Een wifi-signaalversterker is onmisbaar in een moderne woning. Het vergroot de dekking van het wifi-netwerk in huis door het bestaande signaal te versterken. Daardoor kunnen alle draadloze apparaten binnen het uitgebreide bereik verbinding maken met internet of vergelijkbare draadloze netwerken. Maar hoe werkt een wifi versterker nu precies? In dit artikel leggen we het je graag uit!
Wat is een WiFi versterker?
Een WiFi versterker is een fantastische oplossing die op een ingenieuze manier werkt. Het versterkt de bestaande zwakke WiFi en zendt een signaal naar alle kamers waar WiFi nodig is. Daardoor is het in staat om het huidige Wi-Fi-netwerk effectief uit te breiden over meerdere verdiepingen van een woning of kantoor. Bovendien geniet je ook in de tuin van uitstekend bereik.
Snellere internetverbinding
Misschien merk je soms dat er in bepaalde delen van je woning of kantoor geen goede WiFi is. Heel vervelend, maar gelukkig is er op een oplossing in de vorm van een WiFi versterker. Daarmee wordt het draadloze dekkingsgebied vergroot. Daardoor geniet je overal in huis van een snellere internetverbinding. Dit levert wel nieuwe vragen op. Een WiFi versterker is aan te raden, maar welke moet je dan kiezen? Wij zijn zelf erg enthousiast over de Fusion 7 Wi-Fi-extender. Het kan een zeer groot oppervlakte bereiken. Hetzelfde geldt voor de Force 7 Wi-Fi-versterker, dat eveneens een signaal uitzendt over vele meters.
Wanneer heb je een WiFi versterker nodig?
Kijk naar de WiFi dekking in je woning. Is het in orde of niet? Is het antwoord ‘nee’, dan is het een goed idee om een WiFi versterker aan te schaffen. Is de draadloze verbinding van verschillende gebieden op kantoor of thuis zwak, dan zul je er zeker van profiteren. Daarmee bespaar je extra kosten door het kopen van dure netwerkapparatuur en/of extra kabels.
Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier
Waarom is een WiFi verbinding soms niet sterk genoeg?
Met een WiFi versterker verbeter je de draadloze dekking op huis en/of kantoor. Dit geeft meer mensen in huis de mogelijkheid om te computeren, te werken of te gamen in verschillende kamers. Houd er overigens wel rekening mee dat een slechte verbinding het gevolg kan zijn van een router die in sommige kamers buiten bereik is. Of misschien wordt het geblokkeerd door verschillende objecten of constructies. Denk bijvoorbeeld aan dikke muren of meubels. Deze factoren doen de dekking niet goed. Het gebruik van een Wi-Fi-versterker lost dit probleem snel op. De draadloze transmissie wordt namelijk opgepikt vanaf het toegangspunt of de router en doorgestuurd naar de draadloze apparaten in huis.
Wat heeft een goede WiFi versterker nodig?
Om de Wi-Fi-booster perfect te kunnen gebruiken, dien je een goede breedband WiFi internetverbinding te hebben. Het toegangspunt of de draadloze router is als het goed is aanwezig. Hetzelfde geldt voor de integratie van het toegangspunt met de router. Is dat niet het geval, maak dan verbinding met een bestaand bekabeld netwerk (indien aanwezig).
Ook te gebruiken in de tuin en op de camping
Sommige plekken in huis of de tuin zijn lastig te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan een tuinhuisje die niet direct verbonden is met de woning. Bovendien kan een WiFi signaal worden verstuurd door slechte weersomstandigheden, zoals regen en wind. Gelukkig zijn er tegenwoordig weerbestendige WiFi versterkers te koop. Deze kunnen buiten geplaatst worden en versterken het signaal. Bovendien zijn deze versterkers niet al te groot en kun je ze eenvoudig verplaatsen. Ze zijn zelfs te gebruiken tijdens een kampeervakantie. Is het WiFi signaal op de camping vrij zwak? Plaats dan de WiFi repeater op het dak van je caravan om het signaal te versterken.
Hoe werkt een Wi-Fi versterker?
Allemaal leuk en aardig, maar hoe werkt een WiFi versterker nu precies? In feite werkt het zodra er een verbinding tot stand is gebracht tussen de router of het toegangspunt en een draadloze apparaat in huis. Denk bijvoorbeeld aan een smartphone of een laptop met WiFi. We raden aan om de router in huis altijd aan te zetten. Daarmee voorkom je dat je veel data op je smartphone gebruikt tijdens het internetten. Dat kost geld, en is zonde. Als het goed is wordt de verzending onmiddellijk door de router verzonden. Maar soms kunnen apparaten op een bepaalde plek niet worden bereikt. In dat geval komt de WiFi versterker goed van pas.
Verbetering van transmissie
Een WiFi versterker verbetert de transmissie en stuurt het door naar jouw smartphone of een ander apparatuur. De draadloze booster stuurt de informatie door voordat de router de verzending ontvangt. Nadat de router de informatie heeft geaccepteerd, stuurt deze het door naar de webserver. Nadat dit proces is voltooid begint de transmissie weer overnieuw.
Hoe snel is een WiFi versterker?
De snelheid van het bovengenoemde proces is afhankelijk van het type router en het soort WiFi versterker die je in huis hebt gehaald. De meeste WiFi versterkers hebben Wireless N (802.11n) als standaard. Dit ondersteunt een netwerkbandbreedte tot 300 Mbps. De snelheid en het bereik is over het algemeen uitstekend. Ook is het goed bestand tegen interferentie in het dekkingsgebied.
Hoe werkt een WiFi repeater?
Naast een WiFi versterker kun je ook een WiFi repeater in huis halen. Ook dit apparaat valt redelijk simpel uit te leggen. Het bestaat uit twee draadloze routers, die je kunt vergelijken met draadloze routers die je al in huis of op kantoor staan. Een van deze draadloze routers kan een bestaand WiFi-netwerk overnemen. Vervolgens wordt het signaal doorgestuurd naar een andere draadloze router, die het versterkte signaal uitzendt.
Hoe installeer je een WiFi repeater?
Een WiFi repeater is gelukkig heel eenvoudig te installeren. Het enige dat je hoeft te doen, is de repeater plaatsen waar deze het bestaande WiFi netwerk kan ontvangen en deze vervolgens op de stroombron aansluiten. Vervolgens kun je via je computer inloggen op de WiFi repeater. Vul vervolgens de inloggegevens en het wachtwoord van het bestaande wifi-netwerk invoeren zodat de WiFi repeater kan worden aangesloten en uitgebreid.