Een leeg huis verkopen? Dit zijn de dingen waar je rekening mee moet houden. Een huis verkopen voor een hoge prijs betekent dat je een goede presentatie neer moet zetten. Zo is gebleken dat potentiële kopers niet houden van persoonlijke details zoals foto’s aan de muur, en juist wel houden van een neutraal interieur dat er verzorgd uitziet.

Niet te persoonlijk dus maar ook niet helemaal leeg, dat spreekt niet voldoende aan. Je moet als verkoper de fantasie prikkelen van de koper. Dit vereist een delicate balans. Als je begint met een leeg huis verkopen ligt de kans op succes hoger als je de woning tijdelijk inricht. Inrichten met karton is een betaalbare manier om jouw lege woning te verkopen.

Doe het Hollywood stijl

Die glitter en glamour van Hollywood films is voor het grootste deel schone schijn. In plaats van een drukke straat in New York worden de opnames gemaakt in een afgelegen decor dat in Los Angeles staat. Dat een verre planeet met buitenaardse wezens uit de computer komt begrijpt een kind, maar dat die gezellige huiskamer niet meer is dan een paar triplex platen in een grote hal lijkt toch een beetje bedrog.

Inrichten met karton is een betaalbare en praktische manier om een leeg huis te verkopen alsof het vol staat met meubilair. In plaats van echte meubels staan er nep meubels die niet te gebruiken zijn maar wel realistisch ogen.

De hele huisraad in de papierbak

Niet alleen een tafel kun je overtuigend namaken met karton, complete bankstellen, bedden en zelfs magnetrons worden met realistische print aangeboden. Je huurt dit soort producten voor de periode die je nodig hebt om foto’s te maken of bezichtigingen uit te voeren, daarna kan het weer terug naar het bedrijf waar je de huisraad hebt gehuurd. Niet alles hoeft nep te zijn, je kunt bijvoorbeeld echte stoelen om een kartonnen tafel zetten.

leeg huis verkopen

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|

Niet om op te zitten!

Op foto’s en video kun je goed wegkomen met de illusie van karton, in het echte leven kan het een uitdaging vormen. Om verrassingen te voorkomen kunnen er bordjes met “niet zitten” op het kartonnen bankstel worden geplaatst. Dit hoeft niet direct argwaan te wekken. Je wilt bij voorkeur niet duidelijk maken dat het nep meubilair betreft, dit breekt de illusie en zet potentiële kopers alleen maar aan het denken. Als er diverse bezichtigingen zullen plaatsvinden moet je dus goed afwegen of inrichten met karton voldoende is.

voor

na

leeg huis verkopen

hui sverkopen kartonnen meubels

huis leeg verkopen

leeg huis

Wil jij dit nu ook? Ga naar www.femverkoopstyling.nl voor meer info en echt een goed advies

Is dit geen bedrog?

Je verkoopt een huis, niet de huisraad. Een woning visueel meer interessant maken door deze opnieuw in te richten voor verkoop kan zowel voor de verkoper als koper voordeel bieden. Een persoonlijke ingerichte woning leidt af, een lege woning geeft te weinig aanknopingspunten om er een goede voorstelling bij te maken.

Door gebruik te maken van deze kosteneffectieve oplossing help je dus de geïnteresseerde koper. Het is beslist geen bedrog, tenzij je natuurlijk een kartonnen kast voor een gat in de muur plaatst. Maar in dat geval zou een massief houten kast net zozeer bedrieglijk zijn.

Wel of niet de woning leeg verkopen?

Je kunt een leeg huis ook compleet leeg aanbieden, de keuze is deels afhankelijk van de doelgroep die je wilt bereiken. In praktijk kun je met een relatief lage investering de verkoopwaarde aanzienlijk verhogen met de juiste inrichting. Zelfs als de televisie van papier is gemaakt!