Selecteer een pagina

Wat is mijn huis waard?

Vul hier jouw postcode in

Ben je serieus van plan jouw woning te verkopen en ben je op zoek naar een makelaar? Ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een erkende makelaar(s) bij jouw uit de buurt.


75%
Vul jouw gegevens aan


Bedankt voor uw aanvraag

De aanvraag is correct ontvangen en wordt z.s.m. in behandeling genomen. U ontvangt z.s.m. een bevestigingsmail. In het weekend kan het maximaal 2 dagen duren

Huis kopen met aankoopmakelaar

Heb je online het huis van je dromen gevonden? Droom niet te lang, want voor je het weet staat er met grote letters “VERKOCHT” bij. Hoe is het mogelijk dat de mooiste huizen zo snel weg zijn, of niet eens zichtbaar zijn voor jou als koper? Een makelaar staat vooraan in de rij, en houdt de huizenmarkt nauwlettend in de gaten. Geef aan wat je zoekt en welke eisen je stelt. De aankoopmakelaar zoekt vervolgens naar panden die hiermee overeenstemmen. De portefeuille van een makelaar is vaak omvangrijker dan het aanbod dat je ziet in de krant of op het internet. Hier zijn nog vier tips bij een huis kopen met een aankoopmakelaar.

 

1. Stel al je vragen

Geen enkele vraag is te eenvoudig of te complex om te stellen aan de makelaar. Of je nu voor de eerste keer een huis gaat kopen, of je bent al meerdere malen verhuisd; een goede makelaar zal jouw vragen kunnen beantwoorden. Naast kennis moet een makelaar ook communicatief vaardig zijn, en zich aanpassen aan de klant. Je wilt het gevoel hebben dat je serieus genomen wordt, dat de makelaar naar je luistert. Daarnaast wil je gewoon pragmatische antwoorden op jouw vragen krijgen. Die open deur om vragen te stellen kan veel stress wegnemen in het gehele traject.

 

2. Blijf betrokken in het proces

Op een enkeling na, zul je als koper op de hoogte willen blijven van het proces van aankoop. Geef gerust aan bij je makelaar welke zaken je liever zelf regelt, en welke werkzaamheden je liever uitbesteedt. Zo zijn er mensen die graag in de papieren duiken om de onderste steen boven te halen, in praktijk zijn veel kopers hier niet zo in geïnteresseerd. Zelfs als de makelaar zaken voor je regelt, heb je wel behoefte aan terugkoppeling. Een traject van aankoop kan maanden duren, je wilt dan niet in het duister tasten. Ook kunnen er tussentijds veranderingen zijn op persoonlijk gebied, geef dit gerust aan bij de makelaar. Dan kan er waar nodig bijgestuurd worden.

 

3. Beoordeel je woning van binnen of buiten

Wanneer je in films een prachtige façade ziet van een woning, is dit slechts de gevel. Daarachter is niets, het is alleen een filmset die er voor het oog van de camera mooi uit moet zien. Zo erg is het niet gesteld met vastgoed in Nederland, toch kun je verblind raken wanneer je dat droomhuis hebt gevonden. Een makelaar kan objectief blijven, en verder kijken dat de kleur van de muren en die gezellige haard. Makelaars kunnen een waardebepaling uitvoeren, of een officieel taxatierapport laten opstellen. Dit heb je nodig bij een hypotheekaanvraag, zorg dat je van binnen en buiten precies weet wat je gaat kopen.

 

4. Maak duidelijke afspraken

Met een glimlach of handdruk ben je er nog niet. Maak duidelijke afspraken met de makelaar over wat je verwacht, waar je naar op zoek bent en wat je moet betalen. Er zijn verschillende manieren om het makelaarscourtage te berekenen, de totale kosten kunnen enorm afwijken. Ook zaken als opstartkosten, diensten die wel of juist niet in de overeenkomst aanwezig zijn; zorg dat je later niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Vraag daarom meerdere offertes aan bij regionale makelaars zodat je een vergelijk hebt. Kies op basis daarvan de aankoopmakelaar die het beste bij je past.

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op starten en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.

Fijn dat ik nu niet zelf op zoek hoef naar een makelaar maar dat de makelaar naar mij komt.
We hebben 3 waardebepalingen ontvangen. We zijn nu nog bezig met onze hypotheek om te kijken wat we kunnen terug kopen alvorens we ons huis gaan verkopen. Bedankt voor het in contact brengen met de makelaars.

Loes

's-Hertogenbosch

We wisten niet zeker of we eerst ons huis moesten verkopen of eerst een ander huis moesten aankopen maar hierin hebben de makelaars ons perfect geadviseerd. We zijn nu eerst aan het kijken wat er allemaal met onze hypotheek mogelijk is. Bedankt voor het vrijblijvende advies.
Maike

Tilburg

Het duurde wel wat langer dan 2 dagen maar we hebben inmiddels een aantal makelaars op bezoek gehad. We ontvingen een duidelijk rapport over onze woning met hierin een duidelijke prijsonderbouwing. We hadden niet in de gaten dat de waarde van onze woning zoveel hoger zou liggen.
Bedankt.
Eric

Dokkum

De tool van watismijnhuiswaard is super.
ik had binnen een aantal dagen verschillende makelaars gesproken en diversen waardebepalingen ontvangen. Er zat onderling wel wat verschil in prijs maar we hebben wel een keuze voor een makelaar kunnen maken.
 
Thanks.
Niels

Rotterdam

×
Nieuwe aanvraag