Tijdens de wintermaanden lijkt het een eeuwigheid te duren voordat de zomer begint. Maar dan is het opeens 21 juni en is het weer tijd voor zon, zee en strand. De zomer is begonnen! In de maanden daarvoor dien je je woning klaar te maken voor de zomer. Hoe je dat precies doet, lees je in dit artikel.

Tip 1: Ruim de kasten op

Wanneer de temperaturen stijgen, is het tijd om winterkleding, T-shirts, korte broeken en lentekleding weg te gooien. Stop dikke truien en jassen in een luchtdichte vuilnisbak of tas en bewaar ze in een garage of een andere kast tot de winter begint. Dit is ook een goed moment om te controleren wat je echt draagt ​​en wat niet. Wees eerlijk. Heb je een aantal maanden bepaalde kleding niet gedragen? Geef ze dan aan een goed doel.

Tip 2: Ruim alle kamers op en sorteer spullen

Ruim alle kamers op. Dit kan een paar weken duren, maar probeer in elke kamer in huis de dingen op te ruimen die niet meer gebruikt worden. Schenk dingen in goede staat aan het goede doel en gooi de rest weg. Nadat je alles hebt schoongemaakt, loop je opnieuw door je huis en sorteer je de rest. Combineer alles bij elkaar en stop ze in een doos voor later gebruik. Of schik ze in plaats daarvan op een logische manier zodat je er later van kunt genieten of gebruik van kunt maken.

Tip 3: Reorganiseer de voorraadkast

De lente is een goed moment om naar de koelkast en voorraadkast te kijken en al die verouderde spullen weg te gooien. Nadat je alle items hebt verwijderd, reorganiseer je de koelkast en voorraadkast en groepeer je soortgelijke items. Leg bijvoorbeeld alle pasta en kruiden op een plank, snacks op een andere plank en bakbenodigdheden weer op een andere plek.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Tip 4: Gebruik lichter beddengoed

Net als het dragen van kleding, is de lente ook de tijd om lichter beddengoed aan te trekken. Laat flanellen lakens, dikke dekbedden en wollen dekens achterwege en kies voor zachter katoen. Je kunt zelfs de sierkussens verwisselen of een andere kleur beddengoed aanschaffen om het uiterlijk van de slaapkamer volledig te veranderen.

Tip 5: Vervang de rook- en detectorbatterij

Je moet de batterijen van uw rookmelders- en detectoren minstens één keer per jaar vervangen. Dus als tijdens de zomervakantie thuis bent, waarom het dan niet even doen?? Vervang de batterij en eventuele defecte eenheden. Dit kan op een dag je leven redden, dus zorg ervoor dat je het niet overslaat.

Tip 6: Zet de ramen open

Maak vlak voor de zomermaanden vooral even de ramen schoon. Het geeft een schoon en fris gevoel. De lente is het perfecte moment om al je ramen van binnen en buiten schoon te maken. Wedden dat ze binnen mum van tijd weer blinkend schoon zijn? En als je toch bezig bent, gooi dan vooral ook even je ramen open en laat je huis luchten. Niets is zo heerlijk als frisse lucht in huis!

Tip 7: Maak de tuin schoon

In de winter kan het het hele huis bedekt raken met vuil, puin, schimmel en mos. Het terras, de oprit, goten en de buitenkant van het huis worden er daardoor niet bepaald mooier op. Huur op een zonnige dag een sproeier of gebruik een spuitoplossing en ga dan naar een plek waar je je handen kunt wassen. Na een dagje hard werken mag het resultaat er zijn.

Tip 8: Maak de tuinmeubelen schoon

Tuinmeubelen krijgen in de winter heel wat te verduren. Maak de tafels en stoelen schoon met water of gebruik een speciale spray. Een speciale tuinmeubelreiniger om de hele tuin schoon te maken. Zodra de tafels en stoelen weer glanzen, haal je de zitkussens en buitenkussens tevoorschijn.

Tip 9: Kweek bloemen en kruiden

Het kweken van prachtige bloemen en bladeren is een fantastische manier om je huis op de zomer voor te bereiden. Zaai wat zaden of koop bloemen in potplanten of bloembedden voor binnen en buiten en zie de tuin in een ogenblik veranderen. Als je van verse groenten, fruit en kruiden houdt, overweeg dan om wat in een bloembak in de tuin te planten. Kijk wanneer en wat je precies kunt zaaien. Tegen het einde van de zomer heb je een eigen salade. Dat wordt smullen!

Tip 10: Verander je interieur

Sommige mensen hebben de neiging om hun interieur elk seizoen te veranderen? Behoor jij ook tot deze groep? Dan hebben we goed nieuws voor je: het hoeft echt niet veel geld te kosten. Je kunt de uitstraling van je interieur veranderen voor minder dan honderd euro. Probeer bijvoorbeeld verschillende objecten naar een andere kamer te verplaatsen of verander de positie van de meubels. Haal alles lekker door elkaar. Je zult verrast zijn door het het prachtige resultaat. Zet tenslotte wat mooie bloemen in een vaas en je bent helemaal klaar voor de zomer!