De huizensite WalterLiving.com biedt een nieuwe manier om een huis te kopen. Op basis van ‘data driven’ inzichten kun je de competitie een stap voor blijven. Je kunt het onderbuikgevoel dat je over een huis hebt onderbouwen met objectief advies van Walter. Zonder gladde praatjes of verborgen agenda’s. Goed, snel en eerlijk.

Wat is Walter Living?

‘Data driven’ of ‘datagedreven’ betekent eigenlijk dat er software achter walterliving.com zit waar heel veel informatie in staat die je kan helpen om een bod uit te brengen op een woning. Deze informatie komt vanuit verschillende bronnen waarvan een deel openbaar is. Walter Living knoopt al deze informatie aan elkaar zodat jij als gebruiker de feiten overzichtelijk gepresenteerd krijgt om zo een bod uit te brengen op de woning van je dromen.

De focus van deze service ligt op de koper, toch kan een verkoper zeker baat hebben bij deze informatie. In theorie heb je met de informatie die Walter Living biedt geen makelaar meer nodig om een huis te kopen of verkopen. Als je niet alleen in huis een handige doe-het-zelver bent maar denkt dat je zonder tussenkomst van een makelaar ook een huis kunt kopen, dan geeft walterliving.com je het gereedschap om aan de slag te gaan.

Hoe werkt Walterliving.com?

Het product van deze dienstverlener is in principe een analyse tool om gedetailleerde informatie over huizen in Nederland op te zoeken. Je neemt een abonnement, je gaat zoeken en je draait rapporten uit van huizen die passen bij jouw voorkeuren. Zo kom je veel te weten over deze woningen, de omgeving, gemiddelde prijzen in de buurt en een stukje historie over het pand.

Walter living

Een makelaar zal dit soort informatie ook ophalen en verwerken, daarmee kun je een stap overslaan. Je zult dan wel zelf aan de slag moeten gaan met een bod uitbrengen, onderhandelen, een taxatie laten uitvoeren, notariële akten laten verzorgen etc. Je krijgt hierbij tips en adviezen van Walter Living specialisten maar het échte werk moet je nog steeds zelf uitvoeren.

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|

Wat kun je vinden op Walter Living?

Via de website vind je vooral uitleg over het platform, je kunt er verder weinig concrete informatie vinden. Je zult dan eerst een abonnement moeten afsluiten. Er zijn enkele abonnementen die je kunt kiezen om toegang te krijgen tot de volledige service.

Op basis van gedetailleerde rapporten weet je precies van de waarde is van de woning en hoe je een bod kunt uitbrengen. Daarbij kun je kiezen voor een bod met meer of minder risico op slagen. In praktijk komt dit neer op een lager of hoger bod uitbrengen. De bedoeling is dat je op basis van gedetailleerde informatie een ‘veilig’ bod kunt uitbrengen voor je portemonnee met een optimale kans van slagen.

Dit moet je weten over Walter Living

Achter de flitsende website walterliving.com schuilt een grote database en slimme software die veel informatie over alle huizen in Nederland verzamelt. Bronnen als het CBS en het Kadaster geven een deel van deze informatie gratis weg, Walter Living brengt alle informatie bij elkaar.

In principe zul je als koper nog steeds zelf een bod moeten uitbrengen, je krijgt wel advies van Walter Living. Als je dit liever niet zelf regelt dan kun je kiezen voor een Alles-in-1 pakket waarbij een makelaar de taken voor je overneemt.

Hoe werkt een waardebepaling via Walter Living?

Veel (online) makelaars bieden een gratis waardebepaling aan. Dit soort calculaties zijn nauwkeuriger dan zelf de WOZ-waarde opzoeken maar niet zo nauwkeurig als een taxatie laten opnemen. Het doel van een waardebepaling is een goed beeld te krijgen van de werkelijke waarde van een huis.

Walter Living is een typisch ‘data driven’ organisatie die dieper graaft dan de reguliere makelaar, dit betekent wel dat je ervoor moet betalen. Je zult namelijk een Walter Plus abonnement moeten nemen, je kunt dan de woningwaarde van meerdere huizen berekenen in plaats van slechts één waardebepaling uit te laten voeren. Op dit moment bieden ze een 7 dagen gratis proefperiode aan om de meerwaarde van deze dienst uit te testen.

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|

Ervaringen Walter Living?

Het is duidelijk dat het team achter Walter Living een ‘disruptive’ dienstverlener wil zijn. Ze delen data met consumenten die normaal gesproken voorbehouden is aan makelaars, daarmee heb je als koper of verkoper misschien geen makelaar meer nodig.

Dat het niet helemaal zo eenvoudig werkt blijkt uit het Alles-in-1 pakket waarbij je een ‘ouderwetse’ dienstverlening krijgt waar je toch weer een paar duizend euro voor mag neerleggen. Wel op no cure no pay basis zodat je minder risico loopt.

Walterliving.com biedt geen gratis dienstverlening aan, er is wel een gratis proefperiode om hun methode een weekje te proberen. Je kunt dus niet even een huis opzoeken of doorklikken naar funda, je moet Walter Living meer zien als een analysetool (zie chrome extensie: betrap de makelaar)

Je geeft een adres in (na het openen van je eigen account), je laat een rapport maken en daar zie je alle details over die woning inclusief omgeving en historie. Dit is voor een groot deel dezelfde informatie die een makelaar ook gebruikt, zo kun je met een groot dossier aan kennis de onderhandelingen ingaan.

Walter Living is een relatief jonge huizensite. Dit betekent dat ze hun zakelijk model zullen bijstellen op basis van ervaringen die ze opdoen. Blijkbaar hebben ze ontdekt dat hun tarieven toch wat rooskleurig waren en geen basis zouden vormen voor langdurig succes.

Water Plus is in prijs gedaald maar daar staat een nieuw Walter Premium pakket tegenover dat aanzienlijk duurder is. Dit is overigens een no cure, no pay constructie waarbij je pas betaalt als de transactie voltooid is.

Walter living no cure no pay

Als je graag zelf informatie opzoekt en geen zin hebt om een hoge makelaarscourtage te betalen, dan kan Walter Living dé oplossing voor je zijn. Voor een betaalbaar tarief zoek je de komende tijd alle informatie op over jouw droomhuis en vergelijkbare panden.

Op basis van feiten kun je dan een weloverwogen bod uitbrengen. Verkopers kunnen de huizenmarkt analyseren om ze te bepalen hoe ze er zelf voor staan. Als je graag wat meer hands-on assistentie krijgt, dan moet je wel iets meer betalen. Meer info ga naar www.walterliving.com

Veelgestelde vragen

  1. Wat is Walter Living? Walter Living is een digitale aankoopmakelaar die gespecialiseerd is in het ondersteunen van huizenkopers met behulp van data en technologie. Het platform biedt gedetailleerde inzichten in de huizenmarkt en helpt bij het maken van onderbouwde biedingen op huizen. Walter Living richt zich op het bieden van transparante en eerlijke prijzen, en ondersteunt klanten in elke stap van het aankoopproces​​​​.
  2. Wat onderscheidt Walter Living van traditionele makelaars? Walter Living verschilt van traditionele makelaars door de focus op data-gedreven strategieën en het bieden van directe, transparante feedback en advies. Het platform biedt continue toegang tot relevante inzichten en gebruikt een vaste prijsstructuur in tegenstelling tot de commissie-gebaseerde kostenstructuur van traditionele makelaars. Bovendien biedt Walter Living 24/7 ondersteuning van experts​​.
  3. Waar haalt Walter Living zijn data vandaan? Walter Living verzamelt zijn data uit verschillende publieke bronnen, zoals het Kadaster, CBS, RIVM, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Open data Overheid. Daarnaast gebruikt het platform ook unieke Walter-data zoals zoekgedrag en interesse in woningen​​.
  4. Wat zijn de kosten van Walter Living’s diensten? Walter Living rekent een vaste prijs voor zijn diensten, in plaats van een percentage van de aankoopsom zoals veel traditionele makelaars doen. De prijs voor de Walter Alles-in-1 service begint bij €4.250. Dit bedrag omvat een volledig dienstenpakket, waaronder taxatierapporten, bouwkundige inspecties en juridische controles. De service is no-cure-no-pay, wat betekent dat je alleen betaalt als je daadwerkelijk een huis koopt met de hulp van Walter​​.
  5. Hoe kan ik contact opnemen met Walter Living? Walter Living biedt verschillende manieren om contact op te nemen, waaronder via WhatsApp, telefoon en e-mail. Hun klantenservice is doorgaans snel en responsief. Je kunt een gratis oriëntatiegesprek boeken met een Walter-adviseur om het aankoopproces te bespreken​​.