Selecteer een pagina

Wat is mijn huis waard?

Vul hier jouw postcode in

Ben je serieus van plan jouw woning te verkopen en ben je op zoek naar een makelaar? Ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een erkende makelaar(s) bij jouw uit de buurt.


75%
Vul jouw gegevens aan


Bedankt voor uw aanvraag

De aanvraag is correct ontvangen en wordt z.s.m. in behandeling genomen. U ontvangt z.s.m. een bevestigingsmail. In het weekend kan het maximaal 2 dagen duren

Offertes makelaars vergelijken

Wanneer je een huis wilt kopen, verkopen of verhuren neem je contact op met een makelaar. Maar welk makelaarskantoor moet je kiezen? Is er eigenlijk wel zoiets als ‘de beste makelaar’, of is de beste optie afhankelijk van jouw persoonlijke situatie? Offertes van makelaars vergelijken is een goede stap op weg naar het vinden van de perfecte makelaar. Je moet dan wél weten hoe je deze offertes moet vergelijken, en waar je op moet letten. Daarom geven we op deze pagina een aantal praktische tips om snel de beste makelaar te kiezen.

Wat kost een makelaar?

Om je te helpen bij het kopen of verkopen van een huis wordt een courtage berekend. Dit zal doorgaans een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs zijn, het is ook mogelijk dat hier vaste tarieven voor worden gerekend. Wanneer de makelaarscourtage op basis van een percentage wordt gefactureerd zal dit doorgaans tussen 1 en 2 procent liggen. Door offertes van makelaars met elkaar te vergelijken kun je tot wel duizenden euro’s besparen op de makelaarscourtage!

Wat gebeurt er wanneer de koop niet doorgaat?

Omdat de kosten doorgaans achteraf worden berekend, weet je pas later wat er afgerekend moet worden. Als de aankoop of verkoop toch niet doorgaat kunnen er kosten worden berekend voor de verleende diensten en uitgaven tijdens het traject. Ook makelaars die werken op no-cure-no-pay basis kunnen opstartkosten rekenen. Een koop afbreken zal je dus ook geld kosten.

Je kunt ook veel zelf regelen

Als je dit wilt kun je bij een makelaar binnenstappen en het gehele proces uitbesteden. In praktijk vinden kopers en verkopers het prettig om bij het proces betrokken te blijven, en ook zelf werkzaamheden te verrichten. Door offertes van makelaars met elkaar te vergelijken op basis van jouw specifieke eisen kun je snel de meest voordelige optie vinden.

Goedkoper is niet altijd beter

Kwalitatief goede dienstverlening hoeft niet duur te zijn, het is overigens ook mogelijk dat een makelaar met een hogere courtage je toch geld zal besparen. Wanneer de woning namelijk voor 20.000 euro meer verkocht wordt, en de courtage 5000 euro bedraagt, dan heb je dus direct al 15.000 euro verdient. Uitbesteden kan je dus geld opleveren.

Waar je op moet letten:

  • Aangesloten bij de NVM, VBO of VastgoedPRO : De Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars (en Taxateurs) is een organisatie waar makelaars zich bij aan kunnen sluiten, mits ze aan strenge voorwaarden voldoen. Het is niet verplicht om lid te zijn van deze vereniging, het biedt wel meer zekerheid en vertrouwen.
  • Onafhankelijke geschillencommissie: Waar kun je terecht bij een eventuele klacht over de dienstverlening? Bij een NVM makelaar is er altijd de mogelijkheid om een klacht in te dienen, andere makelaars kunnen zelf hun eigen protocol bepalen.
  • Totale kosten: Er zijn kantoren die een alles-in-één dienstverlening aanbieden, of je laten kiezen van een ‘makelaar-menukaart’. Laat je achteraf niet verrassen met een hoge rekening en bereken vooraf (ongeveer) de totale kosten aan het einde van de rit.
  • Begin met een waardebepaling: Een betaalde taxatie is van belang voor een hypotheekaanvraag, maar niet bij het bepalen van de verkoopprijs. Er zijn makelaars die gratis waardebepalingen uitvoeren.

 

Vraag direct een aantal offertes aan bij makelaars in jouw regio, en vergelijk ze thuis op je gemak. Helemaal gratis en zonder verplichtingen!

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op starten en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.

Fijn dat ik nu niet zelf op zoek hoef naar een makelaar maar dat de makelaar naar mij komt.
We hebben 3 waardebepalingen ontvangen. We zijn nu nog bezig met onze hypotheek om te kijken wat we kunnen terug kopen alvorens we ons huis gaan verkopen. Bedankt voor het in contact brengen met de makelaars.

Loes

's-Hertogenbosch

We wisten niet zeker of we eerst ons huis moesten verkopen of eerst een ander huis moesten aankopen maar hierin hebben de makelaars ons perfect geadviseerd. We zijn nu eerst aan het kijken wat er allemaal met onze hypotheek mogelijk is. Bedankt voor het vrijblijvende advies.
Maike

Tilburg

Het duurde wel wat langer dan 2 dagen maar we hebben inmiddels een aantal makelaars op bezoek gehad. We ontvingen een duidelijk rapport over onze woning met hierin een duidelijke prijsonderbouwing. We hadden niet in de gaten dat de waarde van onze woning zoveel hoger zou liggen.
Bedankt.
Eric

Dokkum

De tool van watismijnhuiswaard is super.
ik had binnen een aantal dagen verschillende makelaars gesproken en diversen waardebepalingen ontvangen. Er zat onderling wel wat verschil in prijs maar we hebben wel een keuze voor een makelaar kunnen maken.
 
Thanks.
Niels

Rotterdam

×
Nieuwe aanvraag