De MVA is een beroepsorganisatie van makelaars en taxateurs, net als de NVM dus. Het verschil is dat de MVA zich richt op Metropoolregio Amsterdam. Er zijn bijna 600 vastgoed professionals betrokken bij deze vereniging.

Ze noemen zichzelf “de Champions League van de Nederlandse vastgoedmarkt”. Dat is nogal een claim natuurlijk, hoog tijd dus om te bekijken wat MVA is en welke specialisaties ze aanbieden.

Wat is de MVA?

Als eerste beginnen we met de veelgestelde vraag: Waar staat de afkorting MVA voor? Dit staat voor Makelaarsvereniging Amsterdam. Als je het logo met het drie kruizen “Amsterdammertje” ziet dan wordt direct duidelijk in welke regio ze actief zijn. Het logo lijkt ook verdacht veel op het NVM logo, de grootste belangenorganisatie voor makelaars en taxateurs in Nederland.

Dit is geen toeval. De Makelaarsvereniging Amsterdam werd opgericht in 1877. Ruim een eeuw later zou de Makelaarsvereniging Amsterdam fuseren met de Nederlandse Bond van Makelaars tot de NVM. Alle leden van de MVA zijn dan ook lid van de NVM.

Het verschil tussen deze 600 makelaars en taxateurs en alle vastgoed professionals in de rest van Nederland is de regio waarin ze werkzaam zijn. MVA leden bedienen de Metropoolregio Amsterdam bestaande uit:

  • Aalsmeer
  • Amstelveen
  • Badhoevedorp
  • Diemen
  • Landsmeer
  • Ouderkerk aan de Amstel
  • Uithoorn
  • Waterland
  • de Zaanstreek
  • Zwanenburg

Buitenlanders zien Amsterdam vaak als ‘Holland’ ofwel Nederland als geheel. Nederlanders zien het gewoon als een grote gemeente in de Randstad nabij Schiphol. Als je een huis wilt kopen of verkopen in Nederland dan kun je bij iedere makelaar terecht, zelfs online. Welke specialisatie heeft MVA eigenlijk en wat kunnen ze voor Amsterdammers doen?

Wat doet de MVA?

Als vastgoed professionals die allemaal lid zijn van de NVM rijst de vraag in welk opzicht de Makelaarsvereniging Amsterdam verschilt ten opzichte van de rest? Wat is de MVA en wat maakt deze makelaars en taxateurs anders? Alle leden kunnen gebruik maken van dezelfde faciliteiten die NVM leden elders in het land ter beschikking hebben.

Maar de Metropoolregio Amsterdam vereist een andere aanpak en expertise. Lokale makelaars zijn in de regel meer geschikt als aankoop- of verkoopmakelaar omdat ze de regio beter kennen dan bijvoorbeeld internetmakelaars. Amsterdam is niet ‘zomaar’ een stad in Nederland, op diverse gebieden is deze gemeente het centrum van ons land. Met unieke uitdagingen die verder reiken dan een stad die gebouwd is op palen.

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|

Makelen is een vak

Het werkwoord ‘makelen’ hoor je niet vaak, toch is het een woord dat de Makelaarsvereniging Amsterdam op de website mva.nl gebruikt. Blijkbaar zijn ze serieus over hun vak en willen ze een actieve rol spelen in de Amsterdamse makelaardij.

Het kopen en verkopen van huizen is slechts een klein deel van de werkzaamheden die deze vereniging voor klanten kan betekenen. Huur en verhuur is ook mogelijk evenals het uitvoeren van taxaties, waardebepalingen en juridische zaken.

Makelaarsvereniging Amsterdam is de makelaar voor iedereen. Nou ja, iedereen in de Metropoolregio Amsterdam dan. Je kunt hier terecht als huurder, verhuurder, koper, verkoper, geboren en getogen Amsterdammer of als expat die hier komt werken. Daarom nemen ze kwaliteit heel serieus. Hiervoor zijn verschillende certificaten ontwikkeld zoals MVA Certified Expat Brokers, MVA Nieuwbouw Specialist, MVA Erfpacht Deskundige en MVA Business Specialist.

MVA specialisatie

MVA Certified Expat Brokers

Internationale woningzoekenden die zich in deze regio willen vestigen moet letten op dit kwaliteitslabel. Het is namelijk de enige organisatie met certificering die zich richt op expats. Sinds 2015 specialiseren ongeveer NVM kantoren zich in huisvesting voor internationale inwoners. Een betrouwbare makelaar vinden is helaas niet altijd eenvoudig, zeker niet voor expats die de regels en mogelijkheden vaak niet kennen. Het is ook prettig dat deze groep makelaars gegarandeerd de Engelse taal spreekt.

MVA Nieuwbouw Specialist

Bouwen, bouwen en nog meer bouwen. Dat is de opdracht van de regering maar in de praktijk gaat het niet zo snel. Als je ervoor kiest om een nieuwbouw woning te kopen dan kom je voor heel andere uitdagingen te staan dan bij bestaande bouw het geval is. Denk aan bouwtermijnen of een bouwdepot. Dit kwaliteitslabel garandeert dat je met een specialist werkt op het gebied van nieuwbouw woningen.

MVA Erfpacht Deskundige

Wist je dat er maar liefst 250.000 woningen in Amsterdam op erfpacht staan? Dit betekent dat ze mogelijk in aanmerking komen voor de overstapregeling. De MVA deskundigen met specialisatie in erfpacht zijn op de hoogte van de laatste regels, de termijnen en helpen je de juiste wijze afwegingen te maken. Denk aan het vaststellen van de waarde van het erfpandrecht, de waardering en de mogelijkheden wanneer er geen referentie objecten zijn.

MVA Business Specialist

Amsterdam en zaken doen gaan hand in hand. Naast particuliere huiseigenaren, huurders en woningzoekenden kunnen ook bedrijven terecht bij de Makelaarsvereniging Amsterdam. Hiervoor is een specialisatie in het leven geroepen die maatwerk dienstverlening biedt voor ondernemers die op zoek zijn naar een locatie of vastgoed willen exploiteren. Er is veel bedrijvigheid in Amsterdam en dit beperkt zich niet alleen tot bedrijfsterreinen.

Op mva.nl kun je contact opnemen met specialisten, ook vind je hier het Makelaarsvereniging Amsterdam woningaanbod. Je kunt eveneens funda.nl bezoeken waar uiteraard ook veel woningen in Amsterdam te vinden zijn.

MVA woningaanbod

Als je niet verder wilt zoeken dan Metropoolregio Amsterdam dan kun je op mva.nl direct het MVA woningaanbod bekijken in de regio. Dit kan met een lijst of met een interactieve kaart. Als je gebruikt maakt van de kaart dan kun je inzoomen tot op straatniveau om een object te vinden.

MVA woningaanbod

Klik op het icoon en je ziet direct een beschrijving van het pand inclusief informatie zoals de ligging ten opzichte van de hoofdwegen in en rond Amsterdam. Je kunt vanuit deze beschrijving contact opnemen met het makelaarskantoor dat de verkoop of verhuur van dit object coördineert. Wil je een bezichtiging inplannen? Dit kan direct via mva.nl zonder de noodzaak om eerst in te loggen.

Op de website kun je ook de meeste gestelde vragen bekijken of neem direct contact op voor maatwerk advies. Je kunt tevens een taxateur opzoeken als je een taxatie wilt laten uitvoeren. Houd er rekening mee dat in Amsterdam de taxateur maximaal 10 kilometer van het object gevestigd mag zijn. In het grootste deel van Nederland is dit 20 kilometer.

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|