Selecteer een pagina

Wat is mijn huis waard?

Vul hier jouw postcode in

Ben je serieus van plan jouw woning te verkopen en ben je op zoek naar een makelaar? Ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een erkende makelaar(s) bij jouw uit de buurt.


75%
Vul jouw gegevens aan


Bedankt voor uw aanvraag

De aanvraag is correct ontvangen en wordt z.s.m. in behandeling genomen. U ontvangt z.s.m. een bevestigingsmail. In het weekend kan het maximaal 2 dagen duren

Huizenmarkt 2020 Corona

Sinds COVID-19 zijn intrede heeft gedaan, heeft dit flinke gevolgen gehad voor veel sectoren. Zo hebben toerisme en horeca flinke klappen moeten incasseren, welke gevolgen heeft Corona voor de huizenmarkt in 2020? Welke veranderingen zijn er waar te nemen, en hoe gaat de markt zich ontwikkelen in de komende jaren? Op deze pagina kijken we naar de huidige situatie, en maken we alvast een voorspelling voor de toekomst.

Hoe staat het met de woningmarkt in 2020 door Corona?

Als je zoveel haast hebt dat je deze pagina niet tot het einde kunt lezen, zullen we met het antwoord op deze vraag beginnen; de Huizenmarkt in 2020 staat er tijdens Corona heel goed voor. De stijgende lijn van 2019 is gewoon voortgezet in 2020. Met invoering van de strenge maatregelen door de regering is er hier en daar wat verschoven, maar grote impact lijkt de pandemie niet te hebben op de sector als geheel.

Meer huizen te koop aangeboden

Na het inslaan van toiletpapier besloten huiseigenaren massaal hun huis te koop aan te bieden. Nou ja, massaal …. er was een stijging van huizen op de markt waarneembaar, al zal dit vooral een kwestie van op safe spelen zijn. Mochten we echt in een post-apocalyptische Mad Max wereld belanden, dan staan huiseigenaren alvast vooraan in de rij om te profiteren van hun bezit. In de praktijk loopt het niet zo’n vaart, en de markt als geheel blijft zich in dezelfde stijgende lijn ontwikkelen die we in 2019 al duidelijk hebben geconstateerd.

Behoefte aan groter wonen

Ook deze trend was in 2019 al waar te nemen, in de Corona periode is de vraag naar grotere woningen verder toegenomen. Een verklaring hiervoor kan de omslag naar thuiswerken zijn. Veel mensen hebben ontdekt dat werken vanuit huis best handig is, en dat een kantoor aan huis prettiger werkt dan tussen spelende kinderen in de woonkamer. Thuiswerken is uiteraard niet weggelegd voor iedereen, stratenmakers of chauffeurs zullen toch echt buitenshuis moeten werken, maar voor veel ‘zittende’ beroepen is een wat ruimere woning geen overbodige luxe.

Let op: Tot 31 augustus 2020 is het mogelijk om een aanvraag voor betaalpauze van de hypotheek in te dienen. Dit is een steunmaatregel om te voorkomen dat huiseigenaren de maandelijkse lasten niet meer kunnen voldoen. De betaalpauze gaat uiterlijk 1 september in, en mag maximaal 6 maanden duren.

En hoe gaat het verder?

De vraag of nu de juiste tijd is om een woning te kopen is niet nieuw. Sterker nog, het is misschien wel de vraag die het vaakst gesteld wordt aan een makelaar. Het antwoord is momenteel volmondig “ja”. Ondanks het magere aanbod en de hoge vraagprijzen blijkt vastgoed een zeer degelijke investering te zijn. We kunnen niet in de glazen bol kijken en voorspellen hoe de huizenmarkt na 2020, en hopelijk na Corona zich zal ontwikkelen, toch blijft vastgoed zelfs in zware tijden een zeer stabiele investering. De kans om nu een huis te kopen met straks een restschuld op je hypotheek is minimaal. Dit betekent uiteraard niet dat je zomaar de vraagprijs moet accepteren, en dat je als verkoper zonder enige inzet je huis voor de hoofdprijs kunt verkopen. Het laat wel zien dat investeren in stenen nog steeds een veilige keuze is.

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op starten en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.

Fijn dat ik nu niet zelf op zoek hoef naar een makelaar maar dat de makelaar naar mij komt.
We hebben 3 waardebepalingen ontvangen. We zijn nu nog bezig met onze hypotheek om te kijken wat we kunnen terug kopen alvorens we ons huis gaan verkopen. Bedankt voor het in contact brengen met de makelaars.

Loes

's-Hertogenbosch

We wisten niet zeker of we eerst ons huis moesten verkopen of eerst een ander huis moesten aankopen maar hierin hebben de makelaars ons perfect geadviseerd. We zijn nu eerst aan het kijken wat er allemaal met onze hypotheek mogelijk is. Bedankt voor het vrijblijvende advies.
Maike

Tilburg

Het duurde wel wat langer dan 2 dagen maar we hebben inmiddels een aantal makelaars op bezoek gehad. We ontvingen een duidelijk rapport over onze woning met hierin een duidelijke prijsonderbouwing. We hadden niet in de gaten dat de waarde van onze woning zoveel hoger zou liggen.
Bedankt.
Eric

Dokkum

De tool van watismijnhuiswaard is super.
ik had binnen een aantal dagen verschillende makelaars gesproken en diversen waardebepalingen ontvangen. Er zat onderling wel wat verschil in prijs maar we hebben wel een keuze voor een makelaar kunnen maken.
 
Thanks.
Niels

Rotterdam

×
Nieuwe aanvraag