De huizensite Libero Aankoop is het online platform van een aankoopmakelaar uit Enschede die actief is door heel Nederland. Als je hulp nodig hebt bij de grootste aankoop van je leven dan biedt Libero Aankoop een complete aankoop begeleiding voor een vast bedrag. De website liberoaankoop.nl is dan ook specifiek gericht op de koop van huizen dus niet verkoop of verhuur. Ze claimen de grootste aankoopmakelaar van Nederland te zijn.

Wat is Libero Aankoop?

Er zijn huizensites die het beschikbare aanbod koopwoningen publiceren, dit is zeer informatief voor woningzoekenden. Maar is het verstandig om zelf contact te leggen met een professionele verkoopmakelaar die precies weet hoe onderhandelen werkt? Libero Aankoop is een aankoopmakelaar die aan je zijde staat vanaf het moment dat je een passende woning hebt gevonden tot aan het moment van sleuteloverdracht.

De kans om een woning succesvol te kopen ligt volgens de website van Liberoaankoop.nl 3,4 maal hoger dan normaal gesproken het geval is. Daarbij wordt niet aangegeven of het kopen zonder makelaar of met een andere makelaar betreft, of beide.

Hoe werkt LiberoAankoop.nl?

Een huis kopen met makelaar is niet verplicht maar het kan wel heel wat zorgen wegnemen. Een obstakel voor veel kopers is de makelaarscourtage. Dit is een percentage dat op basis van de aankoopprijs berekend wordt. Een hogere koopsom betekent daarmee automatisch een hoger bedrag om te voldoen aan de makelaar. LiberoAankoop.nl pakt het anders aan door een vast tarief te rekenen voor hun dienstverlening. Daarvoor wordt een standaard pakket aan diensten geleverd dat op maat wordt ingevuld.

Libero aankoop

Een verschil met andere aankoopmakelaars is dat Libero Aankoop je niet helpt te zoeken naar een huis, ze worden pas ingeschakeld op het moment dat je een woning op het oog hebt. Vanaf dat moment zal deze makelaar de rest van het werk uit handen nemen. Denk aan onderhandelingen, een bouwkundige keuring of taxatierapport. Ook wordt de klant begeleid met het selecteren van een notaris.

Wat kun je vinden op Libero Aankoop?

Wat betreft informatievoorziening zijn er weinig aanbieders die zoveel informatie gratis aan bezoekers weggeven als Libero Aankoop. Zo zijn er een flink aantal gratis e-books te downloaden waar je als bezoeker wel eerst je e-mail adres voor moet afgeven. Zelfs als je niet zou kiezen voor deze makelaar kan de informatie op liberoaankoop.nl heel interessant zijn.

Naas e-books is er ook een gratis online training in de vorm van webinars die regelmatig worden georganiseerd. Tijdens deze training worden woningzoekenden geïnformeerd over succesvolle strategieën om een woning te vinden en te kopen. Daarbij lijkt een focus te liggen om de verkoopmakelaar ‘te slim af te zijn’. Uiteraard zijn deze webinars ook bedoeld om klanten te werven.

Daarnaast zijn er een aantal tips en video’s om je als woningzoekende op weg te helpen. Zoals elders op deze pagina vermeld staat wordt van de kopers verwacht dat ze zelf op zoek gaan naar een geschikte woning, vandaar dat ze klanten alvast op weg helpen.

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|

Dit moet je weten over Libero Aankoop

Als er geen bouwkundige meeloopkeuring of taxatierapport nodig is, of bij een vraagprijs die hoger ligt dan 600.000 euro zal er een maatwerk offerte worden uitgebracht. Het is de bedoeling dat de klant zelf een huis zoekt, er zijn ook makelaars die hun klanten begeleiden tijdens het zoeken. Het voorbereidend werk zal de koper dus zelf moeten uitvoeren. Omdat het exclusief een aankoopmakelaar betreft kan er niet direct een match worden gemaakt. Dit kan wel het geval zijn bij een makelaar die huizen koopt en verkoopt in naam van hun klanten.

Gratis webinar ( hoe koop ik in deze bizarre tijd een huis aan?)

De woningmarkt staat op zijn kop en het is lastig om in deze tijd een woning te vinden. Libero heeft hier toch iets op gevonden. Als je wil weten wat het is dan kun je je inschrijven voor het online webinar. Tijdens dit webinar geven ze je tips die zeer waardevol zijn. Klik hieronder op de video om je in te schrijven of klik op de volgende link: Libero Webinar

Libero webinar

Hoe werkt een waardebepaling via Libero Aankoop?

Het is niet mogelijk om een online waardebepaling uit te voeren op de website van liberoaankoop.nl. Met de overvloed aan informatie die de huizensite biedt lijkt dit een ontbrekende schakel. Dit kan een bewuste strategie zijn om klanten te werven, ze zullen immers de onderhandelingen uitvoeren in naam van de klant. Daarbij is de vraagprijs leidend en er zal ter plekke een woningopname plaats moeten vinden.

De WOZ-waarde is elders op te zoeken, voor een nauwkeurige waardebepaling is uiteindelijk toch een makelaar nodig die in opdracht handelt van de koper. Het is daarmee niet zo verbazingwekkend dat Libero Aankoop ervoor heeft gekozen om geen gratis online waardebepaling aan te bieden. Er zijn overigens meerdere makelaars die wel een gratis waardebepaling aanbieden, vraag hiervoor vrijblijvend offertes op.

Ervaringen Libero Aankoop

Het idee achter de makelaarscourtage is dat de aankoop van een duurder huis ook meer werk met zich meebrengt. Dus een duurdere woning kost meer aan makelaarskosten. Libero Aankoop is een aankoopmakelaar die werkt volgens een vast tarief, wat zeker bij duurdere woningen (tot 600.000 euro) een behoorlijk verschil kan maken. Daarbij zul je wel eerst zelf naar een passende woning moeten zoeken.

Ervaringen libero aankoopmakelaar

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|

Libero Aankoop is volledig gespecialiseerd in de aankoop van huizen, ze bieden geen diensten op het gebied van verkoop of verhuur. Dit sluit dubbele belangen uit wat een voordeel kan zijn. Ze komen in beeld zodra de aspirant koper een huis op het oog heeft. Vanaf dat moment is er sprake van een intensieve begeleiding.

Voor bouwtechnisch onderzoek en taxatie wordt gebruik gemaakt van lokale partners. Het bedrijf is gevestigd in Enschede, vanuit de hoofdlocatie worden onderaannemers ingeschakeld. Dit gebeurt in overleg met de koper. De makelaar zal niet zelf de woning gaan bezichtigen, dit moet de klant zelf doen. Het is dus geen full-service aankoopmakelaar waarmee deze dienstverlening niet voor iedereen even geschikt zal zijn.

De recensies voor Libero Aankoop zijn overwegend positief met een hoge gemiddelde waardering, ruim de helft van de reviewers geven de maximale 5 sterren. Daarmee lijkt deze aanpak goed te werken voor kopers die op de hoogte zijn van zowel de mogelijkheden als de beperkingen van deze formule.

Gouden Tips Training

Gouden Tips Training

wil je graag de gouden tips training, webinar volgen? Klik op de volgende link om je gratis aan te melden voor de gouden tips training.

Het vaste tarief biedt duidelijkheid, onder een bedrag van pakweg 200.000 euro kan een makelaarscourtage overigens goedkoper uitpakken. Het is daarmee vooral een interessante optie voor huizen met een gemiddelde of bovengemiddelde vraagprijs. Als de koper bereid is om zelf ook wat uitzoekwerk te verrichten kan Libero Aankoop een interessante optie zijn.

Wil je kennis maken met meerdere woningsites? Ga naar top 10 huizensites in Nederland en ontdek nog meer huizensites