Hoe vaak krijg je de kans om bij wildvreemden naar binnen te kijken? Gluren bij de buren is dankzij huizensites makkelijker dan ooit! Maar niet iedereen toont vol trots de glanzende nieuwe visgraat vloer of een ruime woonkamer. De meest originele, creatieve en ronduit bizarre foto’s kun je vinden op de funda finest Instagram pagina. Op deze pagina gaan we verder dan een opsomming van de gekste foto’s. De laatste funda finest voorbeelden vind je namelijk gewoon op de Instagram pagina. We gaan wat dieper in op de beweegredenen van huiseigenaren om zo te bepalen of deze bizarre taferelen wellicht nog niet zo gek zijn…

Wat is funda finest?

Eigenlijk heet de Instagram pagina fundasfinest, vaak wordt het als funda finest geschreven. Het is een pagina waar je foto’s kunt bekijken die van de bekende huizensite funda.nl afkomstig zijn. Het doel hierbij is niet om huiseigenaren te inspireren maar vooral om de volgers te amuseren. Van een glimlach naar een bulderlach of complete verbazing; alle emoties komen langs als je de foto’s op de funda finest Instagram pagina bekijkt.

De funda parel hype

Als je op Instagram zoekt naar funda dan vindt je de officiële funda.nl pagina op de derde plek. De eerste positie wordt momenteel ingenomen door fundamakeovers en de tweede door fundasfinest. Pas dan komt de account van het grootste huizenplatform van Nederland aan bod.

Funda makeovers is een pagina waar voor en na situaties te zien zijn. Als gevolg van de vele verbouwingsprogramma’s op de televisie lijkt het erop dat Nederlanders niet bepaald creatief zijn in hun keuzes. Ze zien een leuk interieur op de televisie en maken van hun eigen woning een regelrechte kopie. Dit is overigens niet alleen door een gebrek aan fantasie, woningen die volgens de huidige trends zijn ingericht leveren aanzienlijk meer op.

Fundasfinest is meer een verrassende tocht langs het rariteitenkabinet dat funda.nl heet. Om enkele funda finest voorbeelden te noemen:

 • Een levensgrote (nep) tijger voor de haard.
 • Een behaarde man in bad.
 • Een fotomodel in een bootje op het water (het is geen woonboot).
 • Een badkamer die van boven tot onder afgeplakt is met duct tape.
 • Een zolder met paspop die we binnenkort in een horrorfilm kunnen verwachten.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Op de funda finest Instagram pagina kun je naast deze voorbeelden nog veel meer bizarre foto’s vinden. Pas dan komt de funda.nl account in de lijst waar je de laatste huizen die te koop staan kunt vinden. De reden hiervoor is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk om te raden; alleen woningzoekenden kijken op funda.nl terwijl pagina’s als fundamakeovers en fundasfinest een veel groter publiek trekken. Met name de volgers die wel houden van een grappige foto of een stukje ‘schadenfreude’.

Fake news op funda?

Door deep fakes, politieke verdeeldheid en miljardairs die de media in hun greep houden zijn we geneigd om foto’s op internet te wantrouwen. Is funda finest echt? Het is echt in de zin dat de foto’s afkomstig zijn van de huizensite, het is niet altijd duidelijk wat de bedoeling achter deze foto’s is. Een particuliere huiseigenaar mag geen woning op funda te plaatsen, dit gaat altijd via een makelaar. Die kan een professionele fotograaf inschakelen maar huiseigenaren mogen ook zelf foto’s aanleveren. Niet alle foto’s zijn even briljant of commercieel gezien slim bedacht. Dit neemt niet weg dat deze foto’s wel degelijk van de woning moeten zijn, anders kan de makelaar in de problemen komen.

In 2021 was er een woning die al sinds 2005 op funda.nl stond. De foto’s waren zo slecht dat niemand reageerde. Houd er rekening mee dat deze woning ook in een periode op de website stond toen er nog geen nijpend tekort was aan koophuizen. De prijs lag ook niet in verhouding met de belofte op de huisfoto’s. De eigenaar en makelaar lagen daarnaast niet op één lijn met als resultaat een set aan verouderde foto’s die niet aanspraken. De funda finest voorbeelden gaan nog een stap verder waardoor je denkt “wat halen ze in hun hoofd?”.

Waarom staan deze gekke foto’s op funda?

Funda parels worden ze genoemd, opvallende foto’s die je gewoon moet zien. Slechte marketing is reclame die niemand ziet, deze foto’s worden juist gretig gedeeld. Misschien is het niet zo’n gek idee om als behaarde kerel in een ligbad plaats te nemen voor een opvallende foto? Of een foto met Sinterklaas die overduidelijk met Photoshop aan de foto is toegevoegd. Het is niet echt misleidend omdat het overduidelijk is dat hier iets niet klopt. Het is wél een reden om op de ‘deel’ knop te klikken. En zoals we ondertussen wel weten: “Massa is Kassa”.

Trends op fundasfinest

Je kunt urenlang naar de foto’s op de funda finest Instagram pagina kijken. Maar eerlijk gezegd heb je binnen enkele minuten bijna iedere variatie wel een keer zien langskomen. Hier zijn de voornaamste trends op funda finest:

 1. Foto’s die duidelijk voor of tijdens de verbouwing zijn gemaakt. Dat het een ‘opknappertje’ is mag duidelijk zijn maar een gat in de muur is wel overdreven eerlijk van de eigenaar.
 2. Iets té gezellige familiekiekjes die meer laten zien van het gezin dan van de woning. Vader, moeder en kids aan de keukentafel met een levende kip op de voorgrond. Schuif maar aan!
 3. Foto’s van werklieden die bezig zijn met een bouwinspectie of iets dergelijks. Waar zoeken ze naar en wat is er mis met deze woning? Zit er een addertje onder het gras of een klopgeest in de spouwmuur?
 4. Poppen, poppen en nog meer poppen. Hebben deze mensen nooit een horrorfilm gezien? Het laatste wat je wilt zien als koper is een aantal dode ogen die terugstaren.
 5. Twee toiletten gezellig naast elkaar, een toilet zonder deur in de slaapkamer of een WC met een hoogpolig tapijt. Sommige huiseigenaren hebben overal schijt aan.
 6. Kamers die enorm rommelig zijn. Niet ‘huiselijk’ maar meer alsof er een tornado door de kamer is gekomen. Is dit hoe ze leven of bewust een gevalletje van opvallen tussen die steriele huisfoto’s?
 7. De wand vol kruisen (gelukkig niet met haken), een woonkamer die op een Efteling voor katten lijkt; jouw hobby of leefstijl is niet altijd aantrekkelijk voor een potentiële koper.

Funda finest voorbeelden

Er zijn slimme manieren om op te vallen en destructieve beslissingen die je duur komen te staan. Als je gaat voor ‘opvallend’ bespreek het dan eerst even met de makelaar. Wat jij hilarisch vindt komt niet altijd over op de toeschouwer. Klik op de volgende link om funda finest te volgen op instagram. www.instagram.com/fundasfinest

Meer ontdekken? Bekijk hier het uitgebreide artikel over funda.