Wil je een huis kopen, maar twijfel je om zelf aan de slag te gaan, of een ervaren makelaar in te schakelen? Hier zijn vijf redenen om voor een aankoopmakelaar te kiezen.

1. Je hebt haast

Wanneer je bijna op straat staat, dan heb je geen tijd te verliezen. Een ‘verkopersmarkt’ is reuze interessant als je een huis wilt verkopen, maar aan de kant van een koper, die met ingepakte koffers staat, is het een minder aantrekkelijke positie. In plaats van maandenlang vanaf een bungalowpark alle huizen op Funda te bekijken, ben je vaak een stuk sneller rond wanneer je een aankoopmakelaar inschakelt. Tijd is geld, de kosten van een makelaar kun je doorgaans eenvoudig terugverdienen.

2. Je weet dat je niet alles weet

Dit is een zowel een filosofisch als een intellectueel punt. Hoe meer je weet, hoe meer je realiseert dat je eigenlijk helemaal niet zo veel weet. Dat is een basisprincipe in de filosofie. Heel diep, maar bij een huis kopen zul je vooral je gezond verstand gebruiken. En dan kom je er al snel achter dat professionele makelaars toch echt wat meer weten dan de gemiddelde huiseigenaar, en dat ze die kennis heel goed kunnen gebruiken om voor jouw voordeel te behalen. Een dienstverlener moet immers een toegevoegde waarde leveren. Wanneer de aankoopmakelaar is aangesloten bij een overkoepelende organisatie zoals NVM, dan weet je zeker dat deze makelaars doorgaand cursussen volgen en bijleren. Ook zij weten dus niet alles, maar wel heel veel!

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

3. Je wilt eerste keuze hebben

Het is een openbaar geheim dat veel woningen nooit geadverteerd worden, en voor publicatie al verkocht zijn. Als jij toegang wilt hebben tot de pareltjes, dan kun je beter een lokale makelaar inschakelen. Die weet precies welke panden er vrijkomen, en wat het achterliggende verhaal is. In plaats van af te wachten welke huizen er op de reguliere markt worden aangeboden, kun je alvast een kijkje nemen in het totale aanbod. Er zijn overigens makelaars die zich specifiek richten op een soort woning zoals luxe villa’s of loft appartementen. Dat maakt het een stuk eenvoudiger om jouw ideale woonruimte te vinden.

4. Je hebt behoefte aan een klankbord

Je kunt alles nog zo goed in je hoofd hebben, soms heb je een frisse blik van buiten nodig om de meest voordelige beslissing te maken. Een aankoopmakelaar kan goed praten, maar ook heel goed luisteren. Door te vragen naar jouw wensen, en oplossingen aan te reiken, kun je tot nieuwe inzichten komen waar je jaren en zelfs decennia lang voordeel van zult hebben. Kies daarom altijd voor een makelaar waar je prettig mee kunt communiceren, samenwerken levert je zeker voordeel op.

5. Je wilt niet meer betalen dan strikt noodzakelijk is

Aan het einde van de rit gaat een huis kopen om enorme bedragen, het is voor de meeste mensen de grootste investering die ze in hun leven maken. Met bedragen van minimaal zes cijfers vergeet je soms dat één beslissing je duizenden euro’s kan kosten, of juist opleveren. Een aankoopmakelaar is gewend met deze bedragen te werken, maar beseft ook heel goed dat duizend euro voor de meeste mensen gewoon een enorm bedrag is. Het is de uitdaging van iedere aankoopmakelaar om het meeste voordeel uit de transactie te halen.

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op gratis waardebepaling en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.