Selecteer een pagina

Wat is mijn huis waard?

Vul hier jouw postcode in

Ben je serieus van plan jouw woning te verkopen en ben je op zoek naar een makelaar? Ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een erkende makelaar(s) bij jouw uit de buurt.


75%
Vul jouw gegevens aan


Bedankt voor uw aanvraag

De aanvraag is correct ontvangen en wordt z.s.m. in behandeling genomen. U ontvangt z.s.m. een bevestigingsmail. In het weekend kan het maximaal 2 dagen duren

Voorbeeldbrief bod huis

Als je na een bezichtiging helemaal overtuigd bent dat deze woning perfect is voor jouw toekomstplannen, dan is er geen moment om te verliezen. Trek de stoute schoenen aan en breng direct een bod uit op het huis! Kan dit zomaar, en hoe stel je deze brief op? Lees snel verder, dan leggen we het uit inclusief een voorbeeldbrief voor een bod op een huis.

 

Wat zijn de regels voor bieden op een huis?

In beginsel zijn er geen harde regels om een bod op een huis uit te brengen, zorg er wel voor dat jouw brief compleet is. Zo is het verstandig om niet alleen het bedrag op te nemen, maar ook de ontbindende voorwaarden. Wanneer de koop niet door kan gaan, ben je juridisch ingedekt bij ontbinding van het koopcontract. Je hoeft deze voorwaarden niet bij het openingsbod te vermelden, maar het helpt wel. De verkopende partij weet dan direct wat jouw intenties zijn. Vermeld ook roerende zaken die je eventueel wilt overnemen. Door nu open kaart te spelen, schep je duidelijkheid en wek je vertrouwen op.

 

Voorbeeldbrief bod huis

Onderstaand vind je een voorbeeldbrief die je kunt invullen en aanpassen op basis van jouw situatie. Mocht je hier nog vragen over hebben, dan kun je contact opnemen met een lokale makelaar. Die helpt je graag verder.

 

{Plaats, datum}

 

Betreft: Bod [straat + huisnummer, postcode + gemeente]

 

Beste heer / mevrouw [naam verkoper / makelaar],

 

Vorige week hebben we uw woning bezichtigd. Het betreft de woning aan de [straat + huisnummer, postcode + gemeente]. We willen graag een bod uitbrengen voor het bedrag van € [100.000] (zegge [honderdduizend] euro) kosten koper.

 

Naar verwachting zullen er na aankoop diverse kosten gemaakt worden, hier is rekening mee gehouden in het bod. Dit zijn de kosten voor:

 

[Vervanging CV ketel];

[Vervanging badkamer];

[Renovatie keuken];

[ … ].

 

Voor dit bod zijn de volgende ontbindende voorwaarden van toepassing:

 

[Onder voorbehoud van de financiering van de volledige koopsom binnen een periode van 6 weken na ter hand stellen van de koopovereenkomst.]

[Onder voorbehoud van toekenning NHG.]

[Oplevering op dag / maand / jaar.]

[Keuze voor notaris is aan de koper.]

[Geldigheid bod tot dag / maand / jaar.]

[Koper laat bouwtechnische keuring uitvoeren. Kosten voor noodzakelijk onderhoud zal € … niet overschrijden.]

[Met inbegrip van betegelde vloer en tuinbeplanting.]

[ … ]

 

We zien uw reactie graag tegemoet. Bij voorbaat dank.

 

[Naam]

[Straat + huisnummer]

[Postcode + gemeente]

[Telefoonnummer]

[E-mailadres]

 

Met dit voorbeeld kun je snel een bod op een huis uitbrengen. Dit mag gewoon per mail, dit hoeft niet aangetekend per post te gebeuren. Zorg er uiteraard wel voor dat het e-mailadres klopt, en dat je geen mail verstuurt vanaf een adres dat regelmatig in de ongewenste berichten belandt bij ontvangers.

 

Moet je persoonlijke informatie toevoegen?

Hoewel het niet nodig is om een persoonlijke toelichting te geven, kan het een rol spelen bij het gunnen van een woning wanneer jouw bod gelijk is aan die van een ander. Vertrouwen wekken is ook zeker van belang. Dan kan het voordeel bieden om een aankoopmakelaar in te schakelen, zelfs wanneer je op eigen titel het bod verzendt. Is jouw bod eigenlijk wel interessant genoeg als ‘aas’ zodat de verkopende partij zal toehappen? En heb je een marge gereserveerd voor onderhandelingen? Ook hierbij kan de makelaar je van dienst zijn.

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op starten en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.

Fijn dat ik nu niet zelf op zoek hoef naar een makelaar maar dat de makelaar naar mij komt.
We hebben 3 waardebepalingen ontvangen. We zijn nu nog bezig met onze hypotheek om te kijken wat we kunnen terug kopen alvorens we ons huis gaan verkopen. Bedankt voor het in contact brengen met de makelaars.

Loes

's-Hertogenbosch

We wisten niet zeker of we eerst ons huis moesten verkopen of eerst een ander huis moesten aankopen maar hierin hebben de makelaars ons perfect geadviseerd. We zijn nu eerst aan het kijken wat er allemaal met onze hypotheek mogelijk is. Bedankt voor het vrijblijvende advies.
Maike

Tilburg

Het duurde wel wat langer dan 2 dagen maar we hebben inmiddels een aantal makelaars op bezoek gehad. We ontvingen een duidelijk rapport over onze woning met hierin een duidelijke prijsonderbouwing. We hadden niet in de gaten dat de waarde van onze woning zoveel hoger zou liggen.
Bedankt.
Eric

Dokkum

De tool van watismijnhuiswaard is super.
ik had binnen een aantal dagen verschillende makelaars gesproken en diversen waardebepalingen ontvangen. Er zat onderling wel wat verschil in prijs maar we hebben wel een keuze voor een makelaar kunnen maken.
 
Thanks.
Niels

Rotterdam

×
Nieuwe aanvraag