Selecteer een pagina

Wat is mijn huis waard?

Vul hier jouw postcode in

Ben je serieus van plan jouw woning te verkopen en ben je op zoek naar een makelaar? Ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een erkende makelaar(s) bij jouw uit de buurt.


75%
Vul jouw gegevens aan


Bedankt voor uw aanvraag

De aanvraag is correct ontvangen en wordt z.s.m. in behandeling genomen. U ontvangt z.s.m. een bevestigingsmail. In het weekend kan het maximaal 2 dagen duren

No cure no pay makelaar

“No cure no pay” is een bekende Engelse term, wat zoveel betekent als “geen oplossing, niets betalen”. Dit is een constructie die dienstverleners regelmatig hanteren om een potentiële klant te verleiden om met deze aanbieder te werken. Er is nog een andere uitdrukking van toepassing: “baat het niet, dan schaadt het niet”. In dit geval is er geen ‘schade’ aan je portemonnee wanneer je besluit om je huis te verkopen via een no cure no pay makelaar. Hoe werkt dit eigenlijk, en waarom zou een betrouwbare makelaar gratis voor je werken?

Wat is een no cure no pay makelaar?

Een makelaar die werkt volgens het “no cure no pay” principe zal geen kosten berekenen tenzij de gewenste transactie is uitgevoerd. Dit zal in de meeste gevallen de verkoop van een woning of appartement zijn. Wanneer de makelaar niet in staat is een verkoop te realiseren op basis van de overeenkomst met de huiseigenaar, dan hoeft er niet betaald te worden. Alleen wanneer de verkoop rond is zal er een rekening worden gestuurd. Dit klinkt heel aantrekkelijk, maar werkt deze makelaar echt gratis?

Gratis onder voorwaarden

Er is niet veel in de wereld wat volledig gratis is, ook een no cure no pay makelaar kan kosten berekenen. Er zijn drie mogelijke kostenposten, die je gelukkig nooit alledrie zult betalen:

  1. Opstartkosten: Mooie foto’s maken, het pand aanbieden op Funda, een mooi bord in de voortuin; het zijn allemaal vaste kosten die gemaakt moeten worden. Het is mogelijk dat een no cure no pay makelaar deze kosten standaard berekend, met als kanttekening dat deze kosten weer komen te vervallen bij een succesvolle verkoop.
  2. Makelaarscourtage: Dit is de ‘pay’ ofwel betaling waar de makelaar op hoopt, en de ‘cure’ ofwel oplossing waar de huiseigenaar op zit te wachten. Deze courtage kan een vast bedrag zijn, vaak is het een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs.
  3. Intrekkingskosten: Wanneer de huiseigenaar toch besluit om van verkoop af te zien, dan kan de no cure no pay makelaar naar zijn / haar centen fluiten. Mocht dit het geval zijn, dan kunnen er ‘intrekkingskosten’ van toepassing zijn. Dit is een garantie voor de makelaar dat ze geen tijd verspillen aan een verkoop die niet afgerond wordt. Het biedt ook meer zekerheid dat de verkoper daadwerkelijk van plan is de woning van de hand te doen.

Wanneer je besluit om met een no cure no pay makelaar in zee te gaan, vraag dan eerst duidelijk naar de voorwaarden, uitzonderingen en mogelijke kosten.

Zeker van je zaak

Een no cure no pay makelaar zal hemel en aarde verzetten om jouw huis voor een mooie prijs te verkopen. Anders zullen ze immers niets aan je verdienen. Mocht het uiteindelijk toch niet lukken, dan betaal je slechts een minimaal bedrag. Dit betekent overigens niet dat je altijd goed uit bent als klant. Wanneer jouw makelaar elders meer geld kan verdienen, dan kan jouw bordje “Te Koop” spinnenwebben vangen in de voortuin. Het is altijd verstandig om no cure no pay makelaars met elkaar te vergelijken en zo de juiste dienstverlener te kiezen. Zo zijn er specialisten in eengezinswoningen, appartementen of juist luxe villa’s. Ook de tarieven kunnen flink uiteenlopen.

Fijn dat ik nu niet zelf op zoek hoef naar een makelaar maar dat de makelaar naar mij komt.
We hebben 3 waardebepalingen ontvangen. We zijn nu nog bezig met onze hypotheek om te kijken wat we kunnen terug kopen alvorens we ons huis gaan verkopen. Bedankt voor het in contact brengen met de makelaars.

Loes

's-Hertogenbosch

We wisten niet zeker of we eerst ons huis moesten verkopen of eerst een ander huis moesten aankopen maar hierin hebben de makelaars ons perfect geadviseerd. We zijn nu eerst aan het kijken wat er allemaal met onze hypotheek mogelijk is. Bedankt voor het vrijblijvende advies.
Maike

Tilburg

Het duurde wel wat langer dan 2 dagen maar we hebben inmiddels een aantal makelaars op bezoek gehad. We ontvingen een duidelijk rapport over onze woning met hierin een duidelijke prijsonderbouwing. We hadden niet in de gaten dat de waarde van onze woning zoveel hoger zou liggen.
Bedankt.
Eric

Dokkum

De tool van watismijnhuiswaard is super.
ik had binnen een aantal dagen verschillende makelaars gesproken en diversen waardebepalingen ontvangen. Er zat onderling wel wat verschil in prijs maar we hebben wel een keuze voor een makelaar kunnen maken.
 
Thanks.
Niels

Rotterdam

×
Nieuwe aanvraag