Wat de reden is waarom je de keuken bij jou in huis graag snel aan wilt gaan pakken, kan erg verschillend zijn. Misschien ben je net verhuisd en pak je daarom de stijl maar al te graag goed aan. Of je merkt dat de keuken in de loop van de tijd is verouderd en daarom wil je het graag in een nieuw jasje steken.

Heb je te maken met een wat kleinere ruimte? Dan weet je maar al te goed dat je op een slimme manier om moet gaan met iedere beschikbare vierkante meter. Daar helpen we je graag bij en geven je alvast een paar handige tips.

Kies voor een keuken op maat en maak optimaal gebruik van de ruimte

Op het moment dat je kiest voor een keuken op maat, profiteer je meteen van een aantal aantrekkelijke voordelen. Het beste van alles? Je weet zeker dat je optimaal gebruik gaat maken van de ruimte. Misschien ga je voor bovenkastjes die reiken tot aan het plafond. Een handig kastje in de hoek van de keuken.

Of dat ene onhandige nisje in de keuken gebruik je handig met een maatwerk kast. Al met al zijn de mogelijkheden haast oneindig.

Heb je al goed nagedacht over de nodige hoeveelheid opbergruimte?

Misschien weet je het maar al te goed. Een kleine keuken kan al snel erg rommelig ogen. Gelukkig kun je daar snel de nodige stappen in maken door extra opbergruimte te introduceren. Ontwerp je keuken zelf in 3D en voeg bijvoorbeeld extra kastjes boven het aanrecht toe.

Kleine keukens, grote ideeën: Online ontwerptips voor compacte ruimtes

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|

Door net even wat meer opbergruimte toe te voegen aan de keuken, heb je meer plek voor bijvoorbeeld het opbergen van potten, pannen en servies. En hoe meer producten er uit het zicht zijn, des te netter en optisch groter de ruimte kan ogen.

Kies voor lichte kleuren en laat de keuken optisch groter lijken

Maar ook het gebruik van de juiste soort kleuren is enorm belangrijk voor een kleine keuken. Probeer altijd gebruik te maken van lichte kleuren. Denk daarbij aan een keukenkastje in een lichte kleur of een aanrechtblad in een bijpassende lichte tint. Hierdoor kun je de keuken optisch groter laten lijken en je investeert ook nog eens in een tijdloos design.

Hierdoor ziet de keuken er na vele jaren gebruik nog steeds even geweldig uit. En dat is natuurlijk wel zo belangrijk op het moment dat je een nieuwe keuken voor je eigen woning uit gaat zoeken.

Zoek enkel de apparatuur uit die je écht nodig hebt

Ook het uitzoeken van de apparatuur is een erg belangrijke stap tijdens het ontwerpen van de keuken. Ga dan wel altijd voor jezelf even na wat je nu echt nodig gaat hebben. De apparatuur neemt immers aardig wat ruimte in beslag. Met bijvoorbeeld een compacte oven en koelkast met praktisch vriesvak kun je al aardig uit de voeten.

Door op een slimme manier om te gaan met de ruimte die je hebt, zou het zomaar zo eens kunnen zijn dat je de ruimte nog beter gaat benutten.

Kies voor enkel de beste ontwerpopties van de keukenwinkel

Je kunt erg makkelijk voor keuken inspiratie een keer een bezoek brengen aan een keukenwinkel bij jou in de regio. Hier zie je meteen uit wat voor soort stijlen je zoal kunt kiezen en wat er allemaal mogelijk is met een kleine keuken. Het zal je verbazen hoeveel opties er vandaag de dag zoal zijn.

Laat je altijd uitgebreid informeren door een adviseur uit de winkel, zodat je ook net even wat beter weet wat de mogelijkheden voor je eigen keuken zoal zijn.