Selecteer een pagina

Wat is mijn huis waard?

Vul hier jouw postcode in

Ben je serieus van plan jouw woning te verkopen en ben je op zoek naar een makelaar? Ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een erkende makelaar(s) bij jouw uit de buurt.


75%
Vul jouw gegevens aan


Bedankt voor uw aanvraag

De aanvraag is correct ontvangen en wordt z.s.m. in behandeling genomen. U ontvangt z.s.m. een bevestigingsmail. In het weekend kan het maximaal 2 dagen duren

Kan ik mijn huis zelf op Funda plaatsen?

Funda is de grootste site in Nederland op het gebied van huizen verkopen. Je vindt hier een groot aantal woningen die te koop worden aangeboden. Kun je zelf een huis op Funda plaatsen? Of moet je een makelaar inschakelen om alles voor je te regelen? De mysteries rond Funda.nl worden onthuld op deze pagina.

 

Wie zit er achter Funda?

Het onroerend goed platform Funda.nl werd opgericht in 2001 door de brancheorganisatie Nederlandse Vereniging van Makelaars ofwel NVM. In eerste instantie werden alleen huizen geplaatst die beheert of verkocht werden door of via NVM makelaars. Sinds 2007 worden ook andere makelaars toegelaten op dit platform, de tarieven kunnen wel afwijken voor niet-aangesloten makelaars. Oorspronkelijk werd het platform opgericht door de NVM in samenwerking met Wegener Media. In 2013 heeft NVM de aandelen van Wegener Media gekocht, waarmee NVM Holding BV en Stichting Administratiekantoor Funda nu volledig eigenaar zijn van de website.

 

Voorkeur voor een NVM makelaar?

Hoewel de Nederlandse Vereniging van Makelaars de grootste belangenorganisatie is voor makelaars en taxateurs, is het zeker niet de enige branche organisatie. Zo zijn er VBO makelaars en VastgoedPRO die tevens de belangen behartigen van zowel makelaars als de klanten die een huis willen kopen of verkopen. Sinds 2008 worden huizen via verkoopmakelaars van zowel VBO als VastgoedPRO toegelaten op Funda.nl. Tot 2015 werden deze resultaten onder het aanbod van NVM makelaars geplaatst, waarmee er een duidelijke voorkeur en verhoogde zichtbaarheid bestond voor NVM makelaars. Dit onderscheid is sindsdien opgeheven, nu worden huizen op basis van relevantie vertoond, er wordt in de sortering geen rekening gehouden met de aanbieder. Daarmee heeft de verkoper een grotere vrijheid om een makelaar te kiezen. Het is nog wel mogelijk om de zichtbaarheid te verhogen middels een betaalde plaatsing met meer mogelijkheden. Denk aan regionaal adverteren of de toevoeging van 360 graden foto’s.

 

Kan ik mijn huis zelf op Funda plaatsen?

Het korte antwoord is “nee, je kunt zelf geen huis op Funda plaatsen”. Er is namelijk altijd een makelaar nodig om de publicatie voor je uit te voeren. Het is wél mogelijk om veel zaken zelf uit te voeren. Denk aan foto’s maken, teksten schrijven, alle inhoud van de advertentie gereedmaken voor publicatie. Dit kan je kosten besparen bij de makelaar. Het is overigens ook mogelijk om deze werkzaamheden uit te besteden aan de makelaar of een andere aannemer tegen extra kosten. Dit kun je het beste bespreken met de makelaar van jouw keuze. Zelf de plaatsing invullen kan in beginsel goedkoper zijn, maar als een professioneel ogende publicatie meer interesse of zelfs een hogere verkoopsom oplevert kan deze investering dubbel en dwars worden terugverdiend.

 

Niet de enige vis in de zee

Er zijn in het verleden meerdere klachten ingediend bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit vanwege de machtspositie die Funda in zou nemen binnen de Nederlandse vastgoedsector Hoewel deze klachten vooralsnog niet gegrond zijn verklaard, zijn er in de loop der jaren wel concurrenten bijgekomen, wat een mogelijke monopoliepositie aanzienlijk vermindert. Sites als Zoekallehuizen.nl is een doorlink site die publicaties op Funda in verkorte vorm plaatst, daarnaast zijn er sites als Jaap.nl, Huizenzoeker.nl en Huislijn.nl.

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op starten en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.

Fijn dat ik nu niet zelf op zoek hoef naar een makelaar maar dat de makelaar naar mij komt.
We hebben 3 waardebepalingen ontvangen. We zijn nu nog bezig met onze hypotheek om te kijken wat we kunnen terug kopen alvorens we ons huis gaan verkopen. Bedankt voor het in contact brengen met de makelaars.

Loes

's-Hertogenbosch

We wisten niet zeker of we eerst ons huis moesten verkopen of eerst een ander huis moesten aankopen maar hierin hebben de makelaars ons perfect geadviseerd. We zijn nu eerst aan het kijken wat er allemaal met onze hypotheek mogelijk is. Bedankt voor het vrijblijvende advies.
Maike

Tilburg

Het duurde wel wat langer dan 2 dagen maar we hebben inmiddels een aantal makelaars op bezoek gehad. We ontvingen een duidelijk rapport over onze woning met hierin een duidelijke prijsonderbouwing. We hadden niet in de gaten dat de waarde van onze woning zoveel hoger zou liggen.
Bedankt.
Eric

Dokkum

De tool van watismijnhuiswaard is super.
ik had binnen een aantal dagen verschillende makelaars gesproken en diversen waardebepalingen ontvangen. Er zat onderling wel wat verschil in prijs maar we hebben wel een keuze voor een makelaar kunnen maken.
 
Thanks.
Niels

Rotterdam

×
Nieuwe aanvraag