Waardebepaling van jouw huis nodig? Bij de verkoop van een huis komt veel kijken, bijvoorbeeld welke makelaar kan ik het beste een waardebepaling van mijn huis laten uitvoeren. Het is een veelvoorkomende vraag als het gaat om de verkoop van een woning.

Natuurlijk heb je aan de hand van de WOZ-waarde of een online woningwaarde calculator van jouw woning wel een indicatie, maar voor een reële en accurate waardebepaling moet er rekening gehouden worden met veel meer aspecten dan alleen je woz waarde. Ook vergelijkbare woningen spelen hierin een rol

Wat is een waardebepaling?

Een waardebepaling is een berekening van de huidige verkoopwaarde van jouw huis. Deze waarde wordt vastgesteld door een erkende makelaar. Een waardebepaling is niet hetzelfde als een officiële taxatie. Voor het aanvragen van een hypotheek heb je een officiële taxatie nodig van een taxateur. Aan een professionele taxatie zijn ook kosten verbonden.

Wat bepaalt de waarde van een woning?

Tijdens een waardebepaling (schatting) wordt er rekening gehouden met de volgende informatie. Locatie van de woning, oppervlakte van de woning, staat van onderhoud van de woning, woonoppervlakte, perceel oppervlakte, afwerking en de huidige waarde.

Daarnaast zal de makelaar kijken naar de prijsontwikkeling, huizenprijzen en transacties van vergelijkbare huizen buurt en kijkt hij naar de woningmarkt. Deze factoren bepalen samen de woningwaarde (geschatte waarde) van jouw huis.

Woningwaarde berekenen hoe doe je dat?

Online kun je gratis de waarde van je woning berekenen. Uiteraard kun je de waardebepaling van jouw eigen huis laten berekenen door te kijken naar het CBS en Kadaster gegevens zoals bijvoorbeeld de laatste verkoopprijs. Toch geeft dit niet altijd een goed zicht op de huidige woningwaarde.

Wordt er bijvoorbeeld rekening gehouden met het energielabel van het huis? Zijn er recent vernieuwingen aangebracht aan of in het pand en welke materialen zijn daarvoor gebruikt?

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|

Waardebepaling door het kadaster

Het is ook mogelijk om een online waardebepaling te laten uitvoeren door het Kadaster maar deze gegevens zijn niet altijd accuraat. Daarnaast zijn dit soort online systemen niet van alles op de hoogte. De woningwaarde online berekenen is dus niet zo eenvoudig.

Kosten van een waardebepaling

Wat kost een waardebepaling? Een waardebepaling uitvoeren is doorgaans gratis, er zijn dus geen kosten aan verbonden. Makelaars bieden deze dienst aan om zo met mogelijke potentiële verkopers in contact te komen.

Een advies is wel om een lokale makelaar de waardebepaling van jouw huis te laten uitvoeren om tot een actuele waarde te komen. Hij of zij is namelijk als beste op de hoogte van de prijsontwikkelingen, verkoopprijzen bij jouw in de buurt en kan de woningwaarde dus als beste bepalen.

Waardebepaling huis

Wat is mijn woning waard? Wil je graag de exacte waarde weten en wil je weten voor wat voor bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden (verkoopprijs) en ben je benieuwd wat de vraagprijs is van jouw woning? Vul hieronder je gegevens in en ontvang direct een gratis waardebepaling van jouw woning.