Hoewel de naam anders doet vermoeden is IQWoon Hypotheken geen hypotheekverstrekker voor hoogbegaafde personen. Het is een woordspeling en je spreekt het uit als “ik woon”. Wat heeft deze organisatie te bieden naast een opvallende merknaam en waar komt het geld vandaan bij deze nieuwe speler op de hypotheek markt?

Wie zit er achter IQWoon Hypotheken?

In tegenstelling tot hypotheekverstrekkers als ING en ABN-AMRO is IQWoon geen bank. Waar komt het geld vandaan? Uit België en wel van een bekende Belgische bank. Daar geven ze op hun eigen website overigens geen verdere toelichting op maar ze geven wel netjes aan dat IQWoon Hypotheken de tweede merknaam is van hypotheekaanbieder Conneqt. Deze organisatie is eveneens bekend onder de oorspronkelijke naam Hypotrust, een organisatie die sinds 1993 actief is.

IQWoon Hypotheken

Is IQWoon Hypotheken betrouwbaar?

Het merk IQWoon werd gelanceerd in 2016. Daarmee zijn de meeste instappers van het eerste uur nog niet aan verlenging toe. Er zit wel een partij achter die betrouwbaar is. Dutch Mortgage Portfolio Management (DMPM) is de geldverstrekker die zorgt voor de financiën. Als we daar de fundering van Conneqt bij optellen mogen we stellen dat IQWoon Hypotheken een betrouwbare hypotheekverstrekker is.

De belofte van IQWoon is een scherpe rente, de laagste rente op de markt zelfs. De voorwaarden zijn eigentijds, helder en flexibel. Je kunt de lening verhuizen naar een nieuwe woning of je kunt sneller aflossen dan afgesproken zonder boete te betalen. Via je eigen account kun je diverse zaken snel regelen zonder steeds contact op te nemen met een medewerker.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij IQWoon Hypotheken?

In principe is het mogelijk om tot 100 procent van de woningwaarde te lenen en nog 6 procent extra bij verduurzaming van het pand. Voor een waardebepaling kun je terecht bij een makelaar in de buurt, bij de hypotheekaanvraag zul je een officieel taxatierapport moeten overleggen. IQWoon Hypotheken richt zich echter vooral op starters en zelfstandig ondernemers die tot maximaal 80 procent lenen. De drie standaard opties die elders te vinden zijn kun je ook bij deze aanbieder afsluiten:

 1. Lineaire hypotheek
 2. Annuïteitenhypotheek
 3. Aflossingsvrije hypotheek

De derde optie valt eigenlijk altijd het duurste uit, er is geen hypotheekrenteaftrek mogelijk bij deze hypotheekvorm.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij IQWoon Hypotheken?

Op de website van iqwoon.nl kun je zien welke hypotheekvorm het beste aansluit op jouw situatie, je kunt ook lezen wat jouw persoonlijke omstandigheden betekenen voor een hypotheekaanvraag. Deze verloopt via een adviseur, het traject duurt dan wat langer maar je krijgt er wel meer zekerheid voor terug. De hypotheekadviseur helpt je de meeste passende hypotheek te vinden.

IQWoon hypotheek afsluiten

Net als Hypotrust, Quion en De Hypotheker valt IQWoon Hypotheken onder de paraplu van Blauwtrust Groep. Dit relatief nieuwe merk heeft een wat modernere insteek en richt zich met name op starters en zelfstandig ondernemers. Toch kunnen ook doorstromers hier terecht. Als je bij de notaris komt en de hypotheekrente is gedaald dan zal het nieuwe, lage tarief ook voor jou van toepassing zijn. Daarnaast kun je tot 20 procent van de totale waarde boetevrij aflossen per jaar. Bekijk de huidige rentetarieven en voorwaarden via de officiële website.

IQWOON biedt momenteel diverse hypotheekvormen aan om tegemoet te komen aan de behoeften van verschillende klanten. Hieronder worden de verschillende hypotheekvormen die momenteel door IQWOON worden aangeboden, beschreven:

 1. Annuïteitenhypotheek: De annuïteitenhypotheek is een populaire hypotheekvorm waarbij je gedurende de looptijd een vast bedrag per maand betaalt. Dit bedrag bestaat uit een combinatie van rente en aflossing. In het begin van de looptijd betaal je voornamelijk rente, terwijl het aflossingsdeel geleidelijk toeneemt. Hierdoor blijven je maandlasten gedurende de looptijd gelijk.
 2. Lineaire Hypotheek: Bij een lineaire hypotheek betaal je gedurende de looptijd een vast bedrag aan aflossing, terwijl het rentebedrag geleidelijk afneemt. Hierdoor dalen je maandlasten gedurende de looptijd van de hypotheek. Deze hypotheekvorm kan voordelig zijn als je verwacht dat je in de toekomst minder financiële ruimte hebt.
 3. Aflossingsvrije Hypotheek: De aflossingsvrije hypotheek is een hypotheekvorm waarbij je gedurende de looptijd alleen rente betaalt en niet aflost. Aan het einde van de looptijd dien je het volledige hypotheekbedrag in één keer terug te betalen. Het is belangrijk om te beseffen dat deze hypotheekvorm risico’s met zich meebrengt, aangezien je gedurende de looptijd niet aflost.
 4. Overbruggingshypotheek: Een overbruggingshypotheek is bedoeld voor mensen die een nieuwe woning willen kopen voordat hun huidige woning is verkocht. Deze hypotheek overbrugt de periode tussen de aankoop van de nieuwe woning en de verkoop van de oude woning. Het geleende bedrag wordt uiteindelijk afgelost met de opbrengst van de verkoop van de oude woning.

Soorten Hypotheek: IQWOON Hypotheek

IQWOON biedt momenteel één hypotheeksoort aan, namelijk de IQWOON Hypotheek. Deze hypotheekvorm is geschikt voor starters, doorstromers en oversluiters. Het bijzondere aan de IQWOON Hypotheek is de combinatie van heldere productvoorwaarden en gunstige rentetarieven.

Kenmerken van de IQWOON Hypotheek:

 1. Acceptatietermijn renteaanbod: 3 weken.
 2. Acceptatietermijn offerte: 2 weken.
 3. Geldigheidsduur offerte: 4 maanden.
 4. Annuleringskosten: 0% over de hoofdsom na acceptatie van de offerte.
 5. Maximaal aflossingsvrij: 50% van de marktwaarde.
 6. Boetevrij aflossen:
 7. Minimumbedrag hypotheek: €100.000,-.
 8. Maximumbedrag hypotheek: €750.000,-.

Verdere Aanvullende Informatie over IQWOON

IQWOON is een nieuw label dat is geïntroduceerd door Dutch Mortgage Portfolio Management (DMPM) en heeft daarmee zijn intrede gedaan op de Nederlandse hypotheekmarkt als een niet-bancaire speler. Net als IQWOON haalt ook DMPM geld op bij externe investeerders.

DMPM maakt deel uit van de Blauwtrust Groep, die bekend is van merken zoals de Hypotheker, Quion en Hypotrust. Hierdoor heeft de Blauwtrust Groep meer dan 30 jaar ervaring met hypotheken in Nederland. IQWOON werkt samen met een uitgebreid landelijk netwerk van intermediairs die een aanstelling hebben bij Hypotrust.

IQWOON heeft een hypotheek ontwikkeld die geschikt is voor zowel starters, doorstromers als oversluiters. Zowel aanvragers in loondienst als zelfstandigen kunnen gebruikmaken van deze hypotheekvorm. Wat de IQWOON Hypotheek onderscheidt van andere aanbieders in Nederland, zijn de heldere productvoorwaarden. IQWOON heeft de beste voorwaarden van verschillende aanbieders gecombineerd in één hypotheek.

IQWOON rentetarieven

Naast de gunstige voorwaarden biedt IQWOON ook scherpe rentetarieven voor verschillende rentevaste periodes, zoals 1, 5 en 20 jaar vast. Dit stelt klanten in staat om een renteperiode te kiezen die het beste past bij hun financiële situatie en voorkeuren.

IQWOON B.V. is in het bezit van een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en is aangesloten bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). De AFM-vergunning heeft het nummer 12044101 en het Kifid-registratienummer is 100.000554.

Hypotheekvormen

In conclusie biedt IQWOON diverse hypotheekvormen aan, waaronder de annuïteitenhypotheek, lineaire hypotheek, aflossingsvrije hypotheek en overbruggingshypotheek. Daarnaast is de IQWOON Hypotheek beschikbaar met aantrekkelijke kenmerken, zoals heldere productvoorwaarden en gunstige rentetarieven.

IQWOON is een nieuw label van Dutch Mortgage Portfolio Management (DMPM), dat deel uitmaakt van de Blauwtrust Groep met meer dan 30 jaar ervaring in hypotheken. IQWOON werkt samen met een netwerk van intermediairs en heeft de benodigde vergunningen van AFM en aansluiting bij Kifid.