Merius Hypotheken is een hypotheekverstrekker maar er zit geen bank achter. Het geld komt van meerdere internationale partijen die vastgoed financieren in Nederland. De organisatie behoort tot CMIS, dezelfde organisatie waar ook Adaxio,, De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek onder vallen. Naast kopers in vaste dienst zijn er tevens mogelijkheden voor ZZP’ers en flexwerkers.

Wie zit er achter Merius Hypotheken?

Sinds 2016 levert Merius Hypotheken diensten aan starters en doorstromers in Nederland. Daarbij wordt gewerkt op basis van een geautomatiseerd acceptatie proces. Dit is mogelijk omdat het concept is ontwikkeld binnen strakke grenzen, zo kan er snel worden bepaald of je in aanmerking komt voor een hypotheek. Het meeste geld komt van verzekeraars, pensioenfondsen en asset managers in binnen- en buitenland. Om een hypotheek af te sluiten bij deze partij dien je contact op te nemen met een hypotheekadviseur. Het is niet mogelijk om direct bij Merius een lening af te sluiten.

Merius Hypotheken

Merius Hypotheken betrouwbaar?

Op dit moment zijn er ongeveer 15.000 klanten in Nederland die een lening hebben afgesloten bij Merius Hypotheken. Wat betreft financiële middelen heeft de organisatie ruim 4,5 miljard euro opgehaald bij diverse Europese partijen. Zelf geven ze aan dat de vastgoedmarkt in Nederland heel interessant is voor investeerders wat betekent dat ze voorlopig nog wel doorgaan met hypothecaire leningen verstrekken. Er is wel een kans dat specifieke producten tijdelijk niet beschikbaar zijn als er te weinig geld beschikbaar is om te investeren. Dit heeft echter geen invloed op bestaande klanten.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij Merius Hypotheken?

Als je reeds een huis bezit dan zou je eerst een waardebepaling aan kunnen vragen voor de huidige woning. De lokale makelaar kan dit voor je doen. Zo ontdek je wat de mogelijkheden zijn op basis van de overwaarde. Als koper mag je niet meer lenen dan 100 procent van de taxatiewaarde, dit geldt voor zowel starters als doorstromers. Verhogen, verhuizen en een tweede hypotheek zijn allemaal opties die Merius Hypotheken aanbiedt.

Merius Hypotheken biedt drie hypotheekvormen aan:

  1. Lineaire hypotheek met een vaste netto aflossing per maand.
  2. Annuïtaire hypotheek met een vaste bruto aflossing per maand
  3. Aflossingsvrije hypotheek waarbij alleen rente wordt afgelost

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij Merius Hypotheken?

Omdat Merius Hypotheken werkt met vaste kaders is het mogelijk om zeer snel respons te geven op de eerste aanvraag. Dezelfde dag kun je nog een rente voorstel tegemoet zien. Dit werkt op basis van een geautomatiseerd systeem. De aanvraag verloopt altijd via een onafhankelijke hypotheekadviseur, het is niet mogelijk om direct via Merius een hypotheek af te sluiten. De doorlooptijd is mede afhankelijk van het moment dat je de gevraagde informatie kunt aanleveren.

Merius hypotheek afsluiten

Op meridiushypotheken.nl kun je alle mogelijkheden en voorwaarden vinden evenals de actuele rentestanden. Zoek een hypotheekadviseur die je verder kan helpen om een aanvraag in te dienen. Bij Merius Hypotheken is het mogelijk om jaarlijks maximaal 25 procent per leningdeel af te lossen uit eigen middelen. Als de lening wordt afgelost dan zullen de maandlasten ook dalen. Als door waardestijging de hypotheek in een andere risicoklasse terecht komt dan is het mogelijk om deze klasse aan te passen. Hiervoor is wel een recent taxatierapport nodig of een recente WOZ-beschikking. Bekijk hier de hypotheekrente verwachting voor 2022