Waardebepaling huis aanvragen

Bij de verkoop van een huis komt veel kijken. Met vragen zoals “wat is mijn huis waard” en “ door welke makelaar kan ik het beste een waardebepaling laten uitvoeren”, zijn veelvoorkomend als het gaat om de verkoop van een woning. Natuurlijk heb je aan de hand van de WOZ-waarde van jouw woning wel een indicatie, maar voor een reële en accurate waardebepaling moet er rekening gehouden worden met veel meer aspecten dan alleen je woz waarde.

Wat is een waardebepaling?

Een waardebepaling is een berekening van de huidige verkoopwaarde van jouw huis. Deze waarde wordt vastgesteld door een erkende makelaar. Een waardebepaling is niet hetzelfde als een taxatie. Een taxatie rapport gebruik je bijvoorbeeld voor het aanvragen van een nieuwe hypotheek.

Wat bepaalt de waarde van een huis?

Tijdens een waardebepaling wordt er rekening gehouden met de volgende informatie. Locatie van de woning, oppervlakte van de woning, staat van onderhoud van de woning, woonoppervlakte, perceel oppervlakte en afwerking. Daarnaast zal de makelaar kijken naar de prijsontwikkelingen van woningen in jouw buurt en kijkt hij naar de woningmarkt. Deze factoren bepalen samen de woningwaarde van jouw huis.

Waarde woning berekenen hoe doe je dat?

Uiteraard kun je de waardebepaling van jouw woning ook online laten berekenen door te kijken naar het CBS en Kadaster gegevens. Toch geeft dit niet altijd een goede waardebepaling. Wordt er bijvoorbeeld rekening gehouden met het energielabel van het huis? Zijn er recent vernieuwingen aangebracht aan of in het pand en welke materialen zijn daarvoor gebruikt?

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Waardebepaling huis door het kadaster

Het is ook mogelijk om een online waardebepaling te laten uitvoeren door het Kadaster maar deze gegevens zijn niet altijd accuraat. Daarnaast zijn dit soort online systemen niet van alles op de hoogte. De woningwaarde online berekenen is dus niet zo eenvoudig.

Kosten waardebepaling huis

Wat kost een waardebepaling? Een waardebepaling van een huis is doorgaans gratis. Een makelaar biedt deze dienst aan om zo met mogelijke potentiële verkopers in contact te komen. Een advies is wel om een lokale makelaar de waardebepaling van jouw huis te laten uitvoeren. Hij of zij is namelijk als beste op de hoogte van de prijsontwikkelingen bij jouw in de buurt.

Gratis waardebepaling huis

Wil je graag weten voor wat voor bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden (verkoopprijs) en ben je benieuwd wat de vraagprijs is van jouw woning? Vul hieronder je gegevens in en ontvang direct een gratis waardebepaling van jouw woning.