Comfortabel wonen staat centraal in 2021. Dat betekent niet dat een woning niet stijlvol kan zijn. Sterker nog: comfort en stijl gaan hand in hand in moderne woningen. Een bepaalde stijl reflecteert jouw persoonlijkheid op een positieve manier. Heel belangrijk wanneer je fijn wilt wonen en graag indruk maakt op je gasten. Maar hoe geef je jouw woning nu een moderne uitstraling? In ons artikel lees je een aantal handige tips!

Voeg moderne elementen toe

De basis van een modern huis is natuurlijk dat je moderne elementen toevoegt, zoals veel glas en witte meubels. Een van de meest eenvoudige manieren om jouw woning mooi te houden is het toevoegen van moderne meubels. Op deze manier hoef je niet veel tijd te besteden aan het plannen van het perfecte interieur, maar koop je precies wat je mooi vindt.

Tip 1: Creëer een binnentuin in de woonkamer

Met het kopen van moderne meubels ben je nog lang niet klaar met inrichten. Er zijn nog veel meer manieren om jouw woning een moderne look te geven. Zo vinden we in steeds meer moderne huizen een binnentuin terug. Dit is echt niet alleen geschikt voor huizen die geen buitenruimtes hebben. Je kunt prima in een woning met tuin een hoekje creëren vol potjes en plantjes. Het geeft jouw woning een stijlvolle en positieve uitstraling. En wie wil dat nou niet?

Tip 2: Gebruik gerecyclede producten

Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Duurzame en gerecyclede producten passen perfect binnen een moderne woning. Gebruik bijvoorbeeld oude badkamerspiegels als wanddecoratie om een kamer een unieke uitstraling te geven. Of wat dacht je van een oude boomstam als plantenbak? Wees creatief en je zult er veel plezier van hebben!

Tip 3: Zorg voor open ruimtes

Veel mensen vergeten helaas dat een kamer loopruimte nodig heeft. de Door een ruimte te vullen met meubels zonder lege ruimte achter te laten, creëer je chaos en ruimtegebrek. In moderne woningen hanteert men vaak de uitspraak ‘less is more’. Probeer dit toe te passen door alleen meubels te plaatsen die je écht mooi vindt en waar je iets aan hebt.

Tip 4: Gebruik wanddecoratie

In moderne woningen hangt vaak kunst. Niet verrassend, want het er zeer modern uit. Bovendien hoeft kunst echt niet altijd duur te zijn. Er zijn genoeg leuke galerieën waar je voor een zacht prijsje een prachtig schilderij aan kunt schaffen. Ben je daarin geslaagd? Hang het kunstwerk dan op een centrale plek en geniet er voortaan elke dag van.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Tip 5: Gebruik houten meubels

Misschien denk je dat dat hout geen ideaal materiaal is voor een moderne look. Het tegendeel is echter waar. Door natuurlijk gekleurde houten panelen te gebruiken om meubels en armaturen te maken, creëer je een moderne uitstraling en tegelijkertijd veel sfeer.

Tip 6: Plaats scheidingswanden

Het gebruik van scheidingswanden in plaats van lege muren is een veelgebruikte manier om jouw huis er stijlvol uit te laten zien. Gebruik ze bijvoorbeeld om je eetkamer en woonkamer of je open keuken te scheiden van andere ruimtes.

Tip 7: Plaats plankjes

Opslagplaatsen zijn een belangrijk onderdeel van elk huis. Je kunt er spullen kwijt en dat is wel zo handig. Door ze te moderniseren creëer je bovendien een extra mooi plekje in huis. Plaats bijvoorbeeld zowel hangende als verticale planken om wat extra stijl toe te voegen aan jouw keuken.

Tip 8: Kies voor natuursteen in de badkamer

Natuursteen in je badkamer is een goed idee. Het zorgt voor een schitterend effect en is dan ook steeds vaker in moderne woningen terug te vinden. Bovendien zijn natuurstenen tegenwoordig in verschillende tinten verkrijgbaar, zodat je de kleur kunt matchen met de rest van de badkamerinrichting.

Tip 9: Gebruik wandtegels in de keuken of badkamer

Voor ruimtes zoals badkamers of keukens is het gebruik van wandtegels een heel goed idee. Tegenwoordig zijn tegels verkrijgbaar in allerlei kleuren, zodat je ze gemakkelijk kunt matchen met het thema van de kamer.

Tip 10: Moderniseer jouw interieur met de juiste verlichting

Verlichting speelt een belangrijke rol bij het moderniseren van jouw interieur. Door deze lampen in de buurt van de belangrijkste delen van het huis te plaatsen, kun je zowel een ruimte goed verlichten als de functies ervan benadrukken.

Tip 11: Koop een op maat gemaakt bed

Koop een op maat gemaakt bed van goede kwaliteit voor jouw slaapkamer. Kies voor een modern bed die er strak uitziet. Het is stijlvol én je slaapt voortaan als een roosje. Plaats er eventueel een bijzettafeltje bij met bijvoorbeeld een mooie foto om de slaapkamer een persoonlijk tintje te geven. Gebruik tenslotte een mooie hanglamp en zorg voor rustig licht, zodat je in de slaapkamer volledig ontspant.

Tip 12: Maak een display met mooie potten en planten

Een andere leuke manier om een huis te moderniseren is het gebruik van unieke displays. Hang bijvoorbeeld een plankje op in de huiskamer met een paar mooie bloempotten of richt een tafeltje in met allerlei decoraties. Of wat dacht je van een display in de tuin met een grote keramische pot? Deze vorm van tuindecoratie ziet er prachtig uit én geeft jouw tuin een  stijlvolle en moderne uitstraling.