Qualis is een huizensite voor woningen in het luxere segment. Ongeveer 50 qualis nvm makelaars maken deel uit van dit landelijk dekkende netwerk dat een specifieke doelgroep heeft. In plaats van een goedkope makelaar die je helpt een starterswoning te vinden kun je terecht bij deze makelaars als je prijs stelt op een hoge mate van betrokkenheid en op zoek bent naar een premium woning.

Op deze pagina bekijken we het Qualis woningaanbod en de wijze waarop deze makelaars met uitstekende reputatie zich onderscheiden van de rest.

Wat is Qualis.nl?

Qualis is een huizensites waar alleen de luxere woningen te vinden zijn. Hiervoor werken 50 makelaars verspreid door heel Nederland samen om hun cliënten bij te staan en compleet te ontzorgen. De overkoepelende organisatie bevindt zich in Drunen, het bereik van deze organisatie is wereldwijd. Qualis wil zich onderscheiden met een:

  • Uitgebreid netwerk aan partners door heel Nederland.
  • Kennis van de regionale markt door met lokale makelaarskantoren te werken.
  • Sterke positie in het hogere prijssegment van de woningmarkt.
  • Een uitgebreid netwerk aan potentiële kopers van luxe woningen.
  • Marketing strategieën die specifiek gericht zijn op de doelgroep voor optimaal verkoopresultaat.
  • Stille verkoop als gerichte inzet om bijzondere woningen bij de juiste koper onder de aandacht te brengen.
  • Internationale samenwerking in het topsegment voor koop en verkoop in het buitenland.

De pareltjes in de makelaardij vind je wellicht niet op funda, een deel van het woningaanbod wordt wel degelijk gepubliceerd op funda. Dit betreft vaak de wat meer gangbare woningen die luxueus zijn maar niet direct buiten het bereik van de ‘kleine’ miljonairs vallen.

Zijn alle huizen op Qualis duur?

Eigenlijk vallen de instap prijzen reuze mee. Op het moment van publicatie vonden we een leuk optrekje met een vraagprijs van 419.000 euro. Dat is in de huidige woonmarkt niet eens zo schrikbarend hoog. Als we de filter resultaten laten sorteren op de duurste huizen eerst dan zitten we op 10,5 miljoen voor een prachtige locatie op de Dam in Amsterdam. Deze stad komt in de duurste klasse vaker tevoorschijn, in de kleinere gemeenten kun je vaak luxueus wonen voor een fractie van de prijs.

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|

Meer luxe in Qualis magazine

Geïnteresseerde partijen kunnen zich aanmelden voor Qualis magazine. Dit is een online glossy dat viermaal per jaar verspreid wordt binnen het netwerk van deze groep makelaars. Marketing speelt een belangrijke rol in het concept van Qualis.

Er moet een match worden gemaakt tussen koper en verkoper, met de bedragen voor dit type woningen is wat meer nodig dan een bordje ‘Te Koop’ in de voortuin. Met de hectares aan oppervlakte die sommige kavels bieden zou het een heel groot bord moeten zijn om te zien!

 

Qualis magazine

Naast informatie over woningen kun je ook artikelen vinden over andere zaken omtrent vastgoed. Je kunt het magazine bijvoorbeeld lezen voor tips om een prachtige vloer te laten leggen en compleet andere onderwerpen zoals luxe auto’s.

Hoewel dit magazine selectief wordt verspreid kan iedereen het online lezen via Qualis zonder registratie of download. Als je nog niet klaar bent voor een villa dan kun je alvast een kijkje nemen in het leven van de ‘rich and famous’ in o.a. de qualis gallery bijvoorbeeld. Overigens zijn de meeste huizenbezitters helemaal niet bekend bij het grote publiek, daar hebben ze geen behoefte aan. Dit geldt ook voor de stille verkoop die Qualis faciliteert voor de meest bijzondere objecten.

Hoe werkt Qualis stille verkoop?

De Qualis luxe woningen zijn doorgaans niet de optrekjes die je zult tegenkomen op funda. Eigenaars van villa’s, landgoederen en kastelen hebben er niet altijd behoefte aan om hun aanbod openbaar tentoon te stellen. Een aanzienlijk deel van het Qualis aanbod wordt dan ook via stille verkoop verkocht.

Dit zijn de huizen die nergens te vinden zijn behalve in het systeem van de aangesloten qualis nvm makelaars. Als er woningzoekenden zijn die voldoen aan het profiel worden ze uitgenodigd om kennis te nemen van deze bijzondere objecten.

Wereldwijde verkoop

Niet alleen richt Qualis International zich op buitenlandse cliëntèle die op zoek zijn naar een luxe woning in Nederland, door samen te werken met internationale makelaarsorganisaties kan Qualis met de doordachte verkoopstrategie wereldwijd huizen aanbieden aan Nederlanders die graag een woning kopen in het buitenland.

Het Nederlandse collectief heeft met het sterk netwerk een bundeling gemaakt uit buitenlandse partners waaronder Luxury Real Estate, JamesEdition, Immo Scout24, Properstar en Surface Privee. Nederlandse eigenaren die hun woning ook willen aanbieden op de internationale markt kunnen rekenen op ondersteuning van de lokale aangesloten makelaars. Zo vertalen ze bijvoorbeeld object informatie naar het Engels.

Qualis woningaanbod

Je kunt direct het aanbod huizen bekijken op de Qualis website. De site is zowel in het Nederlands als in het Engels te bekijken. Op dit moment staan er 300+ woningen op de site, de huizen in het stille aanbod zitten hier niet tussen. Dit zijn de meest exclusieve woningen die de eigenaar om bepaalde redenen liever niet openbaar aanbiedt. Je kunt zoeken op regio en filteren op verschillende zaken waaronder prijsklasse. Je kunt de resultaten met de duurste of goedkoopste woningen als eerste sorteren.

 

qualis woningaanbod

Voor een makelaarscollectief dat zich richt op het hogere segment is het interessant om te zien dat kopers verleid worden met gratis adverteren op 90 internationale huizensites. Zo kunnen huiseigenaren via Qualis wereldwijd hun woning verkopen.

Als je rijk bent dan wil je het ook blijven, gratis is een marketingterm waar iedereen gevoelig voor is. Daarbij moet opgemerkt worden dat je voor ‘slechts’ een half miljoen hier al een huis kunt kopen, luxe betekent niet altijd dat je miljonair moet zijn om een hypotheek rond te krijgen.

Via de contactpagina kun je zien waar de aangesloten makelaarskantoren zich bevinden en welke personen jouw opdracht zullen uitvoeren. Hoewel er een zoekfunctie aanwezig is kun je niet zoeken op plaatsnaam of postcode wat een beetje slordig is. Je weet op voorhand niet altijd de naam van het makelaarskantoor bij jou in de buurt.

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|

Wat maakt Qualis makelaars bijzonder?

Als je een huis wilt kopen of verkopen in het hogere segment dan moet je zeker eens kijken in het aanbod. Dit landelijke netwerk makelaarskantoren is gespecialiseerd in luxe woningen in het gehele land en ze bieden de ondersteuning en kennis om huizenbezitters en woningzoekenden bij te staan.

De Qualis luxe woningen variëren sterk in prijs, daarnaast is het tevens mogelijk om gebruik te maken van de internationale service. Ben je op zoek naar meer woningsites? Bekijk dan hier onze top 10 woning websites

Veel gestelde vragen

Wat is Qualis? Het is een exclusief netwerk van Nederlandse makelaars, gericht op het hogere segment van de vastgoedmarkt. Het netwerk omvat meer dan 50 makelaarskantoren verspreid over heel Nederland. Qualis-makelaars zijn erkende professionals die ervaring en kennis hebben in de verkoop van luxe woningen.

Hoe kan ik een Qualis makelaar worden? Om een Qualis makelaar te worden, moet je voldoen aan strenge criteria en een uitstekende reputatie hebben binnen de vastgoedsector. Daarnaast moet je kantoor een bepaald percentage van de lokale markt van het hogere segment bedienen.

Wat voor soort huizen verkopen ze. Onze makelaars specialiseren zich in het hogere segment van de vastgoedmarkt. Dit betekent dat ze voornamelijk luxueuze en exclusieve woningen verkopen, zoals grote villa’s, penthouses, landhuizen en landgoederen.

Hoe kan Qualis mij helpen bij het vinden van een huis? Als je op zoek bent naar een luxe woning, kan onze makelaar je helpen door toegang te bieden tot een breed netwerk van exclusieve panden. Ze kunnen je ook bijstaan met professioneel advies en diepgaande kennis van de vastgoedmarkt.

Waar vind ik een lijst van makelaars? Je kunt een lijst van makelaars vinden op de officiële website. Hier vind je ook meer informatie over elke makelaar, waaronder hun contactgegevens en huidige woningaanbod.