Hier moet je op letten.

Bij een huis kopen of verkopen is het goed om iemand aan je zijde te hebben staan met de juiste ervaring en expertise om het gehele traject te doorlopen. Het kan namelijk een mijnenveld zijn, je beslist liever op basis van voorkennis dan achteraf problemen op te lossen. Via internet kun je tegenwoordig de goedkoopste en beste makelaars vinden, maar is de beste makelaar in de Randstad ook een geschikte keuze voor een koper of verkoper in Zuid-Limburg? Waarom is lokale makelaars vergelijken beter dan landelijk zoeken? Dat en meer lees je op deze pagina.

Wat is het beste makelaarskantoor?

Omdat huizen kopen en verkopen altijd maatwerk betreft, kun je niet zomaar de ‘beste’ makelaar kiezen. Er zijn makelaars die zich specialiseren in aankoop, terwijl andere makelaars weer vaker verkoop op zich nemen. De meeste makelaars zullen beide diensten leveren, ook dan kan er nog onderscheid gemaakt worden tussen eenvoudige appartementen of luxe villa’s. De echte ‘alleskunners’ zullen vaak grotere kantoren zijn met meer werknemers, het kan best zijn dat je liever juist voor een klein bedrijf kiest vanwege een meer persoonlijke aanpak. Je ziet het; vergelijken is belangrijk, en niet alleen maar vanwege de kosten.

Wat kost een makelaar?

Wanneer je kiest voor een compleet pakket, dan zal er doorgaans een makelaarscourtage worden berekend. Dit is een percentage van de verkoopsom, betaling vindt daarom plaats na het afronden van de verkoop. De percentages kunnen uiteenlopen, gemiddeld ligt dit tussen 1 en 2 procent van de koopsom, met 1,5 procent als gemiddelde. Is een goedkope makelaar automatisch minder vakkundig dan een dure concurrent? Nee hoor, wanneer het een professional betreft die aangesloten is bij een organisatie zoals de NVM mag je kwaliteit verwachten. Er zijn overigens ook makelaars die vaste tarieven hanteren voor specifieke diensten, dit kan een uitkomst zijn voor kopers of verkopers die een aantal zaken liever zelf uitvoeren. Een no-cure-no-pay makelaar hoef je alleen te betalen na een succesvolle verkoop, deze dienstverleners zullen doorgaans wel een hogere courtage rekenen. Door offertes van makelaars met elkaar te vergelijken kun je een weloverwogen keuze maken.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Makelaars vergelijken?

Er zijn tegenwoordig ook internetmakelaars, bedrijven die exclusief via het internet hun diensten aanbieden en uitvoeren. Dit is een moderne oplossing die voor een aantal consumenten geschikt kan zijn. Toch hebben veel mensen behoefte aan een makelaarskantoor die ook lokaal te bereiken is. Naast persoonlijk contact kun je doorgaans sneller schakelen, daarnaast kennen deze bedrijven de omgeving beter. Dit kan zeker voordeel opleveren bij de waardebepaling of tijdens de onderhandelingen.

Lokale makelaars vergelijken online

Je kunt de stoute schoenen aantrekken en een rondje maken, op zoek naar de beste makelaar die aan jouw eisenpakket voldoet. Je kunt ook thuis vanachter de PC, laptop, tablet of je mobieltje lokale makelaars vergelijken. Vul gewoon een aantal standaard vragen in, en passende aanbieders in de regio nemen vanzelf contact met je op. Dit mes snijdt aan twee kanten; enerzijds kun je snel in contact komen met lokale makelaars, anderzijds zien ze op basis van jouw wensen direct of ze kunnen voldoen aan de vraag. Dan kan er snel een match worden gemaakt.

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op gratis waardebepaling en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.