De huizensite Kamernet.nl laat je snel en eenvoudig een (tijdelijke) woonruimte vinden op basis van praktische filters. Zo kun je een kamer, studio of appartement vinden die bij je past. Je kunt reageren op favorieten en in contact treden met verhuurders of huisgenoten. Het inplannen van een (online) bezichtiging is ook mogelijk. Al ruim 26.000 woningzoekenden hebben via kamernet.nl een passende woonruimte gevonden en jij kunt de volgende zijn.

Wat is Kamernet.nl?

Niet iedereen heeft behoefte aan een complete woning, soms is een kamer al voldoende. Voor een korte periode of voor langere tijd. Naast appartementencomplexen zoals studentenhuizen zijn er ook particuliere huiseigenaren die een kamer of studio willen verhuren, via Kamernet komt vraag en aanbod samen.

Een kamer vinden is niet ingewikkeld, ook zonder in te loggen kun je het aanbod al bekijken. Je ziet naast het adres ook foto’s, de oppervlakte, of de kamer gestoffeerd is en andere kenmerken. Als er sprake is van huisgenoten of wanneer het aanbod specifiek gericht is op mannen of vrouwen dan wordt dit ook aangegeven.

Kamernet.nl

Deze dienstverlener is al ruim 20 jaar actief op de woningmarkt. Dagelijks komen er honderden nieuwe appartement en kamers bij in verschillende prijsklassen en op basis van uiteenlopende kenmerken. Het is een organisatie die landelijk actief is.

Hoe werkt Kamernet?

Verhuurders kunnen gratis kamers aan aanbieden via Kamernet, woningzoekenden kunnen een gratis profiel aanmaken om hun favorieten op te sporen. Als een potentiële huurder een leuke kamer heeft gevonden dan kan er direct contact gelegd worden met de verhuurder. In dat geval zal er een abonnement afgesloten moeten worden, zonder te betalen kun je niet reageren op het aanbod.

Door je persoonlijke zoekopdracht te delen met verhuurders is het mogelijk dat een aanbieder contact met je opneemt als er een passende woonruimte vrijkomt voor verhuur. Kamernet fungeert als intermediair die ervoor zorgt dat huurders en verhuurders in een veilige omgeving contact met elkaar kunnen leggen en communiceren.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Om onbeperkt te kunnen reageren op advertenties zul je een Premium Account moeten nemen. Verhuurders kunnen hun woonruimte gratis publiceren op kamernet.nl. Bezichtigingen worden direct tussen kandidaat huurder en verhuurder geregeld, Kamernet speelt hier geen rol in.

Wat kun je allemaal vinden op de site?

Er worden kamers en appartementen aangeboden die verhuurd worden voor korte of lange termijn. Dit kan een zelfstandige woonruimte zijn maar dit hoeft niet het geval te zijn. Kamernet is puur een bemiddelaar en kan geen garanties geven op het aanbod. Verhuurders kunnen wel geverifieerd worden wat iets meer garantie biedt van kwaliteit.

Er is een speciale pagina ingericht voor studenten, een belangrijke doelgroep voor dit soort huizensites. Je vindt hier tips over wonen, studeren en verhuizen. Zo zul je naast een kamer huren ook jezelf aan moeten melden bij de gemeente als je in een andere stad gaat studeren als je huidige woonplaats. Een deel van deze informatie kan ook zeker interessant zijn voor expats.

Kamernet

Dit moet je weten over Kamernet

Er is een screening team actief om ervoor te zorgen dat advertenties kloppen en het gebruik van de website veilig is. Dit wordt voor een deel uitgevoerd via een geautomatiseerd systeem, daarnaast wordt er ook handmatige screening uitgevoerd.

Verhuurders kunnen zich laten verifiëren door het team van Kamernet. Als deze verificatie is uitgevoerd zal dit worden aangegeven met een groene badge naast het profiel. Zo weet een bezoeker dat er een controle is uitgevoerd wat de kans op een betrouwbare verhuurder aanzienlijk verbetert.

Er is een ‘kamerzekerheid’ van toepassing. Als het niet lukt om binnen vier maanden een passende woonruimte te vinden dan zul je de kosten voor het abonnement retour krijgen. Hierbij zijn wel een aantal voorwaarden van toepassing die je op de website kunt vinden.

Kamernet brengt vraag en aanbod samen, het is geen verhuurder of bemiddelaar. Dit betekent dat ze niet aansprakelijk zijn voor mogelijk misbruik van de dienstverlening, er zullen ook geen bemiddelingskosten berekend worden. Als er sprake is van een een tussenpersoon, een makelaar of bureau dan worden optionele meerkosten vermeld.

Hoe werkt een waardebepaling?

Op huizensites met woningen die gekocht of verkocht worden is het interessant zijn om een (gratis) waardebepaling uit te laten voeren. Dit is niet relevant voor kamers of appartementen die deel uitmaken van een groter complex. Het is overigens wel mogelijk om online de WOZ-waarde van het gehele pand op te zoeken. Dit zegt echter niet zoveel over het aanbod op deze verhuur site.

Ervaringen Kamernet?

Met meer dan 20 jaar ervaring is Kamernet geen nieuwkomer op de verhuurmarkt. Door kamers en appartementen op één site bij elkaar te brengen is het eenvoudig om een passende woonruimte te vinden. Het betreft verhuur door particuliere of commerciële verhuurders, je zult hier geen aanbod van sociale verhuurders vinden.

Dit betekent dat de prijzen flink kunnen oplopen, het voordeel is wel dat je vaak snel kunt intrekken als je een geschikte woonruimte hebt gevonden.

De detail pagina is overzichtelijk en laat je direct alle informatie zien die je nodig hebt om te bepalen of het aanbod aansluit op de vraag. De woning details lijken veel op overzichten zoals je dit ook op hotel websites zult tegenkomen met pictogrammen over de standaard kenmerken zoals wifi.

De eerste ‘trending’ vraag die we tegenkomen gaat over het herkennen van oplichters. Dit geeft wel aan hoe lastig het is voor een bedrijf als Kamernet om te verifiëren of alle verhuurders op het platform betrouwbaar zijn. Daarom moet je als huurder zeker opletten dat je geen geld geeft aan oplichters. Laat je dus niet verleiden met een mooi aanbod, scammers vinden ondanks de inspanningen van Kamernet nog steeds een weg naar binnen.

De meeste reviews zijn positief, zowel verhuurders als huurders lijken tevreden te zijn met de kwaliteit van dienstverlening. De voornaamste klachten gaan over het onterecht incasseren van abonnementsgeld. Houd er rekening mee dat je zelf een Premium Account moet stopzetten, dat je een woonruimte hebt gevonden betekent niet dat je niet meer ingeschreven staat.

Als je snel op zoekt bent naar een woonruimte dan vind je op kamernet.nl een uitgebreid aanbod aan kamers en appartementen voor de verhuur door heel Nederland. Omdat er veel aanbieders zijn zal de kwaliteit van het aanbod sterk afwijken, een bezichtiging plannen is daarmee van belang om een goede afweging te kunnen maken. Het is overigens ook mogelijk om online kamers te bezichtigen.