Bekijk hier een voorbeeld brief bod huis

Als je na een bezichtiging helemaal overtuigd bent dat deze woning perfect is voor jouw toekomstplannen, dan is er geen moment om te verliezen. Trek de stoute schoenen aan en breng direct een bod uit op het huis! Kan dit zomaar, en hoe stel je deze brief op? Lees snel verder, dan leggen we het uit inclusief een voorbeeldbrief voor een bod op een huis.

Wat zijn de regels voor bieden op een huis?

In beginsel zijn er geen harde regels om een bod op een huis uit te brengen, zorg er wel voor dat jouw brief compleet is. Zo is het verstandig om niet alleen het bedrag op te nemen, maar ook de ontbindende voorwaarden. Wanneer de koop niet door kan gaan, ben je juridisch ingedekt bij ontbinding van het koopcontract. Je hoeft deze voorwaarden niet bij het openingsbod te vermelden, maar het helpt wel. De verkopende partij weet dan direct wat jouw intenties zijn. Vermeld ook roerende zaken die je eventueel wilt overnemen. Door nu open kaart te spelen, schep je duidelijkheid en wek je vertrouwen op.

Voorbeeldbrief bod huis

Onderstaand vind je een voorbeeldbrief die je kunt invullen en aanpassen op basis van jouw situatie. Mocht je hier nog vragen over hebben, dan kun je contact opnemen met een lokale makelaar. Die helpt je graag verder.

{Plaats, datum}

Betreft: Bod [straat + huisnummer, postcode + gemeente]

Beste heer / mevrouw [naam verkoper / makelaar],

Vorige week hebben we uw woning bezichtigd. Het betreft de woning aan de [straat + huisnummer, postcode + gemeente]. We willen graag een bod uitbrengen voor het bedrag van € [100.000] (zegge [honderdduizend] euro) kosten koper.

Naar verwachting zullen er na aankoop diverse kosten gemaakt worden, hier is rekening mee gehouden in het bod. Dit zijn de kosten voor:

[Vervanging CV ketel];

[Vervanging badkamer];

[Renovatie keuken];

[ … ].

Voor dit bod zijn de volgende ontbindende voorwaarden van toepassing:

[Onder voorbehoud van de financiering van de volledige koopsom binnen een periode van 6 weken na ter hand stellen van de koopovereenkomst.]

[Onder voorbehoud van toekenning NHG.]

[Oplevering op dag / maand / jaar.]

[Keuze voor notaris is aan de koper.]

[Geldigheid bod tot dag / maand / jaar.]

[Koper laat bouwtechnische keuring uitvoeren. Kosten voor noodzakelijk onderhoud zal € … niet overschrijden.]

[Met inbegrip van betegelde vloer en tuinbeplanting.]

[ … ]

We zien uw reactie graag tegemoet. Bij voorbaat dank.

[Naam]

[Straat + huisnummer]

[Postcode + gemeente]

[Telefoonnummer]

[E-mailadres]

Met dit voorbeeld kun je snel een bod op een huis uitbrengen. Dit mag gewoon per mail, dit hoeft niet aangetekend per post te gebeuren. Zorg er uiteraard wel voor dat het e-mailadres klopt, en dat je geen mail verstuurt vanaf een adres dat regelmatig in de ongewenste berichten belandt bij ontvangers.

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|

Moet je persoonlijke informatie toevoegen?

Hoewel het niet nodig is om een persoonlijke toelichting te geven, kan het een rol spelen bij het gunnen van een woning wanneer jouw bod gelijk is aan die van een ander. Vertrouwen wekken is ook zeker van belang. Dan kan het voordeel bieden om een aankoopmakelaar in te schakelen, zelfs wanneer je op eigen titel het bod verzendt. Is jouw bod eigenlijk wel interessant genoeg als ‘aas’ zodat de verkopende partij zal toehappen? En heb je een marge gereserveerd voor onderhandelingen? Ook hierbij kan de makelaar je van dienst zijn.

Klik hier voor een gratis waardebepaling van jouw woning