Buitenstate is een collectief aan makelaars die zich specialiseren in de aankoop en verkoop van landelijke huizen, vrijstaande gebouwen in het natuurlijk gebied en bijzondere monumenten. Dus niet de standaard rijtjeswoningen of appartementen in de binnenstad.

Omdat wonen buiten de bebouwde kom in een aantal opzichten heel anders is dan binnen de ring zijn er makelaars die zich toegelegd hebben op dit soort huizen.

Hoewel je ook terecht kunt op Buitenstate.nl voor paardenstallen is het zeker niet exclusief bedoeld voor boeren en landbouw bedrijven. Zo worden er ook woonboten aangeboden. Wat is Buitenstate en wat doen ze? Je leest er alles over op deze pagina.

Wat is Buitenstate.nl?

Niet iedereen wil in een ‘alledaags’ huis wonen. Misschien heb je het grootste deel van je leven doorgebracht in de stad en ben je nu toe aan wat meer rust. Of je wilt paarden fokken wat in je achtertuin niet mogelijk is. Wellicht wil je een monumentaal pand betrekken waar je een knus Bed & Breakfast van kunt maken.

Kortom; een niet-alledaagse woning is maatwerk. Buitenstate.nl is een website waar je alle aanagesloten makelaars kunt vinden en de panden die ze in hun portefeuille hebben. Je kunt op de kaart in het aanbod zoeken of een Buitenstate makelaar in de buurt selecteren.

buitenstate

Wat doet Buitenstate?

In Nederland zijn duizenden makelaars actief. Pakweg vijftig van deze kantoren mogen zich Buitenstate makelaar noemen. Het voornaamste verschil met de rest is de focus op landelijk wonen. Dit betekent vrijstaande woningen die doorgaans buiten het stedelijk gebied gebouwd zijn.

Dit kunnen klassieke monumentale panden zijn, nieuwe luxueuze woningen in het buitengebied of huizen met een prachtige stal ernaast. Eigenlijk alles wat buiten de stadskern valt en om de één of andere reden ‘bijzonder’ is.

Dit zijn vaak de wat duurdere objecten hoewel je per vierkante meter vaak relatief goedkoop uit bent. Je ziet dit ook aan de ligging van deze huizen, die bevinden zich doorgaans buiten de Randstad en andere stedelijke gebieden. Op Buitenstate.nl is er bewust gekozen voor landelijk en bijzonder wonen. De meest exclusieve objecten vallen onder Buitenstate Excellent.

Voordelen van verkopen via Buitenstate

Wil je een landelijk pand verkopen en zoek je naar een makelaar die hier ervaring mee heeft? Dan kun je terecht op Buitenstate.nl. Hier zijn nog een aantal voordelen van deze huizensite:

  • De bemiddeling van Buitenstate makelaars leidt tot aantoonbare hogere opbrengsten dan bij collega’s in deze branche. Een landelijk huis verkopen via deze specialisten levert dus meer op.
  • Er zijn 50 Buitenstate makelaars verspreid door Nederland waarmee er altijd iemand in de regio te vinden is.
  • Er wordt een glossy magazine uitgegeven waarmee serieuze kopers die op zoek zijn naar premium huizen benaderd worden.
  • Panden worden aangeboden bij een flinke groep potentiële kopers.
  • Makelaars op Buitenstate.nl zijn aangesloten bij NVM, NWWI en VastgoedCert.

Sommige makelaars zijn goed in het aankopen en verkopen van appartementen in hartje Amsterdam. Andere makelaars zijn weer beter met een landgoed in een prachtig natuurgebied. Kies een makelaarskantoor dat kennis heeft van de specifieke niche.

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|

Zijn Buitenstate makelaars lid van NVM?

In Nederland is het niet verplicht voor een makelaar om aangesloten te zijn bij een branchevereniging, veel kiezen hier wel voor. Daarnaast zijn er ook veel individuele makelaarskantoren die deel uitmaken van een franchise of ander samenwerkingsverband.

Dat maakt het er voor de consument niet altijd eenvoudiger op. Bij welke branche vereniging is Buitenstate aangesloten? Dat is heel eenvoudig te beantwoorden; bij de NVM, de Nederlandse Vereniging van Makelaars. Dit is de grootste belangenvereniging van makelaars in Nederland. De makelaars die zicht hebben aangesloten bij Buitenstate mogen het buitenstate label uitdragen.

NVM is dus een belangenorganisatie, Buitenstate is de naam voor een groep NVM makelaars die zich richten op landelijk wonen en monumentale panden. Op Buitenstate.nl vind je weer individuele makelaars die deel uitmaken van dit collectief.

Van een NVM makelaar mag je een zekere kwaliteit van dienstverlening verwachten, leden moeten cursussen volgen en bij een onenigheid kan de klant dit voorleggen aan een onafhankelijke commissie. Mocht de vaste makelaar plotseling uitvallen dan is er snel een vakkundige collega te vinden. Het biedt dus zeker voordeel om voor een makelaar te kiezen die aangesloten is bij een landelijke belangenorganisatie en jarenlange ervaring heeft.

Is landelijk wonen voor iedereen geschikt?

Als je een supermarkt op loopafstand wilt hebben of als je niet kunt zonder drukte op straat dan is landelijk wonen niet voor jou weggelegd. De huizen die je vindt op Buitenstate zijn zeker niet altijd boerderijen, het zijn wel huizen in het landelijk gebied.

Dit betekent veel vrije natuur, veel vrijheid maar wellicht wat minder faciliteiten die je in een stadskern zult tegenkomen. De meeste objecten liggen in het hogere prijssegment hoewel je geen miljonair hoeft te zijn om een huis te kopen buiten de bebouwde kom. Dit ligt iets anders bij de Buitenstate Excellent objecten waar alleen de heel bijzondere woningen onder vallen.

Waar moet je rekening houden met landelijk wonen?

De bijzondere wet- en regelgeving bij wonen in het landelijk gebied kan streng zijn. Dit geldt zeker voor monumentale panden of een woonboerderij. Klassieke gebouwen zijn lang niet altijd optimaal wat betreft isolatie dus er zijn zeker potentiële valkuilen bij een vrijstaand huis kopen in het buitengebied. Dit vraagt dus om een specifieke benadering. De makelaars van  zijn gespecialiseerd in landelijk wonen en woningen die buiten de norm vallen en beschikken over jarenlange aantoonbare expertise.

Dit begint al met een waardebepaling. Omdat het veelal unieke panden betreft met geheel eigen kenmerken kan er niet zomaar een waardebepaling worden uitgevoerd op basis van standaard gegevens. Kijk zelf op de website voor een overzicht van het aanbod en zoek direct een makelaar die aansluit op jouw (woon)wensen.

Internationaal landelijk wonen

Wil je luxe wonen in het buitenland? Ook dan kun je terecht op Buitenstate. Hoewel het een samenwerkingsverband betreft tussen Nederlandse makelaars is het wel degelijk mogelijk om naar monumentale panden, woonboerderij of landelijk gelegen huizen te zoeken via de website. Daarvoor zijn ze in februari 2020 een samenwerkingsverband aangegaan met de Amerikaanse organisatie Luxury Real Estate. Dit is een wereldwijd netwerk waar kopers en verkopers in het hogere segment huizen worden samengebracht.

Dit zijn woningen van 450.000 euro en hoger. Naast huizen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk kun je hier ook terecht voor huizen op het Europese vasteland tot aan China en Japan. Het aandeel panden op Nederlandse bodem is betrekkelijk klein omdat Nederland uiteraard een vrij klein gebied is. Als je niet beperkt bent tot de landsgrenzen kun je via LRE wellicht een mooi optrekje vinden. Bekijk hier de top 10 huizensites

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|

Buitenstate Magazine

Het Buitenstate Magazine is een schat aan inspiratie en informatie over het leven op het platteland. Dit tijdschrift is doorspekt met boeiende verslagen en artikelen over wonen in de buitenomgeving. Daarnaast krijg je een kijkje in de uitzonderlijke Buitenstates die momenteel te vinden zijn op de vastgoedmarkt.

Het assortiment aan beschikbare woningen is divers en rijk; van majestueuze villa’s die luxe en comfort uitstralen, tot karaktervolle woonboerderijen die de nostalgische charme van het landelijke leven weerspiegelen, en exclusieve landgoederen die een uniek verhaal vertellen. Elk pand heeft zijn eigen persoonlijkheid en charme die wacht om ontdekt te worden.

Buitenstate Magazine

Als je overweegt om je stadsleven in te ruilen voor de rust en schoonheid van het platteland, is het Buitenstate Magazine een onmisbare gids. Het helpt je niet alleen om een passend huis te vinden, maar biedt je ook een realistisch beeld van het landelijke leven.