Je kunt bij ASR Hypotheken terecht voor verschillende hypotheekvormen met unieke namen zoals de WelThuis hypotheek en de DigiThuis hypotheek. Daarnaast zijn er nog andere mogelijkheden waaronder een verduurzamingshypotheek, een levensrente hypotheek en een startershypotheek voor personen die hun eerste huis gaan kopen. Wat zijn de verschillen en is ASR Hypotheken eigenlijk hetzelfde als a.s.r. hypotheken? Dat en meer bekijken we op deze pagina.

Wie zit er achter ASR Hypotheken?

Als eerste kan het verwarrend zijn omdat er twee namen door elkaar gebruikt worden. Hoewel het vaak ASR Hypotheken genoemd wordt spreken ze zelf van a.s.r. hypotheken. Met puntjes tussen de letters en niet in hoofdletters. Toch betreft het dezelfde aanbieder. ASR is namelijk een afkorting van De Amersfoortse en Stad Rotterdam die 1997 samengevoegd werden. Fortis zou de organisatie overnemen maar zij kwamen net als veel geldverstrekkers in 2008 in de problemen vanwege de kredietcrisis. In 2016 werd Stichting Continuïteit ASR Nederland opgericht, deze stichting biedt de organisatie meer zekerheid.

Hoewel er heel wat fusies, overnames en naamswijzigingen hebben plaatsgevonden betreft het een organisatie die al sinds 1720 bestaat. De oorspronkelijke naam was Maatschappij ter Discontering ende Belening der stad Rotterdam. Het was daarmee de oudste verzekeraar ter wereld na Lloyd’s of London. Nu is het een organisatie met een breed scala aan financiële producten waaronder pensioen, beleggen, levensverzekering en uiteraard ook ASR Hypotheken.

Is ASR Hypotheken betrouwbaar?

De Stichting die werd opgericht in 2016 beschermt zowel de belangen van de organisatie als de stakeholders. Zo kan a.s.r. niet zomaar worden overgenomen, de stichting behoudt zich het recht voor om de aandelen te kopen. Daarmee mag je stellen dat ASR Hypotheken zeker een betrouwbare geldverstrekker is. Het is echter geen bank waar je terecht kunt voor je betaal- of spaarrekening.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij ASR Hypotheken?

Er zijn diverse mogelijkheden, als je kiest voor een hypotheek inclusief verduurzaming dan kun je bij ASR een hypotheek krijgen tot 106 procent. Dit hangt sterk af van jouw persoonlijke situatie, via de website kun je een proefberekening maken. Als de uitkomst overeenstemt met jouw mogelijkheden neem dan contact op met a.s.r. om de mogelijkheden te verkennen.

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij ASR Hypotheken?

Als je via https://www.asr.nl/hypotheek/ een hypotheek wilt aanvragen kies dan in de eerste plaats voor de optie die het beste aansluit op jouw situatie. Zo verloopt het traject anders bij de koop van een starterswoning dan bij doorstromen naar een volgend huis. De looptijd zal sterk verschillen per traject, laat je adviseren door de specialist en zorg dat je alle benodigde informatie direct kunt overleggen.

ASR hypotheek afsluiten

Ben je huiseigenaar en wil je een volgend huis kopen via ASR Hypotheken? Laat dan eerst de woningwaarde bepalen door een verkoopmakelaar. Op basis van deze waarde kun je een verdere strategie plannen om zo een voordelige hypotheek af te sluiten. ASR heeft voor starters zonder eigen woning de WelThuis Startershypotheek met de bijzondere optie om een extra lange looptijd van 40 jaar af te sluiten. Hoewel de cumulatieve rente hoger uitvalt liggen de maandlasten aanzienlijk lager. Klik op de volgende link om alle hypotheek verstrekkers van Nederland te ontdekken.