De huizensite De Hypotheker  helpt je niet met een huis vinden, maar zoekt de hypotheek voor je die het beste bij je past. Ze verstrekken zelf geen hypotheken maar vergelijken ruim 40 aanbieders op basis van jouw situatie. Met een gratis eerste adviesgesprek loop je geen risico dat je direct vastzit aan hoge kosten.

Wat is De Hypotheker?

In tegenstelling tot veel huizensites is de De Hypotheker geen organisatie die pas enkele jaren bestaat. Zelfs de gevestigde namen als funda zijn gestart in dit millennium. De Hypotheker begon als Hypover in 1985, deze organisatie is weer voortgekomen uit Eurowoningen. Het concept om hypotheken op een laagdrempelige wijze met elkaar te vergelijken sloeg snel aan, ondertussen zijn er 180 vestigingen verspreid door heel Nederland.

hypotheker.nl

Het advies is onafhankelijk en wordt dus niet bepaald door bijvoorbeeld de adviseur bij een bank. Je bent ook niet beperkt tot je eigen huisbank, het is mogelijk dat De Hypotheker een aanbieder vindt met een beter aanbod in jouw situatie.

Hoe werkt De Hypotheker.nl?

Je wordt als klant gekoppeld aan een filiaal bij jou in de buurt. Je kunt kiezen om zoveel mogelijk zelf te doen of juist alles uit te besteden. Dit heeft ook invloed op de kosten voor hypotheekadvies. De Hypotheker helpt je met het afsluiten van een hypothecaire lening die het beste aansluit op jouw wensen en mogelijkheden.

De Hypotheker heeft een online portaal voor klanten maar je zult ook face-to-face contact hebben met een adviseur. Met een landelijk dekkend netwerk is er altijd een kantoor bij jou in de buurt.

Hoewel er tarieven op deze huizensite vermeld worden staat er wel een * bij. Het betreft namelijk richtprijzen, het werkelijke tarief zal waarschijnlijk afwijken op basis van jouw situatie en het voorstel van je lokale filiaal. Het eerste consult is gratis, je ziet dus niet direct vast aan een contract. Als je besluit om door te gaan informeer dan welke kosten ermee gemoeid zijn en of er nog meerkosten van toepassing kunnen zijn.

Het traject werkt als volgt:

  • Je zoekt zelf naar een huis dat past bij jouw wensen.
  • Je maakt online kennis met een vertegenwoordiger van De Hypotheker om te bepalen of je in aanmerking komt voor Zelfzeker.
  • Je bouwt zelf een online dossier op waar je alle documenten in kunt verzamelen.
  • Stuur het complete pakket naar de adviseur en sluit een contract af. Nu heb je toegang tot alle diensten van De Hypotheker, zowel online als in persoon.
  • Na aankoop zal er jaarlijks een gratis controle uitgevoerd worden om te bepalen of jouw hypotheek nog aansluit op de situatie.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Wat kun je vinden op deze pagina?

Je kunt eenvoudig filters aanbrengen bij het vergelijken van hypotheekrente tarieven. Zo kun je het type hypotheek kiezen zoals annuïteiten, lineair of aflossingsvrij. Je kunt de rentevaste periode kiezen, denk aan 10, 20 of 30 jaar. Ook kun je filteren op het rentetarief en bouwtype.

Hypotheker

Als je op de hoogte wilt blijven van de laatste rentetarieven dan kun je een abonnement nemen op de Rentebarometer. Je krijgt dan de laatste cijfers en prognoses in je mailbox. Ook is er een tweewekelijkse nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes over de huizenmarkt. Als je slechts eenmalig een hypotheek wilt afsluiten is het mogelijk niet zo interessant voor je om deze informatie doorlopend te ontvangen, uiteraard kun je altijd weer afmelden.

Dit moet je weten over De Hypotheker

Er zijn aanbieders die met vaste prijzen werken, hoewel De Hypotheker tarieven op de website heeft staan zijn dit richtprijzen. Op basis van de persoonlijke wensen en situatie kan dit tarief afwijken. Met andere woorden; de dienstverlening van De Hypotheker is altijd maatwerk waardoor de tarieven kunnen afwijken.

Met 180 kantoren verspreid door Nederland is er altijd een hypotheekadviseur bij jou in de buurt. Dit betekent wel dat je zaken doet met een lokale partner, de aanpak en communicatie zal dus niet over de gehele lijn hetzelfde zijn.

Hoe werkt een waardebepaling via de website ?

Je kunt bij de De Hypotheker niet direct een waardebepaling uitvoeren, daar zijn weer andere sites voor. Een makelaar in de buurt kan wellicht ook een gratis waardebepaling voor je uitvoeren, vraag offertes aan bij lokale makelaars voor meer informatie. Je kunt wel eenvoudig bepalen wat de maximale hypotheek is die je kunt krijgen door enkele vragen te beantwoorden.

Je ziet dan direct welke aanbieders passen bij jouw situatie. Het spreekt voor zich dat de dienstverlening van De Hypotheker verder gaat dan je jaarinkomen en mogelijke schulden optellen of aftrekken en dan een advies geven. Je krijgt wel direct een indicatie van wat je kunt lenen.

Ervaringen De Hypotheker

Met 1 miljoen mensen en een organisatie die sinds 1985 bestaat mag je De Hypotheker zeker een blijvertje noemen. De tijd heeft uiteraard niet stilgestaan, ondanks de vertrouwde aanpak is ook deze hypotheek vergelijker met zijn tijd meegegaan. Wat namelijk onveranderd is gebleven is de complexiteit van hypotheken met elkaar vergelijken om de beste keuze te maken in jouw situatie.

Ikbenfrits.nl haalt op hun site direct uit naar De Hypotheker en beweert dat het goedkoper kan. Deze concurrent kan lagere tarieven bieden door meer efficiënt te werken op basis van slimme software en ondersteuning op afstand. Toch zullen er heel wat kopers zijn die juist die ‘ouderwetse’ benadering en communicatie op prijs stellen.

De tarieven zijn anders omdat de methode van dienstverlening anders is, zelfs als het resultaat hetzelfde is. Je betaalt dus niet meer voor het resultaat maar voor de weg daar naartoe.

Wat betreft klantervaringen kunnen we kort zijn; die zijn vrijwel altijd lovend. De meest kritische recensie die we tegenkwamen was een klant die van mening was buiten het proces te staan. De specialist regelt het wel, als klant sta je aan de zijlijn. Andere klanten vinden juist die expertise een voordeel en dragen graag het werk over aan deze ervaren hypotheekadviseurs.

Het goedkoopste richttarief ligt op 1495 euro, in dat geval regel je zelf de meeste zaken online. Je zou natuurlijk ook alles op eigen houtje kunnen doen. Het is dan ook de vraag of De Hypotheker een betere hypotheek voor je kan vinden zodat je duizenden euro’s aan kosten kunt besparen. Als je graag de beste hypotheek wilt vinden in een korte tijd zonder zelf nachtenlang naar een beeldscherm te staren of urenlang met adviseurs te spreken, dan kan De Hypotheker je ontzorgen met maatwerk advies.