Wil je een huis verkopen? Een goed begin is het halve werk, met deze vijf tips kun je ieder huis verkopen voor de beste prijs.

1. Geef het interieur een make-over

Een huis zal in de loop der jaren een spiegel worden van de mensen die er wonen. Iedere kamer reflecteert de persoon die er de meeste tijd doorbrengt. Imperfecties zie je niet meer, helaas zien potentiële kopers elke detail dat niet helemaal klopt. En als jouw persoonlijke smaak niet overeenkomt met die van de bezoekers, dan kan dit negatief uitwerken voor de prijs, en zelfs de verkoop. Met enkele decoraties kun je de woning leuk aankleden, op een wijze die aanspreekt en inspireert. Het is echt niet nodig om de woning van de kelder tot aan de zolder compleet te renoveren, er zijn wel trucs om jouw huis aantrekkelijker te maken voor iedere doelgroep.

2. Maak goede foto’s

Een beeld zegt meer als duizend woorden. Maar als deze woorden allemaal synoniemen zijn van ‘lelijk’, ‘beschadigd’ of ‘vies’, dan kun je beter nieuwe foto’s maken. Zorg voor goede belichting, de ruimtes mogen niet rommelig zijn en creëer een ‘huiselijk’ sfeertje. Een groothoeklens (fisheye) laat een ruimte optisch groter lijken, dit geldt ook voor lichte wanden en gordijnen. 360 graden fotografie is erg populair, je kunt naast een echte 360 camera ook met de panorama functie op je smartphone al behoorlijk nette foto’s maken. Makelaars kunnen complete fotosessies regelen, dit bespaart je veel moeite en helpt je bij de verkoop van de woning.

3. Zorg dat de prijs klopt

Als je een lage prijs op het pand zet, dan kun je de woning wellicht snel van de hand doen. Maar je laat toch geen duizenden euro’s op straat liggen? Ook met een te hoge prijs moet je oppassen, je bent immers niet de enige die een huis te koop aanbiedt. Er zijn makelaars die gratis en vrijblijvend waardebepalingen uitvoeren. Dit geeft je een goede indicatie van de vraagprijs. Dit is niet hetzelfde als een een officiële taxatie die je nodig hebt om bijvoorbeeld een hypotheek aan te vragen.

4. Werk samen met de makelaar

Je kunt best veel zelf regelen. De vraag is of je daar de tijd en middelen voor hebt. Tussen alles zelf doen, of je huis verkopen van A tot Z uitbesteden, zit veel ruimte om samen te werken met een erkende makelaar. Bespreek eerst jouw wensen, en maak vervolgens samen een taakverdeling. Met een makelaar aan je zijde sta je sterker, en kun je bouwen op jarenlange expertise en ervaring. Een goed makelaarskantoor verdient zichzelf terug omdat je doorgaans minder kosten hoeft te maken, en de woning voor het maximaal haalbare bedrag kunt verkopen.

5. Vraag meerdere offertes aan

We adviseren om een makelaar in te schakelen met kennis van jouw regio, dit zal vaak een kantoor in de buurt zijn. Toch is een tunnelvisie niet slim, vraag meerdere offertes aan en vergelijk de prijzen en dienstverlening. Wees gerust, je kunt dit online heel snel regelen. Geef aan wat jouw wensen zijn en makelaars die passen bij jouw situatie brengen vrijblijvend een offerte uit.

Voor meer praktische tips en persoonlijk advies kun je terecht bij de makelaar.

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op gratis waardebepaling en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.