Je kunt bij ASR Hypotheken terecht voor verschillende hypotheekvormen met unieke namen zoals de WelThuis hypotheek en de DigiThuis hypotheek.

Daarnaast zijn er nog andere mogelijkheden waaronder een verduurzamingshypotheek, een levensrente hypotheek en een startershypotheek voor personen die hun eerste huis gaan kopen. Wat zijn de verschillen en is ASR Hypotheken eigenlijk hetzelfde als a.s.r. hypotheken? Dat en meer bekijken we op deze pagina.

Wie zit er achter ASR Hypotheken?

Als eerste kan het verwarrend zijn omdat er twee namen door elkaar gebruikt worden. Hoewel het vaak ASR Hypotheken genoemd wordt spreken ze zelf van a.s.r. hypotheken. Met puntjes tussen de letters en niet in hoofdletters. Toch betreft het dezelfde aanbieder.

ASR is namelijk een afkorting van De Amersfoortse en Stad Rotterdam die 1997 samengevoegd werden. Fortis zou de organisatie overnemen maar zij kwamen net als veel geldverstrekkers in 2008 in de problemen vanwege de kredietcrisis. In 2016 werd Stichting Continuïteit ASR Nederland opgericht, deze stichting biedt de organisatie meer zekerheid.

Hoewel er heel wat fusies, overnames en naamswijzigingen hebben plaatsgevonden betreft het een organisatie die al sinds 1720 bestaat. De oorspronkelijke naam was Maatschappij ter Discontering ende Belening der stad Rotterdam. Het was daarmee de oudste verzekeraar ter wereld na Lloyd’s of London. Nu is het een organisatie met een breed scala aan financiële producten waaronder pensioen, beleggen, levensverzekering en uiteraard ook ASR Hypotheken.

Is ASR Hypotheken betrouwbaar?

De Stichting die werd opgericht in 2016 beschermt zowel de belangen van de organisatie als de stakeholders. Zo kan a.s.r. niet zomaar worden overgenomen, de stichting behoudt zich het recht voor om de aandelen te kopen. Daarmee mag je stellen dat ASR Hypotheken zeker een betrouwbare geldverstrekker is. Het is echter geen bank waar je terecht kunt voor je betaal- of spaarrekening.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij ASR Hypotheken?

Er zijn diverse mogelijkheden, als je kiest voor een hypotheek inclusief verduurzaming dan kun je bij ASR een hypotheek krijgen tot 106 procent. Dit hangt sterk af van jouw persoonlijke situatie, via de website kun je een proefberekening maken. Als de uitkomst overeenstemt met jouw mogelijkheden neem dan contact op met a.s.r. om de mogelijkheden te verkennen.

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij ASR Hypotheken?

Als je via https://www.asr.nl/hypotheek/ een hypotheek wilt aanvragen kies dan in de eerste plaats voor de optie die het beste aansluit op jouw situatie. Zo verloopt het traject anders bij de koop van een starterswoning dan bij doorstromen naar een volgend huis. De looptijd zal sterk verschillen per traject, laat je adviseren door de specialist en zorg dat je alle benodigde informatie direct kunt overleggen.

ASR Hypotheken

ASR hypotheek afsluiten

Ben je huiseigenaar en wil je een volgend huis kopen via ASR Hypotheken? Laat dan eerst de woningwaarde bepalen door een verkoopmakelaar. Op basis van deze waarde kun je een verdere strategie plannen om zo een voordelige hypotheek af te sluiten.

ASR heeft voor starters zonder eigen woning de WelThuis Startershypotheek met de bijzondere optie om een extra lange looptijd van 40 jaar af te sluiten. Hoewel de cumulatieve rente hoger uitvalt liggen de maandlasten aanzienlijk lager. Klik op de volgende link om alle hypotheek verstrekkers van Nederland te ontdekken.

Hypotheekvormen

Bij ASR worden op dit moment verschillende hypotheekvormen aangeboden. Hieronder staan de beschikbare hypotheekvormen:

  1. Annuïteitenhypotheek De annuïteitenhypotheek is een hypotheekvorm waarbij je gedurende de looptijd een vast bedrag per maand betaalt. Dit bedrag bestaat uit een combinatie van rente en aflossing. Aan het begin van de looptijd betaal je meer rente en minder aflossing, maar na verloop van tijd verschuift dit naar meer aflossing en minder rente. Hierdoor blijven je maandelijkse lasten gedurende de looptijd gelijk.
  2. Lineaire Hypotheek Bij een lineaire hypotheek los je gedurende de looptijd van de hypotheek een vast bedrag per maand af. Hierdoor dalen je maandelijkse lasten geleidelijk. De rente wordt berekend over de resterende schuld, die dus steeds lager wordt. Hierdoor betaal je over de gehele looptijd minder rente in vergelijking met een annuïteitenhypotheek.
  3. Aflossingsvrije Hypotheek Bij een aflossingsvrije hypotheek los je gedurende de looptijd geen bedrag af. Je betaalt alleen rente over de lening. Aan het einde van de looptijd moet je de lening in één keer terugbetalen. Het voordeel van een aflossingsvrije hypotheek is dat je lagere maandlasten hebt, maar het nadeel is dat je geen vermogen opbouwt gedurende de looptijd.
  4. Beleggingshypotheek Bij een beleggingshypotheek wordt een deel van de premie belegd in beleggingsfondsen. Met de opbrengsten uit de beleggingen wordt aan het einde van de looptijd de hypotheekschuld afgelost. Dit type hypotheek brengt wel beleggingsrisico’s met zich mee.
  5. Spaarhypotheek Bij een spaarhypotheek betaal je gedurende de looptijd van de hypotheek een combinatie van rente en premie voor een levensverzekering. Met deze premie bouw je vermogen op, waarmee je aan het einde van de looptijd de hypotheekschuld kunt aflossen.
  6. Levenhypotheek Een levenhypotheek is een combinatie van een aflossingsvrije hypotheek en een levensverzekering. Met de levensverzekering bouw je vermogen op om aan het einde van de looptijd de hypotheekschuld af te lossen. Tijdens de looptijd betaal je alleen rente over de lening.
  7. Hybride Hypotheek Een hybride hypotheek is een combinatie van twee verschillende hypotheekvormen, bijvoorbeeld een aflossingsvrije hypotheek en een spaarhypotheek. Hierdoor profiteer je van de voordelen van beide hypotheekvormen.
  8. Overbruggingskrediet Een overbruggingskingskrediet is een tijdelijke lening die wordt afgesloten als je een nieuwe woning wilt kopen voordat de oude woning is verkocht. Met het overbruggingskrediet overbrug je het verschil tussen de waarde van de nieuwe woning en de opbrengst van de oude woning.

Soorten hypotheken

ASR biedt drie verschillende soorten hypotheken aan:

  1. ASR Hypotheek De ASR Hypotheek is een veelzijdige hypotheekvorm die volledig kan worden afgestemd op jouw persoonlijke wensen en financiële situatie. Met deze hypotheek kun je profiteren van de diverse mogelijkheden en flexibiliteit die ASR te bieden heeft.
  2. ASR Basis Hypotheek De ASR Basis Hypotheek is een hypotheekvorm met heldere voorwaarden en een duidelijke structuur. Deze hypotheek is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar eenvoud en overzichtelijkheid in hun hypotheek.
  3. ASR WelThuis Hypotheek De ASR WelThuis Hypotheek is speciaal ontworpen voor starters op de woningmarkt. Deze hypotheek biedt flexibiliteit en aantrekkelijke voorwaarden om jouw eerste huis te kunnen financieren.

Kenmerken ASR Hypotheek

Als je kiest voor een ASR Hypotheek, zijn er bepaalde kenmerken waar je rekening mee moet houden. Hieronder staan de belangrijkste kenmerken van een ASR Hypotheek:

Acceptatietermijn renteaanbod: Het renteaanbod dat je ontvangt, is twee weken geldig. Binnen deze periode moet je het renteaanbod accepteren om de aangeboden rente te behouden.

Acceptatietermijn offerte: Nadat je het renteaanbod hebt geaccepteerd, krijg je een officiële hypotheekofferte. Deze offerte is ook twee weken geldig. Binnen deze periode moet je de offerte ondertekenen en terugsturen naar ASR.

Geldigheidsduur offerte: Zodra je de offerte hebt geaccepteerd en ondertekend, is deze drie maanden geldig. Deze periode kan met maximaal vijf maanden worden verlengd.

Annuleringskosten: Als je na acceptatie van de offerte besluit om de hypotheek toch niet af te sluiten, brengt ASR annuleringskosten in rekening. Deze kosten bedragen 1% van de hoofdsom.

Maximaal aflossingsvrij: Bij ASR is het mogelijk om tot maximaal 50% van de marktwaarde van de woning aflossingsvrij te lenen. De rest van de hypotheek moet gedurende de looptijd worden afgelost.

Boetevrij aflossen: Je hebt de mogelijkheid om jaarlijks 10% van de oorspronkelijke hoofdsom boetevrij af te lossen. Als je meer wilt aflossen, kan er een boete in rekening worden gebracht.

Minimum bedrag hypotheek: Het minimale bedrag dat je kunt lenen bij ASR is € 25.000

Maximum bedrag hypotheek: Het maximale bedrag dat je kunt lenen bij ASR is € 750.000,-.

ASR Informatie

ASR heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1720 met de oprichting van de N.V. Maatschappij van Assurantie, Discontering en Beleening der Stad Rotterdam. In 2000 ontstond het huidige bedrijf door de fusie van de ASR Groep (Stad Rotterdam Verzekeringen, Woudsend Verzekeringen en De Amersfoortse) en Fortis AMEV.

Als financiële dienstverlener biedt ASR een breed scala aan producten op het gebied van schade-, levens- en inkomensverzekeringen, zorgverzekeringen, reis- en recreatieverzekeringen, uitvaartverzekeringen en collectieve- en individuele pensioenen. Daarnaast is ASR actief op het gebied van spaar- en beleggingsproducten, bankspaarproducten en vastgoedexploitatie en -ontwikkeling.

Op de hypotheekmarkt is ASR ook een bekende speler. Ze bieden de WelThuis Hypotheek aan voor nieuwe klanten en de ASR Basis Hypotheek en ASR Woning Hypotheek voor bestaande klanten. Je kunt de producten van ASR rechtstreeks online afsluiten of via het uitgebreide netwerk van intermediairs.

ASR Bank N.V. heeft de benodigde vergunningen van de AFM (Autoriteit Financiële Markten), De Nederlandsche Bank en is aangesloten bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KIFID).

Het AFM-registratienummer van ASR is 12000044 en het KIFID-registratienummer is 100.000044. Dit betekent dat je, indien nodig, een klacht kunt indienen bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KIFID) als je niet tevreden bent over de dienstverlening van ASR.

Met de diverse hypotheekvormen en mogelijkheden van ASR kun je een hypotheek op maat samenstellen die past bij jouw financiële situatie en wensen. Het is altijd verstandig om de meest recente informatie bij ASR op te vragen voordat je een hypotheek afsluit, zodat je goed geïnformeerd bent en de juiste keuzes kunt maken.