Het is eigenlijk altijd een goed idee om in de eigen woning te investeren. Hiermee verhoog je niet alleen het wooncomfort, maar zorg je er ook voor dat je woning meer waard wordt. Dit kan voordelen hebben als je in de toekomst je huis gaat verkopen. Zelf ervaar je de bijkomende voordelen (denk aan wooncomfort en een lagere energierekening) natuurlijk al direct. Maar welke verbouwingen dragen echt bij aan een hogere waarde van jouw woning? Waar moet je aan denken?

Betere isolatie

Een goede isolatie verhoogt niet alleen het wooncomfort en verlaagt de energiekosten, maar draagt ook bij aan een waardevermeerdering van de woning. Er zijn verschillende dingen waar je aan kunt denken bij het verbeteren van de isolatie. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het vervangen van de kozijnen in huis.

Kunststof kozijnen in combinatie met de juiste beglazing dragen bij aan een hoger wooncomfort en een lagere energie. Zo zorg je er immers voor dat er minder warmte door de ruiten kan ontsnappen. Er zijn ook andere mogelijkheden. Denk aan dakisolatie en spouwmuurisolatie. Zeker met de huidige energieprijzen is dit een zeer waardevolle investering waar je niet alleen nu, maar ook op de lange termijn veel profijt van kunt hebben.

Heeft Isoleren invloed op de waarde van mijn woning

Meer woonoppervlakte creëren

Een van de beste manieren om de waarde van een woning te verhogen is door meer woonoppervlakte te creëren. Bijvoorbeeld door het realiseren van een aan- of uitbouw. Ook het plaatsen van een dakkapel kan dit effect hebben. Zo creëer je eenvoudig een extra kamer op zolder. Handig voor nu, maar ook zeker als je je woning in de toekomst wil verkopen.

Verduurzamen van de woning

Duurzaamheid speelt tegenwoordig een steeds belangrijkere rol. Mensen vinden dit steeds belangrijker. Ook bij het kopen van een nieuwe woning. Met het realiseren van duurzame installaties geef je jouw woning dan ook direct meer waarde mee. Bovendien wordt deze aantrekkelijker in de woningmarkt.

Zeker wanneer andere woningen in de omgeving dit niet hebben. Denk bij het verduurzamen van de woning aan het plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp. Hier heb je allereerst zelf profijt van, maar maakt je woning dus ook aantrekkelijker en uiteindelijk meer waard in de verkoop.

Renoveren

Is de badkamer, keuken en/of vloer in huis flink gedateerd? Dan is het goed om te kijken naar de mogelijkheden om deze op te knappen. Houd er wel rekening mee dat dit erg smaakgevoelig is. Als je van plan bent om de woning binnen korte tijd te verkopen, dan is het goed om met de huidige woontrends rekening te houden en niet voor al te aparte kleuren of combinaties te kiezen.

Met een tijdloze renovatie zorg je direct voor meer waarde van de woning. Veel kopers zijn immers op zoek naar een woning waar ze direct in kunnen trekken. Als ze dergelijke grote renovaties niet meer zelf hoeven uit te voeren, dan kan dit jouw woning een stuk aantrekkelijker maken en zijn ze vaak ook bereid om meer te betalen.