Selecteer een pagina

Wat is mijn huis waard?

Vul hier jouw postcode in

Ben je serieus van plan jouw woning te verkopen en ben je op zoek naar een makelaar? Ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een erkende makelaar(s) bij jouw uit de buurt.


75%
Vul jouw gegevens aan


Bedankt voor uw aanvraag

De aanvraag is correct ontvangen en wordt z.s.m. in behandeling genomen. U ontvangt z.s.m. een bevestigingsmail. In het weekend kan het maximaal 2 dagen duren

Hoe verkoop je je eigen huis?

Alle informatie is slechts een zoekopdracht in Google van je verwijderd. Het spreekt daarom voor zich dat je zelf jouw eigen huis gaat verkopen. Waarom zou je een verkoopmakelaar inschakelen als je alle benodigde informatie kunt opzoeken? Als jij de tijd hebt, de energie en ook een beetje kennis van zaken kun je veel kosten besparen in het verkooptraject. Hoe dit mogelijk is leggen we op deze pagina stap voor stap uit.

 

Smile! Maak goede foto’s

Je zult de woning online aanbieden, dit doe je met onder andere nette foto’s van het pand en interieur. Die moeten mooi en aanlokkelijk zijn, maar wel realistisch. Hier zijn professionele fotografen voor, je kunt dit karwei ook zelf uitvoeren. Een groothoeklens laat de ruimte groter overkomen, de belichting moet goed zijn dus zeker fotograferen bij daglicht. Met 360 graden panorama foto’s val je direct op, als je een dergelijke camera niet in huis hebt dan kun je dit uitbesteden.

 

Voer zelf de bezichtigingen uit

Om mee te doen aan de officiële Open Huis dagen moet jouw makelaar wel lid zijn van de NVM. Zo kun je in een korte tijd meerdere kandidaten ontvangen. Je kunt ook individueel rondleidingen verzorgen. Naast kennis van de woning geef je een bezichtiging de nodige ‘kleur’ met persoonlijke anekdotes. Ben je hier te verlegen voor, of ligt je hart op de tong en ben je bang te veel informatie prijs te geven? Laat bezichtigingen dan door een verkoopmakelaar uitvoeren.

 

Onderhandelingen

Je zult in de eerste plaats een strategische vraagprijs moeten bepalen. Concurrerend in vergelijking met andere woningen, maar met voldoende marge om wat te zakken. Dit is een ‘handjeklap’ waar je wel wat talent voor nodig hebt. Je kunt zomaar duizenden euro’s prijsgeven als je niet inspeelt op de situatie. Kijk niet alleen naar de woningwaarde, houd ook rekening met bijvoorbeeld een vaste keuken of vloerbedekking die je wilt laten overnemen. Je kunt ook overwegen om dit proces uit te besteden aan een ervaren verkoopmakelaar.

 

Het papierwerk moet kloppen

Een koopovereenkomst is nog geen akte van aankoop. De laatste loodjes wegen het zwaarst, houd nog wat energie over om alle documenten netjes op orde te brengen. Een aantal zaken regelt de notaris gelukkig voor je, er zijn ook verplichtingen die je zelf kunt uitvoeren. Let daarbij altijd op de kleine lettertjes, een verkoop onder voorbehoud is nog zeker geen definitieve verkoop!

 

Vraag offertes aan

Deze tip geldt voor een aantal diensten. Bijvoorbeeld reparatiewerken aan de woning die je uit laat voeren alvorens de woning te koop aan te bieden. Vergelijk de prijzen van bouwbedrijven en aannemers online. Ook de kosten voor een notaris liggen niet vast, vergelijken dus. Voor advies en ondersteuning van een verkoopmakelaar kun je ook vrijblijvend offertes aanvragen. Kijk daarbij niet alleen naar de kosten die je zult maken, maar het voordeel dat deze dienstverlening oplevert. Als je bijvoorbeeld 5000 euro betaald voor een makelaar, die 10.000 euro meer weet te vangen tijdens de onderhandelingen, dan heb je dus 5000 euro verdiend!

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op starten en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.

Fijn dat ik nu niet zelf op zoek hoef naar een makelaar maar dat de makelaar naar mij komt.
We hebben 3 waardebepalingen ontvangen. We zijn nu nog bezig met onze hypotheek om te kijken wat we kunnen terug kopen alvorens we ons huis gaan verkopen. Bedankt voor het in contact brengen met de makelaars.

Loes

's-Hertogenbosch

We wisten niet zeker of we eerst ons huis moesten verkopen of eerst een ander huis moesten aankopen maar hierin hebben de makelaars ons perfect geadviseerd. We zijn nu eerst aan het kijken wat er allemaal met onze hypotheek mogelijk is. Bedankt voor het vrijblijvende advies.
Maike

Tilburg

Het duurde wel wat langer dan 2 dagen maar we hebben inmiddels een aantal makelaars op bezoek gehad. We ontvingen een duidelijk rapport over onze woning met hierin een duidelijke prijsonderbouwing. We hadden niet in de gaten dat de waarde van onze woning zoveel hoger zou liggen.
Bedankt.
Eric

Dokkum

De tool van watismijnhuiswaard is super.
ik had binnen een aantal dagen verschillende makelaars gesproken en diversen waardebepalingen ontvangen. Er zat onderling wel wat verschil in prijs maar we hebben wel een keuze voor een makelaar kunnen maken.
Thanks.
Niels

Rotterdam

×
Nieuwe aanvraag