We kennen allemaal Funda en het begrip NVM en VBO makelaars, maar wat doet een makelaar eigenlijk? Bieden ze nog steeds een meerwaarde in de tijd van internet, en hebben makelaars hun dienstenaanbod voldoende afgestemd op de eisen van deze tijd? Wat een makelaar doet en welke dienstverlener past bij jouw situatie lees je op deze pagina.

Maakt het uit welke makelaar je neemt?

Niet iedere makelaarskantoor is hetzelfde. Zo zijn er specialisten die zich richten op aankoop of verkoop, op appartementen in de stad of juist op luxe villa’s in de buitenwijken. Ook wat betreft de tarieven kunnen er flinke verschillen bestaan. Zo zijn er makelaars die standaard tarieven hanteren, of een percentage van de verkoopwaarde rekenen. Dit maakt vergelijken van makelaars en de bijbehorende makelaarscourtage niet zo eenvoudig. Gelukkig kun je online gratis en vrijblijvend meerdere offertes aanvragen op basis van jouw specifieke situatie. Er is namelijk niet zomaar een ‘beste makelaar’ aan te wijzen, er is wel de beste makelaar voor jouw unieke vraagstelling te vinden. Dit zijn de vier standaard diensten die een makelaarskantoor kan bieden:

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

1. Huis verkopen

Dit is de meest voorkomende reden om een makelaar in te schakelen. Naast tijd kan ondersteuning en advies van een professional je flink voordeel opleveren. Denk aan een waardebepaling en een in het oog springende advertentie. Daarnaast kan de koopprijs aanzienlijk opgekrikt worden, door de woning meer aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers, en door slim te onderhandelen.

2. Huis kopen

Bij een huis kopen kun je met de stroom meegaan, er is immers online enorm veel informatie te vinden. Toch zul je ook hier ergens in het traject te maken krijgen met de makelaar, zorg ervoor dat het een dienstverlener is die 100% aan jouw zijde staat. Alle papieren moeten in orde zijn, je wilt later niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Je zult merken dat niet alle makelaars op dezelfde wijze werken, vergelijk daarom eerst meerdere offertes alvorens een keuze te maken.

3. Huis verhuren

Naast de verkoopmakelaar en de aankoopmakelaar is er ook nog de verhuurmakelaar. Een huis kan namelijk veel geld opleveren in de verhuur, steeds meer particuliere huiseigenaren kiezen voor deze duurzame inkomstenbron. Een huis verkopen is een eenmalig proces, bij een huis of appartement verhuren heb je maandelijks inkomsten. Je kunt bijna alles uitbesteden waaronder werving, rondleidingen verzorgen, contracten opstellen en onderhoud van jouw woningbezit.

4. Huis taxeren

Dit is een dienst die niet ieder makelaarskantoor aanbiedt, al zullen ze doorgaans wel een taxateur kunnen inschakelen. Omdat er aan taxateurs hoge eisen worden gesteld zul je niet snel een verkeerde keuze maken. Een taxatierapport is van belang bij een hypotheekaanvraag, om de verkoopprijs te bepalen kun je ook een waardebepaling laten uitvoeren. Deze berekening wordt vaak zelfs gratis uitgevoerd zonder verdere verplichtingen. Vergelijk het aanbod van makelaars bij jou in de buurt.

Moderne makelaardij op basis van maatwerk

Ook bij de keuze voor een makelaar die jouw wensen begrijpt kun je online beginnen. Vraag meerdere offertes aan bij aanbieders in jouw regio, vergelijk ze op je gemak zonder verdere verplichtingen. Pas wanneer je een makelaar hebt gevonden die precies aansluit op jouw wensen en behoeften ga je samen aan de slag. Je houdt zelf de handen aan het stuur, maar wel met een ‘navigator’ aan je zijde.

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op starten en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.