Selecteer een pagina

Wat is mijn huis waard?

Vul hier jouw postcode in

Ben je serieus van plan jouw woning te verkopen en ben je op zoek naar een makelaar? Ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een erkende makelaar(s) bij jouw uit de buurt.


75%
Vul jouw gegevens aan


Bedankt voor uw aanvraag

De aanvraag is correct ontvangen en wordt z.s.m. in behandeling genomen. U ontvangt z.s.m. een bevestigingsmail. In het weekend kan het maximaal 2 dagen duren

Huis verkoopklaar maken hoe doe je dat?

Je wilt een huis verkopen. Je maakt foto’s, schrijft een tekst als beschrijving en … klaar? Hoewel de markt voor verkopers momenteel zeer aantrekkelijk is, zul je toch echt wel wat tijd, moeite en soms ook geld moeten steken in een huis verkoopklaar maken. Wat extra tijd en geld kan je duizenden euro’s opleveren … of kosten! Hier zijn zes tips om jouw huis verkoopklaar te maken.

 

1. Begin buiten

Nog voordat mogelijke kopers de woning betreden, hebben ze vaak al een rondje door de straat gemaakt. Als jij de woning bezit met een slecht onderhouden grasmat en overal kinderspeelgoed door te tuin, dan daalt de kans op verkoop aanzienlijk. Je kunt maar eenmaal een eerste indruk maken, zorg er dus voor dat deze goed is. Schakel desnoods een tuinman in, zorg ervoor dat de voor- en achtertuin op orde zijn.

 

2. Schoonmaken … écht schoonmaken

De woning moet spic en span zijn. Je ziet dat spinnenweb zelf niet eens meer in de hoek hangen, potentiële kopers pikken dat soort details er direct uit. Het sanitair moet blinkend schoon zijn zonder kalkaanslag of haren in het doucheputje, de afzuigkap moet voorzien zijn van verse filters zonder aangekoekt vet. Het gaat niet alleen om hygiëne, vooral het aanzicht is van groot belang. Ook hier geldt weer; als je zelf geen tijd hebt voor een grote schoonmaak, besteed het dan gewoon uit. Deze kosten verdienen zich dubbel en dwars weer terug.

 

3. Geur is ook een zintuig

Niet iedereen houdt van honden, en al zeker niet van de geur die ze verspreiden. Doorluchten doet al wonderen, laat bezoekers niet in een muffe slaapkamer stappen maar zorg voor een frisse omgeving. De standaard appeltaart uit de oven? Je kunt met parfum spuiten, toch zijn het inderdaad die verleidelijke geuren van koekjes en gebak die een invloed hebben op de ervaring van kopers. Het is nog praktisch ook, want je biedt ze deze lekkernij natuurlijk ook aan. Een verse appeltaart scoort dan echt wel beter dan spruitjes stamppot!

 

4. Breng licht in de duisternis

Sfeervol gedimd licht is geen verlichting die je tijdens een bezichtiging wilt gebruiken. Daglicht is het beste, en dan nog het liefste in een woning met lichte wanden. Dat ziet er duidelijk en fris uit. Open de raamdecoratie en snoei indien nodig de planten voor het raam die licht wegnemen. Lichte kleuren doen de ruimte optisch groter lijken, terwijl donker juist optisch kleiner maakt.

 

5. Maak het niet te persoonlijk

Een huis vol souvenirs, foto’s van de gezinsleden of transparante dozen gevuld met speelgoed kunnen het totaalplaatje te persoonlijk maken. Hier en daar een huiselijk tintje is geen probleem, maar je wilt niet teveel verwijzingen laten zien naar de huidige bewoners. Je wilt juist dat de koper zich identificeert met de woning. Een gezin met jonge kinderen dat een huis wil verkopen aan een ouder stel dat niets heeft met jong grut kan een nadelige uitwerking hebben.

 

6. Besteed het uit

Als je er zelf niet uitkomt, dan kan de makelaar je ongetwijfeld nog op goede ideeën brengen. Zeker bij duurdere woningen van een half miljoen of hoger is het zeker te overwegen om een stylist in te schakelen. Sommige mensen huren zelfs vervangend meubilair om een specifieke sfeer neer te zetten. Er is op zich niets mis met IKEA meubilair, maar in een luxe villa kan een goedkoop interieur de waarde van de gehele woning naar beneden halen.

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op starten en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.

Fijn dat ik nu niet zelf op zoek hoef naar een makelaar maar dat de makelaar naar mij komt.
We hebben 3 waardebepalingen ontvangen. We zijn nu nog bezig met onze hypotheek om te kijken wat we kunnen terug kopen alvorens we ons huis gaan verkopen. Bedankt voor het in contact brengen met de makelaars.

Loes

's-Hertogenbosch

We wisten niet zeker of we eerst ons huis moesten verkopen of eerst een ander huis moesten aankopen maar hierin hebben de makelaars ons perfect geadviseerd. We zijn nu eerst aan het kijken wat er allemaal met onze hypotheek mogelijk is. Bedankt voor het vrijblijvende advies.
Maike

Tilburg

Het duurde wel wat langer dan 2 dagen maar we hebben inmiddels een aantal makelaars op bezoek gehad. We ontvingen een duidelijk rapport over onze woning met hierin een duidelijke prijsonderbouwing. We hadden niet in de gaten dat de waarde van onze woning zoveel hoger zou liggen.
Bedankt.
Eric

Dokkum

De tool van watismijnhuiswaard is super.
ik had binnen een aantal dagen verschillende makelaars gesproken en diversen waardebepalingen ontvangen. Er zat onderling wel wat verschil in prijs maar we hebben wel een keuze voor een makelaar kunnen maken.
 
Thanks.
Niels

Rotterdam

×
Nieuwe aanvraag