Selecteer een pagina

Wat is mijn huis waard?

Vul hier jouw postcode in

Ben je serieus van plan jouw woning te verkopen en ben je op zoek naar een makelaar? Ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een erkende makelaar(s) bij jouw uit de buurt.


75%
Vul jouw gegevens aan


Bedankt voor uw aanvraag

De aanvraag is correct ontvangen en wordt z.s.m. in behandeling genomen. U ontvangt z.s.m. een bevestigingsmail. In het weekend kan het maximaal 2 dagen duren

Huis verkopen checklist

Een huis verkopen is niet een karwei dat in enkele uurtjes geregeld is. Het kan maanden duren voordat de verkoop rond is, als je al zover komt… Met deze handige checklist om je huis te verkopen maak je meer kans op een snel en voordelig traject, waarbij je minder bloed, zweet en tranen hoeft te investeren. Een beetje spanning is goed, flink in de stress raken niet. Houd je hoofd koel en vink alle onderwerpen in onderstaande lijst één voor één af.

1. Makelaar kiezen

Waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden wanneer er experts zijn die al vaker met het bijltje hebben gehakt? Kies een makelaar die past bij jouw project én aansluit op jouw manier van communiceren. Bepaal welke zaken je zelf kunt of wilt uitvoeren, en laat de rest gewoon over aan de makelaar. Wil je weten hoe hoog de makelaarscourtage is? Vraag meerdere offertes aan en kies de makelaar die voldoet aan al jouw wensen.

2. Waardebepaling

Je kunt zelf een idee hebben van de waarde die jouw woning vertegenwoordigt, misschien heb je al een prijs van de buren gehoord. Toch zijn er opvallend veel factoren die bepalen wat de waarde van een woning is, de makelaar kan een waardebepaling uitvoeren. Dit is niet hetzelfde als een taxatie, het geeft wel een goed beeld van de verkoopwaarde die het pand vertegenwoordigt. Zowel te hoog als te laag inzetten zal frustratie opwekken, met als resultaat een woning die niet verkocht wordt, of financiële problemen bij een verhuizing.

3. Promoten

Het voordeel is dat de woningmarkt momenteel gunstig is voor huiseigenaren. Toch is een bord “Te Koop” in de voortuin vaak niet voldoende om serieuze kopers aan te trekken. Er zal wat promotie nodig zijn, zoals het maken en publiceren van foto’s via websites als Funda. Je kunt in deze fase best veel zelf regelen, toch is het verstandig om dit in overleg met de makelaar uit te voeren. Je kunt slechts eenmaal een eerste indruk maken, zorg dat je goed voor de dag komt!

4. Bezichtiging organiseren

Jouw promotionele acties hebben effect gehad, er staan meerdere potentiële kopers in de rij die dolgraag een bezoekje brengen aan jouw woning. Zorg dat de tuin er netjes uitziet, poets en veeg tot het huis van buiten en binnen glimt. Zorg dat de woning voordelig naar voren zonder de realiteit te verhullen. Er zijn hierbij een aantal psychologische trucs waar jouw makelaar ongetwijfeld in kan adviseren. Van een vaas met fleurige snijbloemen tot aan een vers gebakken brood voor een aangename geur in huis.

5. Onderhandelen

Nederlanders zijn doorgaans niet de meest ervaren onderhandelaars. Bij de verkoop van een huis gaan er grote bedragen over tafel. Je wilt het onderste uit de kan halen, maar dit geldt natuurlijk ook voor de andere partij. Bepaal een minimumbedrag, vraag een marktconforme prijs en probeer een goede prijs overeen te komen. Naast het bedrag kun je ook onderhandelen over de afhandeling, overnames en dergelijke zaken. Let dus niet alleen op het prijskaartje.

6. Verhuizing regelen

Na het tekenen van de contracten zul je toch echt een keer moeten verhuizen. Zorg dat je al het papierwerk op je oude adres goed afsluit, en dat alles op je nieuwe adres geregeld is voordat je intrekt. Denk aan verzekeringen, gas, licht en water, internet en je inschrijving bij de gemeente.

Klinkt dit als veel werk? Het is een flink project, dat is zeker. Gelukkig kan de makelaar je in iedere stap begeleiden.

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op starten en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.

Fijn dat ik nu niet zelf op zoek hoef naar een makelaar maar dat de makelaar naar mij komt.
We hebben 3 waardebepalingen ontvangen. We zijn nu nog bezig met onze hypotheek om te kijken wat we kunnen terug kopen alvorens we ons huis gaan verkopen. Bedankt voor het in contact brengen met de makelaars.

Loes

's-Hertogenbosch

We wisten niet zeker of we eerst ons huis moesten verkopen of eerst een ander huis moesten aankopen maar hierin hebben de makelaars ons perfect geadviseerd. We zijn nu eerst aan het kijken wat er allemaal met onze hypotheek mogelijk is. Bedankt voor het vrijblijvende advies.
Maike

Tilburg

Het duurde wel wat langer dan 2 dagen maar we hebben inmiddels een aantal makelaars op bezoek gehad. We ontvingen een duidelijk rapport over onze woning met hierin een duidelijke prijsonderbouwing. We hadden niet in de gaten dat de waarde van onze woning zoveel hoger zou liggen.
Bedankt.
Eric

Dokkum

De tool van watismijnhuiswaard is super.
ik had binnen een aantal dagen verschillende makelaars gesproken en diversen waardebepalingen ontvangen. Er zat onderling wel wat verschil in prijs maar we hebben wel een keuze voor een makelaar kunnen maken.
 
Thanks.
Niels

Rotterdam

×
Nieuwe aanvraag