Kun je online de waarde van een woning schatten?

Is het mogelijk om een schatting te krijgen van de waarde van jouw woning? Ja en nee. Om een schatting te doen van de waarde van jouw woning moet je een aantal zaken eerst op een rijtje zetten. Deze zaken hebben namelijk invloed op de waarde van jouw woning. Onderstaande factoren hebben een grote invloed op de prijs van jouw woning.

  • Locatie van de woning
  • Type woning
  • Bouwjaar woning
  • Staat van onderhoud
  • Bestemmingsplan
  • Afwerkingsniveau

Als je deze informatie weet kun je wel een schatting maken. Daarnaast kun je jouw woning natuurlijk ook vergelijken met andere soortgelijke woningen. Als je gaat vergelijken let dan wel op dat je een soortgelijk woning pakt in dezelfde omgeving. Een tussenwoning in een klein plaatsje in de buurt van Groningen heeft een vele lagere prijs dan een tussenwoning in Amsterdam. De locatie van de woning is dus erg belangrijk.

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|

Gratis waarde schatting huis

Online zijn er meerdere tools te vinden die je een geschatte woningwaarde afgeven. Steeds meer makelaars maken gebruik van dit soort systemen op hun website. Deze systemen geven gratis een geschatte waarde van jouw woning. Zo kun je de waarde van je huis berekenen (schatten) via een tool van het Kadaster.

Let op bij deze geautomatiseerde systemen. Deze calculators maken een berekening op basis van data en deze data is niet altijd up to date. Daarnaast kunnen deze calculators niet in jouw woning kijken. Het is dus onmogelijk om hiermee de vraagprijs van een woning te bepalen. Een online waardebepaling is dus een schatting van jouw woningwaarde gebaseerd op data. Wij adviseren altijd een makelaar uit te nodigen om zo te achterhalen wat de echte waarde is van jouw woning.

Waarde woning schatten online

Wil jij graag een schatting ontvangen van de waarde van jouw woning? Klik hieronder op gratis waardebepaling en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|