De huizensite Huysshop is een internet makelaar sinds 2009. Als jij in het bezit bent van een huis of appartement dat goed te verkopen valt, dan ben je dief van je eigen portemonnee als je hiervoor een traditionele makelaar inschakelt. Huysshop is het beste alternatief voor dure makelaars en is zelf een NVM makelaar die huizen te koop aanbiedt via Funda.nl.

Wat is Huysshop?

Tussen uitbesteden en alles zelf doen ligt het ‘doe-het-samen’ concept dat Huysshop als één van de vele internetmakelaars aanbiedt. Hoewel het bedrijf gevestigd is in Eindhoven helpen ze huiseigenaren door heel Nederland om hun huis voor een goede prijs te verkopen. Het concept werd gemaakt in 2007, sinds 2009 is Huysshop uitgegroeid tot één van de grootste internet makelaars van Nederland.

Net als Makelaarsland is ook Huysshop een doorn in het oog voor veel traditionele makelaars omdat ze tegen aanzienlijke lagere tarieven klanten begeleiden in de verkoop van hun woning. Dat prijsverschil heeft te maken met de intensiteit van de verkoop begeleiding. Er worden drie opties aangeboden waarmee de klant zelf kan bepalen welk abonnement het beste aansluit op de persoonlijke voorkeuren.

Hoe werkt Huysshop?

De eerste stap is de keuze maken voor een pakket dat bij jou past. De grootste verschillen zijn naast de tarieven de mate van ondersteuning die je kunt verwachten. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een basispakket, een voordeelbundel en een premium pakket. In de duurste optie zit ook professionele huisfotografie. Daarnaast zijn er nog extra diensten waarmee je zelf kunt bepalen in hoeverre Huysshop het traject begeleid.

Na het plaatsen van een bestelling krijg je toegang tot je eigen dossier, daar kun je alle informatie over jouw woning toevoegen zoals tekst, foto’s en plattegronden. De makelaars van Huysshop zullen deze gegevens controleren alvorens ze aan te melden binnen het NVM systeem. Als dit proces afgehandeld is zal jouw huis via Funda.nl zichtbaar worden voor kopers.

Wat kun je vinden op Huysshop?

Er is behoorlijk wat informatie te vinden om je voor te bereiden alvorens een bestelling te plaatsen. Denk aan meetinstructies voor de plattegrond, tips over onderhandelen en advies om een bezichtiging uit te voeren. Het is niet nodig om je gegevens achter te laten voor toegang tot deze informatie.

Er zijn diverse extra diensten die worden aangeboden zoals een Kadaster service of professionele fotografie. Dit zijn zaken die je zelf ook kunt uitvoeren maar die je optioneel kunt uitbesteden. Zo is het mogelijk om het pakket 2 te nemen met enkele opties uit het meest luxe pakket waarmee je kosten kunt besparen.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Wil je weten wat beheer op Funda inhoudt? Dan is het gratis Funda proefpakket op huysshop.nl een handige dienst. Je krijgt zo zonder kosten (er is wel een 10 cent verificatie van toepassing) toegang tot een Funda account en kunt hier alvast jouw gegevens voorbereiden voordat je een pakket kiest.

Het is prettig dat er op huysshop.nl behoorlijk wat tips en adviezen te vinden zijn om je op weg te helpen met de verkoop van een woning. Deze informatie komt overeen met blogs op andere huizensites dus het is logisch dat je hier niet voor hoeft te betalen. Denk aan tips om je huis netjes in orde te maken voor een bezichtiging.

Dit moet je weten over Huysshop

Heel eenvoudig gesteld hoef je als huiseigenaar alleen nog maar de bezichtigingen uit te voeren en een tekst te schrijven. Het proces van onderhandelen, opstellen van een koopakte en plaatsing op Funda wordt voor je gedaan. Per pakket zal de mate van assistentie en dienstverlening afwijken.

Huysshop is een NVM makelaar, dit betekent dat zij huizen mogen publiceren op Funda.nl. Particuliere huiseigenaren hebben deze toegang niet, met het basis pakket kun je dus relatief goedkoop een woning aanbieden via de grootste huizensite van Nederland.

Hoe werkt een waardebepaling via Huysshop?

Het is mogelijk om een gratis waardebepaling uit te laten voeren via huysshop.nl. Je zult dan wel eerst je e-mail adres moeten verstrekken. Het is daarmee niet mogelijk om direct een waardebepaling uit te voeren. Deze gratis dienst is uiteraard ook een methode om contact te kunnen leggen met geïnteresseerde huiseigenaars. Dat is niet vreemd, veel makelaars bieden een gratis waardebepaling aan op voorwaarde dat ze een offerte mogen uitbrengen.

Houd je er niet van om direct je informatie af te geven? Dan kun je altijd zelf de WOZ-waarde opzoeken, die krijg je als huiseigenaar ieder jaar van de gemeente en online kun je de waarde voor ieder pand in Nederland vinden. Er is best veel informatie openbaar beschikbaar online, bijvoorbeeld in het BAG register. Het voordeel van een makelaar is de kennis van de markt en toegang tot een aantal databanken die je als consument niet kunt gebruiken. Als je naast een waardebepaling via Huysshop ook graag een second opinion wilt hebben kun je gratis en vrijblijvend offerte aanvragen van makelaars bij jou in de buurt.

Ervaringen Huysshop?

Huysshop geeft duidelijk aan dat ze een partij zijn voor mensen met een courant huis. Als jouw woning niet tot deze categorie behoort dan adviseren ze een lokale makelaar in de arm te nemen. Dit getuigt van integriteit en transparantie, het geeft ook aan dat hun formule zich niet zo goed leent voor maatwerk oplossingen.

Bij het meest luxe pakket hoef je eigelijk alleen nog een tekst te schrijven en de bezichtigingen uit te voeren. Daar betaal je wel bijna 1000 euro voor wat nog altijd een stuk goedkoper is dan de bekende makelaarscourtage die veel traditionele makelaars hanteren.

Stiekem kunnen de kosten toch wel oplopen omdat je bijvoorbeeld ook professionele plattegronden kunt bestellen tegen betaling. Je levert dan zelf een schets aan en ze besteden de rest uit aan een ontwerper. Het is prettig dat je hier zelf de keuze in hebt, als je alle diensten bij elkaar optelt kun je toch al snel op ‘normale’ tarieven uitkomen. Het kan daarom geen kwaad om offertes van meerdere makelaars met elkaar te vergelijken,

Huysshop heeft een nette website ingericht met duidelijke informatie en een transparante werkwijze. Je kiest wat past bij jouw voorkeuren en jouw woning wordt geplaatst op Funda tot het moment dat het huis verkocht is. Het is één van de grootste internet makelaars van Nederland, gericht op huiseigenaren die bereid zijn om zelf ook wat werk te verrichten.