Het zal geen verrassing zijn dat Tulp Hypotheken zich profileert als een hypotheekaanbieder met een focus op Nederland. De tulp is immers een zeer herkenbaar ‘merk’ geworden voor alles wat Nederlands is (hoewel tulpenbollen niet oorspronkelijk hier vandaan komen). Tulp Hypotheken is wel ‘echt’ Nederlands en dit uit zich naast het logo ook in de aanpak. Zelfstandig, individueel, praktisch en toch persoonlijk. Waarom zou je hier een hypotheek afsluiten?

Wie zit er achter Tulp Hypotheken?

Er zit geen bekende bank achter Tulp Hypotheken. Het is echt een onafhankelijke organisatie met vier investeerders vanuit de private sector waar geen bank, verzekeraar of financiële instelling bij zit. Tulp Hypotheken werd opgericht in 2015 als alternatief voor traditionele aanbieders. Dit stelt ze in staat om de zaken op andere wijze invulling te geven, uiteraard volgens de regels die in Nederland van toepassing zijn. Wat betreft het aanbod zijn de keuzemogelijkheden daarom niet wezenlijk anders, je kunt kiezen uit een lineaire hypotheek, een annuïteiten hypotheek of een (deels) aflossingsvrije hypotheek.

Tulp hypotheken

Is Tulp Hypotheken betrouwbaar?

Wat betreft historie is er niet zoveel te melden, het bestaat pas sinds 2015. Het geld komt van meerdere investeerders en via Tulp Mortgage Funding is ook de internationale kapitaalmarkt aangeboord. Onder de overkoepelende Tulp Group zijn heel wat B.V.’s betrokken bij de totstandkoming van het hypotheekaanbod. Het aantal financiers is behoorlijk uitgebreid in de afgelopen jaren maar de klant merkt hier verder weinig van. Het geeft wel aan dat deze partij als betrouwbaar mag worden aangemerkt.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij Tulp Hypotheken?

De maximale lening bij Tulp Hypotheken is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Op basis van je inkomen, vermogen en schulden wordt bepaald hoeveel geld je kunt lenen. Je mag in Nederland nooit meer dan 100 procent van de taxatiewaarde lenen met nog 6 procent wanneer je energiebesparende maatregelen gaat doorvoeren. Als je reeds huiseigenaar bent dan zou je via de lokale makelaar een gratis waardebepaling aan kunnen vragen. Dan heb je beter zicht op de mogelijkheden bij de aanvraag van een hypotheek.

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij Tulp Hypotheken?

De doorlooptijd van een hypotheekaanvraag kan sterk variëren. Als eerste verloopt een aanvraag altijd via een hypotheekadviseur, je kunt niet direct terecht bij Tulp Hypotheken om de aanvraag te starten. De adviseur helpt bij het verzamelen van de benodigde documenten wat de toekenning zal versnellen. Als er na de eerste toetsing meer informatie wordt gevraagd dan zal de aanvraag meer tijd in beslag nemen. Je hebt als aanvrager dus zeker invloed op de doorlooptijd. Op tulphypotheken.nl kun je meer lezen over de procedure.

Tulp hypotheek afsluiten

Tulp Hypotheken is met trots een onafhankelijke hypotheekverstrekker die wat betreft hypotheekrente tot de goedkopere aanbieders behoort. Het is geen product van een gevestigde bank, er zijn ook geen kantoren in de buurt en je kunt dus geen betaal- of spaarrekening aan de hypotheek koppelen. Als je maatschappelijke betrokkenheid belangrijk vindt dan is deze hypotheekverstrekker zeker een optie om te overwegen. Zo ondersteunen ze ‘Habitat for Humanity’ om huizenbouw in landen te stimuleren waar te weinig financiële middelen zijn. Dit doen niet door geld te geven maar rentevrij geld te lenen. Ook wat betreft geldverstrekkers heeft Tulp Hypotheken als onafhankelijke partij meer keuzevrijheid en controle. bekijk hier alles over Tulp hypotheken