Een huis kopen is duur, een duurzaam huis kopen kan nog duurder zijn. Triodos Hypotheken helpt je met een huis kopen of bouwen en geeft korting als je energiebesparende maatregelen doorvoert. De focus op duurzaamheid is het voornaamste onderscheidend kenmerk van deze hypotheekverstrekker. Als je duurzaamheid van belang vindt, al is het alleen maar om te besparen op de energierekening, dan kan een Triodos hypotheek voor jou de beste keuze zijn.

Wie zit er achter Triodos Hypotheken?

Triodos Hypotheken is een product van Triodos Bank NV. Dit is een Nederlandse bank die tevens actief is in België, Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Het profiel van deze bank is ethisch verantwoord en duurzaam waarbij menselijke waardigheid voorop staat. People, Planet, Profit. Sparen is ook mogelijk, via Triodos Hypotheken kun je een huis kopen. Om te pinnen werken ze samen met de Rabobank want er is slechts één kantoor in Nederland.

triodos hypotheken

Is Triodos Hypotheken betrouwbaar?

Duurzaamheid is bij Triodos Hypotheken geen reclame slogan, het is de reden dat de bank oorspronkelijk werd opgericht in 1968. Met internationale vestigingen en ruim 750.000 rekeninghouders wereldwijd is dit concept succesvol gebleken. Door samen te werken met andere banken hebben ze indirect wel geïnvesteerd in zaken als kernwapens, dat is op de financiële markt overigens lastig te voorkomen. Ondanks het feit dat ze als bank niet altijd de meest voordelige rente bieden geeft het duurzaamheidsaspect voor veel klanten de doorslag.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij Triodos Hypotheken?

Je kunt bij Triodos Hypotheken tot maximaal 100 procent van de taxatiewaarde lenen mits deze uitgevoerd wordt door een erkend taxateur. Sinds 1 maart 2022 is het bij deze hypotheekverstrekker ook mogelijk om met een Calcasa Desktop Taxatie een huis te kopen. Dit is een online taxatie die snel en goedkoop uitgevoerd wordt op afstand. Je kunt dan echter tot maximaal 90 procent van de taxatiewaarde lenen. Het is wel mogelijk om een Energiebespaarlening af te sluiten tot 25.000 euro met 0 procent rente mits de aanvraag wordt ingediend in 2022. Wil je weten wat jouw huis waard is? Dan kun je gratis en vrijblijvend een waardebepaling aanvragen bij lokale makelaars.

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij Triodos Hypotheken?

De aanvraag voor een Triodos Hypotheek is sterk afhankelijk van de persoonlijke situatie en jouw woonwensen. Als je een niet-standaard woning voor ogen hebt dan moeten er wellicht meer zaken afgestemd worden. De optie voor online taxatie betekent dat de aankoop van een meer conventionele woning sneller verloopt evenals een huis kopen met Nationale Hypotheek Garantie. Bezoek triodos.nl voor meer informatie over de procedure, je kunt hier ook de maximale hypotheek berekenen.

Triodos hypotheek afsluiten

Als je een huis wilt kopen of bouwen dat duurzaam en energiezuinig is dan denkt Triodos Hypotheken graag met je mee. Zo daalt de rente naarmate je huis duurzamer wordt en je kunt extra geld lenen als je de woning verduurzaamt. Als je voor de goedkoopste lening gaat, of graag een kantoor in de buurt wilt, dan is deze hypotheekverstrekker mogelijk niet de beste optie voor jouw wensen. Als duurzaamheid ook voor jou prioriteit heeft dan is het zeker interessant om de website van Triodos Hypotheken een keer te bezoeken.