Hoewel de naam anders doet vermoeden is IQWoon Hypotheken geen hypotheekverstrekker voor hoogbegaafde personen. Het is een woordspeling en je spreekt het uit als “ik woon”. Wat heeft deze organisatie te bieden naast een opvallende merknaam en waar komt het geld vandaan bij deze nieuwe speler op de hypotheek markt?

Wie zit er achter IQWoon Hypotheken?

In tegenstelling tot hypotheekverstrekkers als ING en ABN-AMRO is IQWoon geen bank. Waar komt het geld vandaan? Uit België en wel van een bekende Belgische bank. Daar geven ze op hun eigen website overigens geen verdere toelichting op maar ze geven wel netjes aan dat IQWoon Hypotheken de tweede merknaam is van hypotheekaanbieder Conneqt. Deze organisatie is eveneens bekend onder de oorspronkelijke naam Hypotrust, een organisatie die sinds 1993 actief is.

IQWoon Hypotheken

Is IQWoon Hypotheken betrouwbaar?

Het merk IQWoon werd gelanceerd in 2016. Daarmee zijn de meeste instappers van het eerste uur nog niet aan verlenging toe. Er zit wel een partij achter die betrouwbaar is. Dutch Mortgage Portfolio Management (DMPM) is de geldverstrekker die zorgt voor de financiën. Als we daar de fundering van Conneqt bij optellen mogen we stellen dat IQWoon Hypotheken een betrouwbare hypotheekverstrekker is.

De belofte van IQWoon is een scherpe rente, de laagste rente op de markt zelfs. De voorwaarden zijn eigentijds, helder en flexibel. Je kunt de lening verhuizen naar een nieuwe woning of je kunt sneller aflossen dan afgesproken zonder boete te betalen. Via je eigen account kun je diverse zaken snel regelen zonder steeds contact op te nemen met een medewerker.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij IQWoon Hypotheken?

In principe is het mogelijk om tot 100 procent van de woningwaarde te lenen en nog 6 procent extra bij verduurzaming van het pand. Voor een waardebepaling kun je terecht bij een makelaar in de buurt, bij de hypotheekaanvraag zul je een officieel taxatierapport moeten overleggen. IQWoon Hypotheken richt zich echter vooral op starters en zelfstandig ondernemers die tot maximaal 80 procent lenen. De drie standaard opties die elders te vinden zijn kun je ook bij deze aanbieder afsluiten:

  1. Lineaire hypotheek
  2. Annuïteitenhypotheek
  3. Aflossingsvrije hypotheek

De derde optie valt eigenlijk altijd het duurste uit, er is geen hypotheekrenteaftrek mogelijk bij deze hypotheekvorm.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij IQWoon Hypotheken?

Op de website van iqwoon.nl kun je zien welke hypotheekvorm het beste aansluit op jouw situatie, je kunt ook lezen wat jouw persoonlijke omstandigheden betekenen voor een hypotheekaanvraag. Deze verloopt via een adviseur, het traject duurt dan wat langer maar je krijgt er wel meer zekerheid voor terug. De hypotheekadviseur helpt je de meeste passende hypotheek te vinden.

IQWoon hypotheek afsluiten

Net als Hypotrust, Quion en De Hypotheker valt IQWoon Hypotheken onder de paraplu van Blauwtrust Groep. Dit relatief nieuwe merk heeft een wat modernere insteek en richt zich met name op starters en zelfstandig ondernemers. Toch kunnen ook doorstromers hier terecht. Als je bij de notaris komt en de hypotheekrente is gedaald dan zal het nieuwe, lage tarief ook voor jou van toepassing zijn. Daarnaast kun je tot 20 procent van de totale waarde boetevrij aflossen per jaar. Bekijk de huidige rentetarieven en voorwaarden via de officiële website.