De huizensite Ikbenfrits.nl biedt een unieke combinatie van een online dashboard en persoonlijk advies. Waar nodig worden klanten geholpen om te begrijpen waar ze eigenlijk voor tekenen als ze een hypotheek afsluiten. Dit doet Frits eerlijk, transparant en zonder kleine lettertjes. Omdat Frits geen onderdeel uitmaakt van een bank of hypotheekverstrekker is het advies onafhankelijk.

Wat is Ikbenfrits.nl?

Frits is van mening dat er veel mis is in de wereld van hypotheken. Op Ikbenfrits.nl kun je hypotheekverstrekkers met elkaar vergelijken om zo de beste aanbieder te vinden in jouw situatie. Achter de website zit namelijk een algoritme en database die automatisch kenmerken van de meeste aanbieders in Nederland met elkaar vergelijkt. De keuze voor een hypotheek kan een lastige puzzel zijn, deze huizensite helpt je direct op weg.

Hoe werkt Ikbenfrits.nl?

Het uitgangspunt van Ikbenfrits.nl is dat je als klant dezelfde informatie krijgt als de verstrekker van de hypotheek. Zo heb je meer invloed dan je handtekening zetten onder een lang document. Ondersteuning vindt plaats via een eigen dashboard en assistentie door echte personen via telefoon of webcam. Je zult dus nooit een medewerker in levende lijve ontmoeten.

Het online dashboard is het hart van de dienstverlening. Zo doorloop je iedere stap op weg naar een hypotheek en krijg je inzicht over zowel het proces als je persoonlijke situatie. Bij iedere keuze zal het algoritme bepalen wat de beste opties zijn in jouw geval, zo kom je vanzelf uit op de hypotheek die het meest voordelig is.

Communicatie en gebruik van het dashboard is gratis tot het moment dat je een hypotheek gaat aanvragen. Daarmee is Ikbenfrits.nl een no-cure-no-pay aanbieder. Er wordt geen limiet gesteld op het aantal telefoontjes en mails met werknemers van de huizensite. Er zijn enkele gevallen waarin je geen gebruik kunt maken van Ikbenfrits.nl. Als je een DGA van een bedrijf bent bijvoorbeeld, of je wilt een hybride- of beleggingshypotheek afsluiten. Daar is het systeem namelijk niet op voorzien.

Wat kun je vinden op Ik ben frits?

De website leidt je heel netjes door alle informatie, vaak met een koppeling naar een nieuwe pagina met nog meer informatie. Het kan wel veel informatie zijn, een transparante werkwijze betekent voor de klant wel behoorlijk wat leeswerk.

ik ben frits

Het dashboard met jouw persoonlijk profiel wordt duidelijk beschreven op de website, om er daadwerkelijk gebruik van te maken zul je moeten kiezen voor een pakket. Er wordt hierbij een no-cure-no-pay model gehanteerd. Op het moment dat er een renteaanbod wordt aangevraagd zul je advies- en bemiddelingskosten moeten betalen. Een hypotheek oversluiten vereist meer werk en is daarmee ook duurder. Ondernemers betalen het hoogste tarief.

Het gratis Biedcertificaat kun je krijgen na een verkennend gesprek met een adviseur. Je weet dan wat het maximum bedrag is wat je zou kunnen bieden voor een woning volgens Frits. Zo loop je minder kans om te overbieden, een stukje zekerheid wat in deze huizenmarkt zeker niet verkeerd is. Je maakt meer kans om de bieding oorlog te winnen.

Dit moet je weten over Ik ben frits

Er is geen hypotheekadviseur met de naam Frits bij Ikbenfrits.nl. Drie ondernemers uit Delft hebben dit bedrijf opgericht in 2015 omdat ze van mening waren dat hypotheekadvies toe was aan vernieuwing.

Sinds de start in 2015 werken er ondertussen 50 ‘Fritsers’ bij deze organisatie. Een groot deel van de dienstverlening is geautomatiseerd met software en complexe algoritmen, daarnaast zijn er persoonlijke adviseurs die klanten bijstaan.

Ikbenfrits.nl werkt op basis van vaste tarieven die volgens Frits tot wel 50% lager kunnen zijn dan je elders moet betalen. Advies is onafhankelijk, als je geen voordeel hebt bij een deal wordt dit ook direct aangegeven.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Hoe werkt een waardebepaling via Ikbenfrits.nl?

Er is niet zozeer een waardebepaling optie te vinden op deze huizensite, daarvoor kun je terecht bij andere sites of neem contact op met een lokale makelaar. Je kunt wel zonder in te loggen berekenen hoeveel geld je kunt lenen. Je moet daarvoor behoorlijk wat informatie invullen maar dat is vanzelfsprekend. Na enkele schermen met opties zul je een e-mail veld krijgen. Bij onze test vulde we geen mailadres in en tot onze verbazing kregen we netjes de resultaten direct op het scherm te zien. Je hoeft dus niet jouw persoonlijke gegevens te koppelen aan een mailadres om een indicatie te krijgen van hoeveel geld je kunt lenen.

Ervaringen Ikbenfrits.nl

Een hypotheek sluit je nu af maar je merkt de resultaten nog tientallen jaren. Daarom is het best eigenaardig dat je als klant vaak niet precies weet wat er achter al die cijfers en verplichtingen schuil gaat. Ikbenfrits.nl opent de ‘black box’ van hypotheekadviseurs en zet de klant achter de knoppen.

Er zijn drie tarieven; voor starters, bij oversluiten en voor ondernemers. Naar eigen zeggen kun je tot de helft besparen, 500 euro voordeel moet zeker haalbaar zijn. Als er specifieke omstandigheden zijn zoals een scheiding of bij meerdere ondernemingen wordt er eenmalig 700 euro extra berekend. Je betaalt op het moment dat je een hypothecaire lening aanvraagt, anders is de dienstverlening gratis.

De dienstverlening van Ikbenfrits.nl is een beetje vergelijken met een organisatie als Independer maar dan gericht op het afsluiten van een hypotheek. Je kunt dus aanbieders met elkaar vergelijken. Daarnaast worden er diverse diensten aangeboden tegen betaling, waarbij Ikbenfrits.nl beweert goedkoper te zijn dan de rest. Dit komt met name door de automatisering van diverse handelingen tijdens het traject wat de werkwijze efficiënter maakt.

De meeste reviews op verschillende platformen zijn positief, de kritische recensies benoemen het tussentijds wisselen van contactpersoon wat niet altijd zo prettig verloopt. Andere klanten prijzen juist de persoonlijke aanpak en het meedenken. Wel wordt een enkele keer opgemerkt dat de vergelijkingstool soms wel sterk afwijkende resultaten geeft wanneer er slechts kleine wijzigingen worden aangebracht.

Er zullen uiteraard ook huiseigenaren zijn die helemaal geen zin hebben om tot in detail te weten hoe ‘de worst wordt gemaakt’. Ikbenfrits.nl kan voor die groep te complex zijn. Al je een kritische koper bent die graag een doordachte keuze wilt maken voordat je een financiële verplichting aangaat waar je enkele decennia aan vastzit, dan is de dienstverlening van Ikbenfrits.nl een transparante oplossing.