je wil je woning te koop aanbieden, maar je hebt geen idee hoe je eraan moet beginnen. Dan kan je zeker de hulp van een verkoopmakelaar gebruiken. Maar, hoe vind je de juiste? Het is verstandig om zeker niet de eerste de beste makelaar te kiezen die je pad kruist. Aan te raden is om ten minste 3 makelaars je woning te laten bezoeken. De voordelen hiervan leggen we uit in dit artikel.

Een gratis en vrijblijvend bezoek

Een bezoek is iets wat een makelaar standaard gratis aanbied. Een gesprek duurt ongeveer een half uur en in die tijd kom je veel te weten over je eigen woning en de werkwijze van de makelaar. Een afspraak is altijd geheel vrijblijvend, wat betekent dat je nergens aan gebonden bent en je later alsnog voor een andere makelaar kunt kiezen. Kortom, als verkoper heb je niets te verliezen en kan een bezoek van een makelaar alleen maar voordelen opleveren.

Een gratis waardeschatting van uw woning

Bij het bezoek van een verkoopmakelaar zit altijd een gratis schatting van je woning. Natuurlijk is dit niet hetzelfde als een officiële waardeschatting, maar het geeft je wel een goed beeld van de waarde van je woning, waardoor je een realistische vraagprijs kan opstellen. De verkoopmakelaar heeft vaak een grondige kennis van de lokale markt en kan je ook adviseren over de vraagprijs. Alleen al dit advies kan van goudwaarde zijn, zeker als je het gemiddelde neemt van wat 3 verschillende makelaars je vertellen.

Tips om je woning te verbeteren

Een verkoopmakelaar is een expert in het verkopen van een woning. Hij kent als geen ander de kenmerken van goed verkopende woningen. Tijdens zijn huisbezoek kan de makelaar je ook waardevolle tips geven om je woning te verbeteren. Een afgebladderde muur opnieuw schilderen of de verouderde kozijnen vervangen. Deze simpele tips kunnen je bij verkoop een mooie extra winst opleveren. Logischerwijs krijg je natuurlijk meer tips als je meerdere verkoopmakelaars je woning laat bezoeken.

Een verkoopstrategie op maat

Elke makelaar heeft zijn eigen verkoopstrategie. Hij laat zijn strategie ook beïnvloeden door uw wensen, zoals de gewenste vraagprijs en de tijdspanne waarin je je woning wenst te verkopen. Het is van groot belang om te ontdekken welke methode je het meest aanspreekt en dat is alleen mogelijk door verschillende verkoopmakelaars te vergelijken. Vraag hen tijdens hun bezoek bewust naar hun verkoopstrategie en ontdek welke strategie het beste bij je eigen visie past.

De kosten vergelijken

Nog een voordeel van een huisbezoek is dat de makelaar een goed beeld krijgt van je woning en wensen. Hierdoor kan hij je ter plekke een prijs op maat of courtage voor zijn diensten bezorgen. Kortom: op basis van 3 gratis bezoeken van elk ongeveer een half uur, weet je alles wat je moet weten om de juiste makelaar te kunnen kiezen.

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op starten en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.