Op zoek naar het perfecte huis kan soms voelen als een onmogelijke taak. Zillow is een platform dat de sleutel kan zijn tot een schat aan woninginformatie. In dit artikel ontdek je hoe Zillow’s innovatieve tools en functies jou kunnen helpen bij het vinden, kopen of huren van je droomhuis in Amerika. Zillow is namelijk de funda van Amerika

Lees verder en laat je inspireren!

Samenvatting

 • Zillow is opgericht in 2006 door voormalige Microsoft – executives Rich Barton en Lloyd Frink, en biedt een gebruiksvriendelijk platform om huizen te vinden, kopen of huren.
 • Met de innovatieve ‘Zestimate’ functie kunnen gebruikers een geschatte marktwaarde van huizen krijgen, waardoor ze beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen.
 • De website en mobiele apps van Zillow bieden real – time marktrapporten, interactieve buurtgrenskaarten en tools voor het verkrijgen van hypotheekinformatie.
 • Zillow staat bekend om zijn uitgebreide filters en zoekfuncties die het voor de gebruiker gemakkelijker maken om de perfecte woning te vinden die past bij hun levensstijl.
 • Het bedrijf blijft innoveren en overweegt uitbreiding naar Europese en andere internationale markten, wat zou kunnen leiden tot een transformatie in de manier waarop mensen wereldwijd met vastgoed omgaan.

De geschiedenis van Zillow

Duik in de boeiende ontstaansgeschiedenis van Zillow, waar oprichters Rich Barton en Lloyd Frink het concept van woningzoekenden online empoweren tot realiteit maakten. Ontdek hoe dit innovatieve bedrijf zich heeft ontwikkeld tot een spil in de vastgoedwereld met een toekomstgericht businessmodel.

Oprichting door Rich Barton en Lloyd Frink

Rich Barton en Lloyd Frink, twee voormalige Microsoft-executives, hadden een visie om de vastgoedmarkt te transformeren. Ze wilden het voor iedereen makkelijker maken om toegang te krijgen tot informatie over huizen, zowel voor koop als huur.

In 2006 zetten ze deze visie om in realiteit door Zillow op te richten, een platform dat snel uitgroeide tot een van de grootste online marktplaatsen voor vastgoed. Hun doel was duidelijk: transparantie in de vastgoedwereld brengen en consumenten de controle geven over hun zoektocht naar een thuis.

Barton en Frink introduceerden vernieuwende tools zoals de Zestimate, die een geschatte marktwaarde van huizen biedt op basis van publieke en gebruikersgegenereerde gegevens. Zillow’s gebruiksvriendelijke interface en robuuste filters maakten het vinden van het perfecte huis of appartement eenvoudiger dan ooit.

Voortbouwend op dit fundament ontwikkelde Zillow zich verder, wat leidde tot de volgende fase in hun expansie.

Ontwikkeling en groei van het bedrijf

Zillow begon als een sprankelend idee en groeide uit tot een hoeksteen in de vastgoedmarkt. Het bedrijf heeft zich snel ontwikkeld door innovatie en klantgerichtheid.

 • In 2006 lanceerden Rich Barton en Lloyd Frink Zillow om de vastgoedwereld te transformeren.
 • Het platform werd uniek door het verstrekken van ‘Zestimates’, schattingen van de woningwaarde gebaseerd op openbare gegevens.
 • Door constante updates blijft Zillow’s database met woningen voor verkoop één van de meest uitgebreide.
 • Mobiele apps werden gelanceerd, waardoor gebruikers onderweg toegang hebben tot huizenjacht – tools.
 • Partnerschappen met lokale makelaars versterkten hun aanbod en hielpen het bedrijf groeien.
 • Met robuuste filters en zoekfuncties maakte Zillow het vinden van het perfecte huis makkelijker.
 • Virtual tours kwamen beschikbaar, waardoor gebruikers huizen kunnen ervaren zonder fysieke bezichtiging.
 • De hypotheekmarkt is ook betreden, Zillow biedt nu hulpmiddelen voor financieringsmogelijkheden.

Huidige businessmodel

Na de groei en innovatie die Zillow door de jaren heen heeft ervaren, staat het bedrijf nu bekend om zijn dynamische businessmodel. Dit model richt zich op het verstrekken van uitgebreide vastgoedinformatie en het faciliteren van de koop- en verkoopervaring.

Gebruikers kunnen huizen zoeken, hun huidige woningwaarde inschatten met de Zestimate-functie en zelfs financiële opties verkennen met behulp van hypotheekhulpmiddelen. Het bedrijf verdient geld door advertenties aan vastgoedprofessionals te verkopen en door premium abonnementen aan te bieden voor extra mogelijkheden binnen het platform.

Zillow gebruikt ook robuuste filters en geavanceerde zoekfuncties om ervoor te zorgen dat gebruikers precies vinden wat ze nodig hebben, of ze nu een huis willen kopen of verkopen.

De sterke focus op technologie en data-analyse stelt hen in staat om accurate markttrends en waardebepalingen te bieden, wat het bedrijf een voorsprong geeft in de sector. Dit alles wordt ondersteund door mobiele apps en een responsieve website, waardoor klanten op elk moment controle hebben over hun vastgoedavonturen.

Zillow Tools en Functies

Ontdek de dynamische hulpmiddelen die Zillow biedt om je huiszoektocht te vereenvoudigen, waarbij innovatieve technologie hand in hand gaat met uitgebreide marktinzichten. Zillow stelt je in staat om met een paar kliks een schat aan informatie en opties voor jouw woonwensen te ontsluiten.

Real-time huizenmarkt rapporten

Met Zillow real-time huizenmarkt rapporten blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de vastgoedmarkt. Deze rapporten bieden up-to-date informatie over huizen die te koop staan of onlangs verkocht zijn.

Zo kun je moment controleren wat er speelt in jouw gewenste woonomgeving.

Deze dynamische rapporten helpen je om slimme beslissingen te nemen bij het kopen of verkopen van een thuis. De data wordt voortdurend ververst, wat betekent dat je nooit achterloopt op de laatste marktontwikkelingen.

Zillow geeft gebruikers zo de tools in handen voor een naadloze ervaring in de jacht op hun ideale huis.

Buurtgrenskaarten (GIS-gegevens)

Zillow’s buurtgrenskaarten zijn een krachtige tool voor iedereen die op zoek is naar een nieuw thuis. Ze gebruiken GIS-gegevens om nauwkeurige, gedetailleerde kaarten van wijken over het hele land te bieden.

Deze kaarten laten zien waar scholen, parken en winkels liggen, wat essentieel is bij het nemen van een beslissing over waar te wonen.

Gebruikers kunnen op de Zillow website snel de grenzen van verschillende buurten bekijken en vergelijken. Dit helpt hen de perfecte plek te vinden die past bij hun levensstijl, of ze nu op zoek zijn naar gemakkelijke toegang tot boodschappen of een rustige straat voor hun gezin.

Met deze innovatieve technologie komt de kracht van geavanceerd vastgoedonderzoek rechtstreeks in handen van de koper.

Zestimate

Nadat u de buurtgrenzen op Zillow heeft verkend, kunt u ook de waarde van een huis ontdekken met Zestimate. Dit is een geschatte marktwaarde die wordt berekend aan de hand van openbare en gebruikersingeschreven data.

Zestimate maakt gebruik van een geavanceerd statistisch model dat rekening houdt met honderden data punten. Hiermee krijgt u snel een idee van wat een huis waard kan zijn.

Heeft u een huis op het oog, dan biedt Zestimate een startpunt voor de prijsbepaling. Het helpt kopers en verkopers om verwachtingen te zetten voor de onderhandelingen. Belangrijk is wel te begrijpen dat Zestimate slechts een schatting is; de echte waarde kan verschillen door marktomstandigheden of unieke kenmerken van een woning.

Raadpleeg altijd een expert voor de meest accurate prijsbepaling van uw droomhuis.

Hypotheekmarkt

Zillow’s hypotheekmarkt sectie is een krachtig hulpmiddel voor iedereen die een huis wil kopen of financieren. Gebruikers vinden er up-to-date informatie over hypotheekrentes en kunnen zelfs hypotheekoffertes krijgen van verschillende aanbieders.

Dit maakt het vergelijken van rentetarieven en voorwaarden eenvoudiger dan ooit. Met behulp van robuuste filters en een naadloze ervaring helpt Zillow je de financieringsoptie te vinden die het beste bij jouw situatie past.

De site begeleidt je door het gehele hypotheekproces, van pre-approval tot afsluiting van de lening. Je ontdekt hoeveel je kunt lenen, welke producten beschikbaar zijn en krijgt advies over het kiezen van de juiste hypotheek.

Zo wordt het kopen van een huis wat minder ingewikkeld. Zodra de financiering geregeld is, kun je verdergaan naar de volgende stap: deskundig advies krijgen over vastgoedmarkt kansen met Zillow’s uitgebreide begeleiding.

Vastgoedmarkt advies

Bij het zoeken naar een nieuw huis of het verkopen van je huidige woning, biedt Zillow deskundig vastgoedmarkt advies. Ze gebruiken robuuste filters en actuele marktanalyses om je te helpen bij het bepalen van de juiste prijsstelling en het vinden van geschikte kopers of verkopers.

Met hun tools krijg je een helder beeld van wat er speelt in de buurt, van huizenprijzen tot populaire wijken.

Zillow helpt ook bij het begrijpen van complexe financiële aspecten die komen kijken bij het kopen of verkopen van vastgoed. Ze voorzien in duidelijke informatie over hypotheekopties en financiering, waardoor je beter geïnformeerde beslissingen kunt nemen.

Hun adviezen zijn gebaseerd op grondige analyses en de meest recente data, zodat jij met vertrouwen jouw vastgoedtransacties kunt uitvoeren.

zillow.com

Zillow App en Website

Ontdek de wereld van onroerend goed met de Zillow app en website, jouw gids voor een schat aan informatie en betrouwbare inzichten voor het kopen, verkopen of huren van je volgende woning.

Met gebruiksvriendelijke navigatie en interactieve hulpmiddelen brengen ze jouw huizenjacht naar een hoger niveau.

Betrouwbaarheid van informatie

Zillow biedt altijd de meest actuele gegevens over huizen die te koop staan. De Zestimate functie geeft een geschatte marktwaarde, gebaseerd op publieke en gebruikersinputgegevens, zodat kopers en verkopers realistische prijsverwachtingen hebben.

Deze tool wordt voortdurend bijgewerkt met recente verkopen, locatiegegevens en markttrends om de nauwkeurigheid te verbeteren.

De website maakt gebruik van krachtige filters en geavanceerde zoekfuncties om ervoor te zorgen dat gebruikers de woning vinden die past bij hun wensen. Of je nu een huis wilt kopen, een woning wilt huren of verkennen welke opties je hebt voor financieren, Zillow streeft ernaar betrouwbare informatie te leveren.

Gebruikers kunnen zelfs specifieke voorkeuren instellen voor wat zij belangrijk vinden, zoals de nabijheid van winkels of scholen.

Privacybeleid

Nu we de betrouwbaarheid van informatie hebben besproken, is het ook belangrijk om het privacybeleid van Zillow te bekijken. Zillow neemt jouw online veiligheid serieus en gebruikt cookies om de ervaring soepel te laten verlopen.

Ze bieden je de mogelijkheid om je cookievoorkeuren aan te passen. Essentiële cookies zijn noodzakelijk om de website te laten werken en kunnen niet worden uitgeschakeld in je browserinstellingen.

Optionele cookies helpen om de site persoonlijker te maken en geven Zillow inzicht in manieren waarop ze hun diensten kunnen verbeteren.

Jouw informatie is veilig bij Zillow en ze verkopen jouw gegevens niet aan derden. Voor een veiligere ervaring kan je altijd meer leren over hoe Zillow jouw gegevens verzamelt en gebruikt.

Ze respecteren jouw privacy en stellen je in staat om wijzigingen aan te brengen in je instellingen wanneer jij dat nodig vindt. Vertrouwen is essentieel bij het zoeken naar een nieuw huis, en dat begrijpen ze bij Zillow als geen ander.

Ondersteuning voor de app

Heb je problemen met de Zillow app of heb je vragen over het gebruik? Geen zorgen, de klantenservice van Zillow staat klaar om je te helpen. Met een simpele druk op de knop krijg je toegang tot hulpbronnen en veelgestelde vragen die jouw ervaring met het zoeken naar een nieuwe woning vereenvoudigen.

Je kunt contact opnemen via e-mail of telefoon voor persoonlijke ondersteuning. Deze service zorgt ervoor dat je snel weer op pad bent om jouw droomhuis te vinden of je woning te verkopen.

De app biedt ook begeleiding bij het navigeren door de vele functies die Zillow te bieden heeft, van real-time huizenmarkt rapporten tot robuste filters bij het zoeken. Zo mis je nooit een kans in de dynamische wereld van vastgoed.

Voor wie verder kijkt dan alleen ondersteuning, staan er nog meer interessante mogelijkheden klaar in de volgende sectie over vergelijkbare apps.

Vergelijkbare apps

Naast het bieden van ondersteuning voor de Zillow app, is het ook interessant om naar andere spelers op de markt te kijken die vergelijkbare diensten aanbieden. Hieronder volgt een overzicht van enkele bekende concurrenten van Zillow.

 

App Kenmerken Beschikbaarheid Unieke Functies
Realtor.com Actuele woninglijsten, open huis informatie VS Samenwerking met National Association of Realtors
Trulia Woningzoekopdrachten, buurtinformatie VS Gedetailleerde misdaadstatistieken per buurt
Redfin Vastgoedaankopen en -verkopen, eigen makelaars VS, Canada Biedt een volledige makelaarservaring
Rightmove Woningaanbod, huur- en koopsectie UK Uitgebreid aanbod in het Verenigd Koninkrijk
Funda Uitgebreide woningzoekfunctie, buurtrapporten Nederland Grootste vastgoedwebsite in Nederland

 

Deze apps bieden verschillende diensten die kunnen concurreren met of aanvullen wat Zillow te bieden heeft. Voor gebruikers die buiten de Amerikaanse markt zoeken of andere functies wensen, kunnen deze alternatieven een optie zijn.

Beschikbaarheid op verschillende platforms

Zillow zorgt ervoor dat je gemakkelijk toegang hebt tot hun diensten, of je nu thuis bent of onderweg. De mobiele apps van Zillow zijn beschikbaar voor iOS en Android, waardoor je snel huizen kunt zoeken, foto’s kunt bekijken en contact op kunt nemen met makelaars.

Gebruikers vinden dezelfde robuuste filters en functies op hun telefoon als op de website, wat zorgt voor een naadloze ervaring.

Met Zillow hoef je nooit iets te missen in de vastgoedmarkt. Je kunt het platform gebruiken om op elk moment huizen te verkennen, of je nu een huis wilt kopen of huren. De apps bieden meldingen en updates over nieuwe woningen en prijswijzigingen, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste stand van zaken in jouw droomwijk.

Toekomstperspectieven en Uitbreiding

Zillow staat niet stil en blijft zich ontwikkelen met oog op de toekomst. Kijk uit naar hoe Zillow de vastgoedervaring wereldwijd gaat hervormen met nieuwe innovaties.

Mogelijke uitbreiding naar Europa en andere landen

Zillow overweegt om zijn horizon te verbreden met plannen voor uitbreiding naar Europa en andere markten buiten de Verenigde Staten. Deze stap zou een revolutionaire verandering kunnen betekenen voor de vastgoedmarkt wereldwijd.

Met robuuste filters en geavanceerde functies kan het platform gebruikers helpen bij het vinden van hun ideale thuis, ongeacht waar ze zich bevinden.

Door gebruik te maken van vergelijkbare technologieën, zou het bedrijf de manier waarop mensen huizen kopen of huren kunnen transformeren. Zo’n groei zou niet alleen meer opties bieden aan potentiële huiseigenaren, maar ook lokale vastgoedmarkten een nieuwe dimensie geven.

De uitbreiding biedt Zillow een kans om zijn missie te versterken: een seamless ervaring voor iedereen die op zoek is naar een nieuw huis.

Nieuwe tools en functies op komst

Zillow werkt voortdurend aan innovatie op de vastgoedmarkt. Binnenkort lanceren ze nieuwe tools en functies om jouw woonervaring nog beter te maken.

 • Verbeterde Zestimate:
 • Geavanceerde zoekfilters:
 • Virtuele tours:
 • Slimmere hypotheektools:
 • Mobiele app updates:
 • Interactieve buurtkaarten:
 • Persoonlijke koopassistentie:

Impact van Zillow op de vastgoedmarkt.

Zillow heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop mensen huizen zoeken en kopen. Met real-time marktrapporten, uitgebreide zoekfilters en Zestimate, biedt het platform nauwkeurige huiswaardeschattingen die kopers en verkopers helpen bij het nemen van geïnformeerde beslissingen.

Deze tools maken het mogelijk om snel te handelen in een markt waar een sale pending is voordat je het weet.

Daarnaast brengt Zillow vraag en aanbod samen zoals nog nooit tevoren. Het grootste aantal vermeldingen op één plek helpt gebruikers bij het vinden van het perfecte huis of appartement, of ze nu willen huren of kopen.

Met de robuuste filters kunnen potentiële kopers hun zoektocht verfijnen op basis van hun unieke voorkeuren, wat de vastgoedmarkt toegankelijker en transparanter maakt.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Zillow en wat kan het voor mij betekenen?

Zillow is een veelzijdige website voor onroerend goed waar je inspiratie kunt vinden en hulpmiddelen kunt gebruiken om een huis te kopen, te huren, of zelfs je eigen woning te verkopen.

2. Hoe helpt Zillow mij bij het vinden van een huis?

Met de robuuste filters en functies van Zillow kun je gemakkelijk zoeken naar huizen over het hele land, met de meest uitgebreide aanbiedingen zodat je niets mist.

3. Wat maakt het gebruik van Zillow uniek?

Zillow zorgt voor een naadloze ervaring bij het zoeken naar jouw ideale woning door gebruik te maken van innovatieve tools en realtime informatie cookies, waardoor de kans groot is dat je hier vindt wat je zoekt.

4. Kan ik op Zillow ook zien welke huizen recentelijk verkocht zijn?

Ja, Zillow biedt informatie over recente verkopen, prijzen, en woningen waarvan de verkoop in behandeling is, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste marktontwikkelingen.

5. Is Zillow alleen nuttig als ik wil kopen?

Nee, of je nu een huis wilt kopen of huren, Zillow heeft opties en hulpmiddelen voor elke fase van jouw woonreis, inclusief filters en zoekcriteria specifiek voor huurhuizen.

6. Hoe zorgt Zillow voor een persoonlijke ervaring?

Door het toestaan van cookies kan Zillow je ervaring personaliseren op basis van jouw zoekgedrag en voorkeuren, waardoor je makkelijker kunt vinden wat bij je past. Je hebt ook de optie om deze instellingen te wijzigen als dat nodig is.