Ontdek hier alles over de BNP Parisbas hypotheek. Als je een hypotheek wilt afsluiten bij BNP Parisbas Hypotheken dan kijk je als eerste op de website. Je vindt dan opties zoals je maandlasten verlagen, verhuizen, de verbouwing betalen, aflossen en informatie over betalingsproblemen.
Waar staat uitleg over een nieuwe hypotheeklening? Wees gerust, je ziet niets over het hoofd. Wat je moet weten over BNP Parisbas Hypotheken kun je op deze pagina lezen.
Wie zit er achter BNP Parisbas Hypotheken?
BNP Parisbas S.A. is van oorsprong een Franse bank die nu wereldwijd tot de grootste banken hoort. De oorspronkelijke naam was Bank van Parijs en de Nederlanden, een investeringsbank die al sinds 1872 bestaat. In het jaar 2000 zou de naam omgedoopt worden tot BNP Parisbas.
Hoewel Nederland in de oorspronkelijke naam staat is het hier geen grote speler zoals dit bijvoorbeeld in België wel het geval is. Het is niet alleen een grote internationale bank maar ook een controversiële. Zo is het een organisatie die veel zaken doet met de wapenindustrie inclusief landen met een nucleair arsenaal. Hierdoor wordt de organisatie door ethische waakhonden als slecht beoordeeld. De consument merkt hier in de praktijk echter niets van in termen van bankzaken.
Is BNP Parisbas Hypotheken betrouwbaar?
Los van de ethische kwesties is BNP Parisbas Hypotheken financieel gezien stabiel en betrouwbaar. De organisatie beheert wereldwijd een enorm vermogen, het is mogelijk voor klanten om van hypotheek te wisselen of om een bestaande hypotheek mee te nemen. Maar er is één dienst die ontbreekt op het lijstje; het is niet mogelijk om een nieuwe hypotheek af te sluiten.
Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij BNP Parisbas Hypotheken?
Als je op zoek bent naar een hypotheeklening en nog niet klant bent van BNP Parisbas Hypotheken dan moet je op zoek gaan naar een andere geldverstrekker. Sinds 2012 worden er namelijk geen nieuwe hypothecaire leningen afgesloten, beheer en oversluiten van bestaande hypotheken blijft echter voortbestaan.
Door aanpassingen in de wetgeving en de economische situatie op de markt werd het besluit genomen om in Nederland geen nieuwe hypotheken te verstrekken. Bestaande hypotheken van klanten blijven in stand, het is tevens mogelijk om ze over te sluiten of aan te passen.
Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij BNP Parisbas Hypotheken?
Omdat BNP Parisbas Hypotheken geen nieuwe hypothecaire leningen verstrekt maar alleen bestaande leningen laat aanpassen kan de doorlooptijd vlot verlopen. Het betreft dan een gewijzigde situatie van een bestaande overeenkomst waarbij wel een nieuwe toetsing van pas is.
De doorlooptijd zal variëren per situatie. In plaats van oversluiten bij BNP Parisbas Hypotheken kan bij een verhuizing ook voor een andere hypotheekverstrekker worden gekozen. Dit is niet het geval als je kiest voor rentemiddeling.
BNP Parisbas hypotheek afsluiten
Via https://www.bnpparibas-pf.nl/hypotheken kun je de mogelijkheden opzoeken, deze opties zijn van toepassing op bestaande klanten. Daarnaast geeft BNP Parisbas ook persoonlijke leningen en autofinancieringen uit. Klanten kunnen een deel van de hypotheek omzetten naar een lagere rente, kiezen voor rentemiddeling of een bouwdepot afsluiten.
Daarmee blijf je gebonden aan de dienstverlening van BNP Parisbas Hypotheken. Als je wilt weten of een aanpassing voordeel biedt laat dan eerst een waardebepaling uitvoeren door een lokale makelaar. Die zal je adviseren in de mogelijkheden die er zijn bij aankoop en verkoop van een woning. Kennis maken met nog meer hypotheekverstrekkers?
BNP Parisbas hypotheekvormen
BNP Paribas biedt een verscheidenheid aan hypotheekvormen om aan verschillende behoeften en financiële situaties te voldoen. De beschikbare hypotheekvormen zijn onder andere:
- Annuïteitenhypotheek: Een hypotheek waarbij je gedurende de looptijd een vast bedrag per maand betaalt, bestaande uit rente en aflossing. Het maandbedrag blijft gelijk, maar de verhouding tussen rente en aflossing verandert na verloop van tijd.
- Lineaire Hypotheek: Bij een lineaire hypotheek betaal je elke maand een vast bedrag aan aflossing. Hierdoor neemt de hypotheekschuld lineair af en betaal je steeds minder rente.
- Aflossingsvrije Hypotheek: Een aflossingsvrije hypotheek houdt in dat je gedurende de looptijd alleen rente betaalt en niet aflost. Aan het einde van de looptijd moet je de volledige hypotheekschuld aflossen.
- Levenhypotheek: Een levenhypotheek combineert een hypothecaire lening met een levensverzekering. Je betaalt rente over de lening en premie voor de verzekering. Met de opgebouwde waarde van de verzekering los je aan het einde van de looptijd de lening af.
- Spaarhypotheek: Bij een spaarhypotheek betaal je gedurende de looptijd zowel rente als premie voor een levensverzekering. De premie wordt gebruikt om een kapitaal op te bouwen waarmee je aan het einde van de looptijd de lening aflost.
- Beleggingshypotheek: Een beleggingshypotheek combineert een hypothecaire lening met beleggen. Je betaalt rente over de lening en belegt premie in beleggingsfondsen. De opbrengst van de beleggingen wordt aan het einde van de looptijd gebruikt om de lening af te lossen.
- Hybride Hypotheek: Een hybride hypotheek is een combinatie van verschillende hypotheekvormen, zoals een aflossingsvrije hypotheek in combinatie met een spaarhypotheek. Dit biedt flexibiliteit en diversificatie in de opbouw en aflossing van de hypotheek.
- Overbruggingskrediet: Een overbruggingskrediet is een lening die je kunt afsluiten om de periode te overbruggen tussen de aankoop van een nieuwe woning en de verkoop van je huidige woning. Hiermee kun je de overwaarde van je huidige woning gebruiken als aanvullend vermogen.
Soorten hypotheken
BNP Paribas biedt de BNP Paribas Confidence Voordeel Hypotheek als de belangrijkste hypotheeksoort aan. Deze hypotheek is ontworpen om flexibiliteit en voordelen te bieden aan huizenkopers. Specifieke kenmerken en voorwaarden van deze hypotheek kunnen bij BNP Paribas worden opgevraagd.
Algemene info BNP Parisbas
BNP Paribas Personal Finance is een belangrijke speler op de financiële markt, zowel in Nederland als internationaal. Als onderdeel van de BNP Paribas Groep, een wereldwijde bankgroep, is BNP Paribas Personal Finance gespecialiseerd in het verstrekken van consumptieve kredieten en hypotheken aan particulieren.
Hoewel BNP Paribas Personal Finance geen nieuwe hypotheken meer verstrekt in Nederland sinds 2012, beheert het nog steeds bestaande hypotheken. Dit betekent dat klanten met een lopende hypotheek bij BNP Paribas Personal Finance nog steeds wijzigingen en aanpassingen kunnen doorvoeren.
Met meer dan 50.000 verstrekte hypotheken in Nederland heeft BNP Paribas Personal Finance een aanzienlijke ervaring en expertise opgebouwd in de hypotheekmarkt. Het bedrijf heeft een groot netwerk van financiële tussenpersonen die klanten kunnen helpen bij het afsluiten en beheren van hun hypotheken.
BNP Paribas Personal Finance heeft de benodigde vergunningen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en is aangesloten bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KIFID). Dit zorgt ervoor dat klanten kunnen vertrouwen op de betrouwbaarheid en integriteit van de dienstverlening van BNP Paribas Personal Finance.
AFM-registratienummer: 12015032 KIFID-registratienummer: 300.010337
Als gerenommeerde speler in de financiële sector blijft BNP Paribas Personal Finance zich inzetten voor het bieden van passende en betrouwbare financiële oplossingen aan particulieren, zelfs na de beëindiging van nieuwe hypotheekverstrekkingen in Nederland. Klanten kunnen vertrouwen op de expertise en ondersteuning van BNP Paribas Personal Finance bij het beheren van hun bestaande hypotheken.