Waarom een Te Koop bord in de tuin?

De meningen zijn verdeeld over een Te Koop bord in de tuin. Sommige makelaars adviseren het wel te doen, terwijl andere verkoopmakelaars juist aanraden om geen verkoopbord in het vers gemaaid gazon te prikken. Hier zijn zeven voor- en nadelen van een Te Koop bord in de tuin.

1. Jouw woning wordt beter gezien

Huizenjagers vinden het wel zo handig als jouw woning snel zichtbaar is in het straatbeeld. Foto’s online zijn niet voldoende om een weloverwogen keuze te maken dus je kunt heel wat voorbijgaande aspirant kopers tegemoet zien. Niet alleen kun je hier serieuze kandidaten mee aantrekken, je filtert er ook snel de personen uit die naar iets anders zoeken.

2. De kans op aanbellen is groter

Als je een hekel hebt aan verkopers aan de deur, maak dan je borst maar nat voor kopers die aanbellen op ongelegen momenten. Niet iedereen wacht geduldig af, er zullen wellicht mensen zijn die even kennis willen maken als mogelijke koper. Een bord heeft een aanzuigende werking.

3. Het heeft een psychologisch effect

Als er een bord Te Koop te zien is tijdens een bezichtiging wordt er direct een stukje emotionele betrokkenheid van de huidige eigenaar gewist. De geïnteresseerde partij bezoekt een neutraal huis, niet een woning waar mensen ‘leven’. Het is namelijk van belang voor een kandidaat om zich te kunnen ‘projecteren’ op de woning.

4. Je verkoopt de woning toch wel

Grote kans dat jouw huis via de makelaar op funda komt te staan. Ook via social media kun je ruchtbaarheid geven aan de verkoop van een huis. Dan is een uithangbord, poster achter het raam of een bord in de tuin wellicht niet meer nodig. Er is meer vraag dan aanbod dus je hoeft er niet eens zo gek veel moeite voor te doen.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

5. Handig bij kijkdagen

Doe je mee aan de Open Huizen Dag? Dan is het vanzelfsprekend dat je een bord zichtbaar plaatst. Zo rijdt niemand langs jouw woning. Je trekt overigens ook de aandacht naar jouw nette tuin, wat een visitekaartje is voor jouw woning als geheel.

6. De makelaar ziet de puzzel, niet alleen de stukjes

Kies niet direct voor wel of niet een Te Koop bord in de tuin, bespreek het eerst met de verkoopmakelaar van jouw keuze. Er is geen absolute waarheid, het is mogelijk dat het plaatsen van een bord of juist niet onderdeel uitmaakt van een volledige strategie om jouw huis voor de beste prijs te verkopen. Het bord is slechts een onderdeel van een grotere puzzel.

7. Het is promotie voor de makelaar

Laten we eerlijk zijn; als er op het bord de naam van een makelaarskantoor staat dan profiteert deze verkoopmakelaar van gratis reclame in jouw tuin. Dat is geen probleem, je kunt je wel afvragen of het bord er staat in het belang van de verkopende partij of de makelaar. Ook hier is open communicatie met de makelaar van belang.

Er zijn voordelen en nadelen om te maken bij het plaatsen van een verkoopbord. In bijzondere gevallen bijvoorbeeld, denk aan een zeer exclusieve woning of een huis dat enorm in trek is. Er kunnen er andere afwegingen worden gemaakt per verkooptraject.