Huizensite Makelaarsland.nl maakt het kopen en verkopen van huizen makkelijker. Daarbij is er de keuze om een aantal handelingen zelf uit te voeren of om het hele proces geheel uit te besteden. In beide gevallen betaalt de klant een vast tarief die niet afhankelijk is van de uiteindelijke koopsom. Makelaarsland werkt dus niet met een courtage.

Wat is Makelaarsland.nl?

Wat betreft ervaring en zit het wel goed met Makelaarsland en kunnen we je ze van harte aanbevelen. Deze internetmakelaar met het hoofdkantoor in Alkmaar bestaat al sinds 2005 en heeft in 15 jaar tijd al meer dan 50.000 huizen verkocht.

Het is het grootste digitale NVM kantoor met meerdere nvm makelaars in dienst van dit moment. Alle koopwoningen worden aangeboden via het funda platform. Meer info kun je ook vinden op Wikipedia.

Je kunt als huiseigenaar kiezen voor een basispakket genaamd: Verkoop Actief of een Verkoop Gemak (all in pakket) met additionele diensten. Als je ervoor kiest om zelf afspraken in te plannen, de bezichtiging uit te voeren en de eindinspectie voor overdracht te regelen dan is de goedkoopste optie al voldoende. Bij ieder plan zijn er vaste opstartkosten van toepassing.

All in pakket?

Er zijn makelaars die een full-service dienstverlening bieden en alles voor je regelen. Er zijn ook makelaars die juist het meeste werk aan de huiseigenaren overlaten en bijvoorbeeld alleen de plaatsing op funda voor de klant verzorgen. Makelaarsland biedt beide opties, zo kun je voor een basistarief (vaste prijs) kiezen of voor een all in pakket wel zo gemakkelijk.

makelaarsland prijzen

Met zoveel huizen die van eigenaar zijn gewisseld is het onmogelijk dat er één makelaar het hele verkooptraject uitvoert. Eigenlijk is Makelaarsland een soort intermediair die je koppelt aan een persoonlijke makelaar die de diensten uitvoert. Als je kiest voor het Verkoop Actief pakket zal er een erkende taxateur langskomen om de woning op te nemen. Dit is een lokale dienstverlener.

Wat kun je vinden op Makelaarsland?

Je hebt als klant niet direct contact met een makelaar maar je zult eerst contact leggen met een of meerdere adviseurs. Dit kan de drempel om advies in te winnen verlagen, als je liever direct een offerte aanvraagt bij één of meerdere makelaars dan zijn er andere mogelijkheden zonder een dergelijk tussenstation.

Makelaarsland werkt niet op basis van een makelaarscourtage maar met vaste tarieven. Bij een makelaarscourtage wordt een percentage van de uiteindelijke koopsom berekend, de prijs die je moet betalen kan daarmee naar boven of naar beneden afwijken ten opzichte van de oorspronkelijke vraagprijs.

Dit moet je weten over Makelaarsland

De instapprijs van www.Makelaarsland.nl ligt relatief laag, daarnaast is het mogelijk om opties te nemen zoals een professionele fotograaf of een taxateur. Dit heeft uiteraard invloed op de totaalprijs die je als verkoper moet betalen.

Naast makelaars en taxateurs kun je ook een beroep doen op een jurist die het eigendomsbewijs controleert, het uittreksel kadaster aanvraagt en een koopovereenkomst opstelt.

Naast individuele diensten kun je er ook voor kiezen om alle werkzaamheden zoals bezichtigingen uit handen te geven. Je wordt dan gekoppeld aan een NVM makelaar binnen het Makelaarsland netwerk.

NVM makelaars

Niet alle makelaars zijn enthousiast over de werkwijze van Makelaarsland. Dit heeft geleid tot pogingen om de regels binnen de beroepsvereniging aan te passen. De toenmalige Nederlandse Mededingsautoriteit gaf aan dat de werkwijze van Makelaarsland correct was en verbood in 2007 verdere acties tegen deze huizensite.

In 15 jaar tijd heeft Makelaarsland een rol gespeeld in de verkoop van ruim 50.000 woningen. Daarmee zijn ze met 3% van alle verkochte huizen de grootste internetmakelaar van Nederland.

Hoe werkt een waardebepaling via Makelaarsland?

Starten met een waardebepaling op Makelaarsland.nl is heel eenvoudig. Eerst geef je een postcode en huisnummer in, de straat wordt dan automatisch aangevuld. Er staat een indicatie van het woonoppervlak bij, die kun je desgewenst aanpassen als je weet dat de gegevens niet juist zijn.

In de volgende stap geef je aan welk type woning het betreft, denk aan een rijtjeswoning, vrijstaande woning of appartement. Vervolgens wordt gevraagd waarom je een waardecheck wilt uitvoeren, bijvoorbeeld om je huis te verkopen of om je hypotheek over te sluiten. Dan geef je aan wanneer je wilt verhuizen, wellicht zo snel mogelijk of als je een nieuw huis hebt gevonden.

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|

Je krijgt nu een lijstje met woningen die waarschijnlijk passen bij jouw huis. Door aan te geven of deze huizen wel of niet aansluiten bij je eigen woning kan er een meer relevante berekening worden gemaakt.

Ben je nu klaar? Helaas niet, want nu wordt het tijd om je te registreren en je gegevens in te vullen via mijn.makelaarsland.nl Je zult dus niet direct online de waardebepaling te zien krijgen. Een slimme manier om later met jou in contact te komen, want de berekening is eigenlijk al klaar.

Een echte waardebepaling wordt namelijk handmatig uitgevoerd door een makelaar, die meer gegevens zal controleren en dus ook voor meer zekerheid zorgt. Voor een hypotheek zul je een officieel taxatierapport moeten overleggen. Het is dus aan jou om te bepalen of je de waardebepaling aanvraagt of liever direct contact opneemt met makelaars bij jou in de buurt.

Makelaarsland als aankoopcoach, aankoopmakelaar

Hoewel de dienstverlening vooral gericht lijkt te zijn op klanten die graag zelf (een deel van) het takenpakket in eigen beheer houden, is het wel degelijk mogelijk om een NVM makelaar in te schakelen voor een totaal service. Voor zowel aankoop als verkoopmakelaar kun je bij ze terecht.

Wil je graag hulp op afstand voor het aankopen van een woning dan kun je gebruik maken van het aankoopcoach traject. Wil je toch liever dat er een aankoopmakelaar met je meegaat dan kun je het tweede pakket kiezen.

Aankoopmakelaar aankoop coach makelaarsland

 

In welke steden is Makelaarsland actief?

In een aantal steden zijn ook makelaarsland agents (makelaars) te vinden. O.a. in de volgende steden kun je terecht bij een medewerker van Makelaarsland.

 • Almere, Lelystad
 • Amersfoort en omstreken
 • Apeldoorn, Deventer en Zutphen
 • Den Haag, Zoetermeer, Pijnacker en Nootdorp
 • Rijswijk, Delft
 • Eindhoven
 • Enschede, Hengelo
 • Groningen Stad en Ommeland
 • Den Bosch en omgeving
 • Hoofddorp, Haarlemmermeer
 • Utrecht, Maarssen, Breukelen en de Bilt
 • Rotterdam Noord en Schiedam
 • Utrecht, Nieuwegein en Ijsselstein
 • Regio Zwolle
 • Nijmegen, Wijchen en Boxmeer
 • Regio Alkmaar en Schagen
 • Breda en Tilburg
 • Heerenveen, Leeuwarden, Drachten en Sneek
 • Amsterdam, Venlo en Weer

 

Het Makelaarsland netwerk is uiteraard niet zo groot als het totale aanbod makelaars in Nederland, je moet dus genoegen nemen met een selectie uit het aanbod.

Ervaringen Makelaarsland

De meeste beoordelingen over Makelaarsland zijn positief. Klanten geven aan dat de bereikbaarheid in orde is, er wordt snel gehandeld en je hebt toegang tot alle informatie via een persoonlijke pagina. De ervaringen kunnen uiteraard verschillen per makelaar die je toegewezen krijgt. Hoewel het allemaal NVM makelaars betreft zal niet iedere makelaar op precies dezelfde manier werken of communiceren.

Ervaringen Makelaarsland

Omdat deze huizensite met standaard prijzen werkt zijn de tarieven met name interessant voor klanten die een duurdere woning bezitten. Dan zal de makelaarscourtage namelijk lager uitvallen. Voor goedkope woningen kun je met het Verkoop Gemak pakket juist duurder uit zijn dan via een standaard makelaar mogelijk is.

Er zijn slechts twee opties, wat kiezen eenvoudiger maakt. Toch is er zo geen sprake van echt maatwerk. Zo zijn er makelaars die voor iedere dienst een los tarief berekenen.

Makelaarsland.nl is een huizensite gericht op huiseigenaren, het betreft daarmee een verkoopmakelaar. Hoewel de meeste makelaars vaak ook als aankoopmakelaar diensten uit kunnen voeren lijkt dit niet de primaire doelgroep te zijn van deze aanbieder.

Wil je kennis maken met meerdere woningsites? Ga naar top 10 huizensites in Nederland en ontdek nog meer huizensites

Veel gestelde vragen

 1. Hoe groot is het woningaanbod van Makelaarsland? Makelaarsland is de grootste digitale makelaar van Nederland, wat wijst op een uitgebreid woningaanbod.
 2. Hoeveel zoekopdrachten kan ik aanmaken? Je kunt tot vijf verschillende zoekopdrachten aanmaken, één per plaats.
 3. Hoe lang is een zoekopdracht geldig? Een zoekopdracht blijft 100 dagen geldig. Een week voor het verlopen krijg je een herinnering.
 4. Wanneer is een woning verkocht onder voorbehoud? Een woning wordt als verkocht onder voorbehoud beschouwd als er voorbehouden zijn opgenomen nadat alle partijen de koopovereenkomst hebben getekend.
 5. Hoe werkt het ondertekenen van de koopovereenkomst bij Makelaarsland? Er zijn twee manieren om de koopovereenkomst bij Makelaarsland te ondertekenen, hoewel de specifieke methodes niet direct genoemd worden

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|