomt, let daarbij wel op of de informatie juist is en controleer de status en garanties van de aanbieder. Hoewel het niet verplicht is om als makelaar onderdeel uit te maken van NVM of een soortgelijke organisatie kan dit betekenen dat de aanbieder in kwestie minder zekerheden biedt.

Het is mogelijk om op makelaar te zoeken en alleen dit aanbod te bekijken. Daarbij kan de makelaar gebruiken maken van de bestaande huisstijl zodat het aanbod eenvoudig te onderscheiden is voor bezoekers. Naast resultaten op basis van relevantie bestaat er de mogelijkheid voor een “TopHuis” vermelding waar een woning voor 30 dagen als eerste resultaat verschijnt.

Dit moet je weten over Huislijn

Onder de zoekresultaten staan koppelingen. Dit kunnen interne koppelingen zijn naar bijvoorbeeld de blog maar ook commerciële koppelingen zoals een hypotheekadviseur. Het wordt op voorhand niet duidelijk aangegeven welke type koppeling het betreft.

Als je gezocht hebt op basis van filters kun je deze eenvoudig verwijderen om wat ruimer te zoeken. Het is ook mogelijk om bestaande filters aan te passen.

Volgens Huislijn betreft het geen ‘spider’ website. Dit houdt in dat huizen niet afkomstig zijn door informatie uit bestaande databases te verzamelen binnen het citaatrecht, maar dat de objecten direct van makelaars of particuliere verkopers afkomstig zijn.

huislijn.nl

Hoe werkt een waardebepaling via Huislijn?

Een aantal huizensites bieden de optie om een gratis waardebepaling online uit te voeren, dit is niet mogelijk op huislijn.nl. Dat is geen groot gemis omdat dit soort waardebepalingen nooit zeer accuraat zijn, er zal toch contact opgenomen moeten worden met een makelaar.

Daarnaast wordt het resultaat van de waardebepaling vaak pas na registratie per mail verzonden. Je kunt dus net zo goed contact opnemen met een makelaar.

Als je toch online een gratis waardebepaling wilt uitvoeren dan kun je beter in het BAG register kijken of elders de WOZ-waarde opzoeken. Dit geeft je een snelle indicatie van de woningwaarde, hoewel de specifieke waarde behoorlijk anders kan uitvallen.

Het is wel mogelijk om op de huizensite van Huislijn de bruto en netto maandlasten te berekenen. Deze rekenmodule wordt aangeboden door De Hypotheker. Na een vrijblijvende berekening online te maken is het mogelijk om direct een intakegesprek aan te vragen.

Ervaringen Huislijn

Wat betreft presentatie is de website van Huislijn zeker niet verkeerd. De hoofdpagina heeft een frisse uitstraling, je kunt direct zoeken op basis van duidelijke filters zoals regio en prijsklasse.

Deze huizensite wordt ingevuld op basis van informatie vanuit makelaars en andere bronnen. Hierdoor is het mogelijk dat informatie op huislijn.nl niet juist, niet volledig of verouderd is. Er wordt standaard geen controle uitgevoerd, er wordt wel actie ondernomen als gebruikers melding doen van informatie die niet klopt.

Door gebruik te maken van koppelingen naar diverse commerciële dienstverleners worden inkomsten gegenereerd. Dit is niet altijd direct duidelijk. Als je bijvoorbeeld wilt bekijken of je in aanmerking komt voor een hypotheek op een specifieke woning wordt je doorgestuurd naar de website van De Hypotheker.

Het is prettig dat er ook huizen van aanbieders vermeld worden die op funda.nl niet te vinden zijn. Het nadeel is dat niet alle makelaars dezelfde kwaliteit dienstverlening bieden. Het is aan de bezoeker om kritisch te zijn en zelf en onderzoek uit te voeren.

Wil je kennis maken met meerdere woningsites? Ga naar top 10 huizensites in Nederland en ontdek nog meer huizensites of bekijk ons bericht over pararius.

Veel gestelde vragen

  1. Wat is Huislijn.nl? Huislijn.nl is een online platform waar je een uitgebreid aanbod aan koop- en huurwoningen door heel Nederland kunt vinden. Het platform verzamelt woningaanbod van zowel makelaars als particulieren, waardoor je een breed scala aan opties hebt om je nieuwe thuis te vinden.
  2. Hoe kan ik zoeken naar woningen op Huislijn.nl? Je kunt op Huislijn.nl zoeken naar woningen door gebruik te maken van diverse zoekfilters zoals locatie, prijs, woningtype, en aantal kamers. Dit helpt je om het woningaanbod te verfijnen naar jouw specifieke wensen en behoeften.
  3. Is het aanmaken van een account op Huislijn.nl gratis? Ja, het aanmaken van een account op Huislijn.nl is gratis. Met een account kun je zoekopdrachten opslaan, favoriete woningen bewaren en alerts instellen voor nieuw woningaanbod dat aan jouw zoekcriteria voldoet.
  4. Kan ik mijn huis ook verkopen of verhuren via Huislijn.nl? Ja, je kunt je huis verkopen of verhuren via Huislijn.nl. Hiervoor werk je samen met een makelaar die jouw woning op het platform kan plaatsen. Dit vergroot de zichtbaarheid van je woning bij potentiële kopers of huurders.
  5. Wat onderscheidt Huislijn.nl van andere woningzoekplatforms? Huislijn.nl onderscheidt zich door een gebruiksvriendelijk platform te bieden met een breed aanbod aan woningen door heel Nederland. Daarnaast biedt het platform nuttige informatie over de woningmarkt, tips voor het kopen, verkopen of huren van een woning en inzichten in de laatste trends op de woningmarkt.