Er zijn twee ruimtes in huis waar de meesten van ons zo min mogelijk tijd willen verspillen, dit zijn namelijk de badkamer en de keuken. Vaak zijn deze kamers niet al te riant zodat de beschikbare ruimte optimaal ingedeeld en gebruikt moet worden.

Verder zijn er inmiddels tal van gadgets en apparaten op de markt die zorgen dat we de tijd die we in de genoemde ruimtes doorbrengen efficiënter kunnen worden benut. Misschien gaan we zelf klussen en de badkamer zelf verbouwen, of misschien gaan we toch een nieuwe keuken kopen?

Hoe het ook zij, we willen in ieder geval van onze badkamer en keuken een slimme ruimte maken. Wil jij ook weten wat er allemaal denkbaar is op dit vlak, lees dan hierna verder.

Ruimtes waarover is nagedacht

Om de beschikbare ruimte in een keuken of badkamer zo goed mogelijk te benutten moet er een optimale indeling zijn en “slimme opberg meubels”. Als alle noodzakelijke apparaten en sanitaire voorzieningen op hun plek staan, kan er gekeken worden of en voor wat er eventueel nog plaats is.

In de meeste huishoudens, huizen en kamers is er vaak het meeste gebrek aan voldoende opbergruimte. Slimme opbergmogelijkheden zoals wandrekken, uitschuifbare lades en de zogenoemde apothekerskasten zijn items die vaak veel plaats bieden en maar weinig ruimte innemen.

Ruimtes die meedenken

Met smart home producten maak je van iedere ruimte een ‘slimme’ ruimte. Dit betekent dat deze producten ons helpen om de tijd zo efficiënt mogelijk te benutten en tijd besparen omdat apparaten op afstand kunnen worden ingeschakeld. Vooral als je van plan bent te verbouwen is het altijd aan te raden om voor slimme productvarianten te kiezen.

Zo maak je van je badkamer en keuken een slimme ruimte

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|

Als je een klusser bent dan kun je de apparaten wellicht zelf installeren maar je kunt ze natuurlijk ook laten installeren door een vakman. Je nieuwe badkamer van Brugman kan zelfs compleet met slimme gadgets worden gekocht. Zo word je compleet ontzorgd en dat is natuurlijk wel zo fijn.

De slimme badkamer

Voor een grotere efficiency en meer comfort, kun je in de badkamer je tandenborstel, de verlichting, speaker, weegschaal, spiegel en raambedekking slim maken. Kies voor een slimme vochtbestendige spiegel met Quality Heating zodat er geen condens op de spiegel ontstaat.

Verder kunnen spiegels uitgerust worden met muziek, LED, touchscreen, en tijdsindicatie. Met slimme verlichting, kun je via je mobiel of tablet de verlichting programmeren, dimmen of de kleur veranderen. Verlichting met een bewegingsmelder is uiteraard ook ideaal voor de badkamer. Slimme speakers zullen via een mondeling commando al je wensen uitvoeren, heerlijk toch en dat zonder je te verroeren.

De keuken, nog slimmer

Slimme apparaten in de keuken maken ons leven heel wat gemakkelijker. Naast slimme stekkers en koffiezetapparaten, heb je slimme kweekbakken, die zelf je kruidentuin verzorgen. Slimme ovens kunnen middels een app op afstand op temperatuur gebracht worden zodat je het gerecht direct bij thuiskomst al in de oven kan schuiven, wat een tijdwinst levert ons dat op!

Een slimme koelkast kan verschillende mogelijkheden hebben maar kan simpel kouder en minder koud worden gezet en kan soms zelfs aangeven wat er zich in de koelkast bevindt of hoe je boodschappenlijstje eruitziet. Superhandig is ook een smart display waarmee je een recept of een kookvideo toont. Middels spraakassistentie zet je boodschappen op je lijstje

Een slimme ruimte is op de toekomst voorbereid

Met smart home producten maak je van iedere ruimte een slimme ruimte. Zo kun je functies instellen en op afstand apparaten inschakelen of programmeren. Op deze manier wordt ons drukke leven een heel stuk gemakkelijker gemaakt. Tijdsbesparing, gemak en comfort is vooral in de keuken en badkamer essentieel. Tijd is geld en gemak dient de mens tenslotte!